Favorite supernatural horror movie

Først og fremst vil jeg påpeke at det ikke er de supernaturlige skrekkfilmene jeg er hardest tilhenger av.

Mange vil nok kalle filmer som Friday the 13th og Halloween som overnaturlige da hovedpersonene i disse filmene aldri dør, men står opp igjen og igjen. Og ja, de er bare to eksempler av flere filmer jeg har med noe overnaturlig i seg. Og ja, begge disse filmseriene er ekstremt høyt elsket i mitt hjerte.

Men, utenom den uendelige gjennopplivingen av Jason Vorhees og Michael Myers så er ikke disse filmene så sterkt preget av overnaturligheter tross alt. Og joda, jeg har sett Friday the 13 Part VII… Hehe.

Men når jeg får spørsmål om min favoritte, super(u)naturlige skrekkfilm tenker jeg mer på filmer som Silent Hill, Ghost Ship, The Evil Dead, The Shining, Paranormal Activity, The Grudge, Dead Silence, The Ring, Omen, The Exorcist og selvfølgelig Poltergeist-filmene som jeg jeg velger å skrive om i dag. Til tross for at den konkurrerer HARDT med The Evil Dead-filmene og Silent Hill. Sett bortifra at de kommer jeg sikkert til å skrive om i en annen post.

I den første Poltergeist-filmen fra 1982 møter vi den idylliske familien Freelings som består av mor, far, datter og sønn. De bor over en gammel kirkegård, noe som skal prege dem i ganske stor grad etter hvert. I begynnelsen starter små, og harmløse hendelser å skje. Møbler og ting flytter på seg selv, noe som familien i starten synes er mer fasinerende enn skremmende.

Men så en dag skjer det flere mildt sagt uønskede ting på en gang, blant annet forsvinner lille Carol Ann, datteren i huset. Familien kan høre stemmen hennes i huset, akkurat som hun er til stede, men sannheten er at hun er på den andre siden. Et helt annet sted!

Familien bestemmer seg for å satse alt for å få jenta deres tilbake, blant annet leier de inn det kortvokste mediumet Tangina Barrons til å hjelpe.

Filmen er regissert av Tobe Hooper som nok er mest kjent i Norge for Texas Chainsaw Massacre-filmene. Filmen er produsert av Frank Marshall og Steven Spielberg, sistnevnte trenger neppe noen videre introduksjon. Alt i alt finnes det tre filmer i denne serien, hvor nummer to og tre er anmeldt her på bloggen tidligere.

Noe som gjør disse filmene noe spesiell er den tragiske avslutningen på svært unge Heather O’Rourkes liv (“Carol Ann”) som døde før film nummer tre var helt ferdigfilmet. Grunnet hennes død ble ikke trilogiens sluttscener helt som originalt planlagt, og det er mye som tyder på at de hadde vært bedre hvis det ikke hadde vært for den grusome tragedien som ingen kunne forutse.

Uansett. Poltergeist-filmene er stappfulle av overnaturlige hendelser, vesener og ting. De er paranormale så det holder, og er nok min favoritt innen den type skrekk.


© Bildet tatt fra 4.bp.blogspot.com

Day 1- your first horror movie
Day 2- the last horror movie you saw in the theater
Day 3- favorite classic horror movie
Day 4- a horror movie you thought you’d love and didn’t
Day 5- favorite horror remake
Day 6- favorite vampire movie
Day 7- a horror movie you think no one has seen
Day 8- favorite foreign horror
Day 9- favorite supernatural horror movie
Day 10- horror movie every one loves but you don’t
Day 11- favorite horror/ comedy
Day 12- your most disturbing horror film
Day 13- favorite zombie movie
Day 14- favorite indie horror movie
Day 15- favorite monster movie
Day 16- horror film with a great soundtrack
Day 17- favorite 80’s horror
Day 18- favorite horror movie filmed in black and white
Day 19- best use of gore
Day 20- favorite horror character
Day 21- best horror franchise
Day 22- best death scene
Day 23- a great quote from a horror movie
Day 24- horror movie character that describes you
Day 25- favorite Christmas/ holiday horror movie
Day 26- horror movie for a chicken
Day 27- your guilty pleasure horror movie
Day 28- horror film you’d like to see remade/ rebooted
Day 29- worst horror movie
Day 30- your favorite all time horror movie (or one of 🙂 )

Hvilken supernaturlige skrekkfilm er din favoritt?
Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg