Your guilty pleasure horror movie

Satan til herre så mye det igjen er å velge mellom når jeg skal brenne meg gjennom en ny utfordring i dag. Har aldri fornektet det, jeg har opplevd ofte å være en sadist når jeg ser film. Det er ikke tilfeldig at jeg prissetter slashere så høyt, foreksempel. Når det er sagt en film som gir deg en noe skitten fornøyelse trenger ikke være en slasher, men det kan være.

Jeg antar at en del har hørt et og annet om The Human Centipede? Noen har kanskje også bemerket at det er laget en oppfølger, og at det attpåtil kommer en tredje film i rekken om ikke alt for lenge?

Det føles som jeg ikke får skrevet det nok ganger. Jeg faen meg elsker The Human Centipede-filmene. Konseptet er så skittent og så gjennomført. Filmene er riktignok som en god del andre filmer noe overdrevet omtalt av enkelte som vil ha det til at de er eklere og verre enn hva det egentlig er. Men gi litt faen i de svampene nå.

I The Human Centipede II (Full Sequence) fra 2011 møter vi den stakkarslige garasjevakten Martin som bor alene med sin litt nevrotiske mor. Martin er det man kan kalle langt over gjennomsnittet opptatt av Tom Six sin film The Human Centipede I, og ser den filmen om og om igjen mens han ofte gjør notater. I tillegg har han en større utklipsbok med The Human Centipede-stoff. Han har blitt så frelst av den første filmen at det har blitt usunt for han, mildt sagt.

Martin har bestemt seg for å gjøre virkelighet av en menneskelig tusenbein, akkurat slik som det ble gjort i filmen. Ja, plottet i Human Centipede II går faktisk ut på at hovedpersonen i denne har sett den første The Human Centipede-filmen og bestemt seg for å gjøre virkelighet av det han har sett i den filmen.

Han følger stadig med på folk som oppholder seg i garasjen han har i jobb å overvåke, og han ender ofte opp med å overfalle flere av de, altså kidnapper han menneskene.

Han går også for å kidnappe den lekre skuespillerinnen Ashlynn Yennie som hadde en av hovedrollene som Jenny i den første filmen. Han har bestemt seg for at Yennie skal være fronten på hans egne menneskelige tusenbein.

For de som ikke har fått det med seg enda. Menneskene i disse filmene blir sydd sammen munn mot anus. Når noen foran må drite går avføringen altså inn i den som er bak, noe som skal være noe av det folk flest snakker om når det kommer til disse filmene, utenom det faktum at man altså blir sydd sammen slik man blir.

I den opprinnelige filmen fra 2009 var det tre mennesker som ble operert sammen sterkt mot sin vilje. I denne er det intet mer enn ti mennesker. En ganske annen betydelig forskjell på film en og to er at Martin ikke er kirurg og ikke har noen utdannelse i å operere som Dr. Heither hadde i den første. Martin er bare en stein, klin gæern mann som man får hint om har blitt misbrukt i sin barndom. I motsetning til den første så er denne filmen forresten filmet i sort-hvitt, noe som er med på å gjøre denne enda litt dystrere.

På flere måter er denne enda mørkere og grovere enn film èn. Den har flere grafiske og eklere scener, verdt å nevne er det også at det er en voldtektsscene blant annet hvor Martin voldtar kvinnen som er bakerst i hans store underverk.

Alt i alt er The Human Centipede II en skitten fornøyelse, en hærlig og morbid underholdning akkurat som den forrige. Jeg gleder meg STORT til part III kommer ut. En sterk anbefaling, en film jeg mener nesten ALLE bør se før man dør, enten man liker horror eller ikke. Den er skremmende inspirerende, og til tider ufrivillig underholdende.

Må forresten legge til at ideen til disse filmene i utgangspunktet kom av da regissøren Tom Six spøkte om hvordan han mente pedofile skulle straffes på verst tenkelig vis. En herlig mann, Tom Six!


© Bildet tatt fra sinsofcinema.com

Day 1- your first horror movie

Day 2- the last horror movie you saw in the theater
Day 3- favorite classic horror movie
Day 4- a horror movie you thought you’d love and didn’t
Day 5- favorite horror remake
Day 6- favorite vampire movie
Day 7- a horror movie you think no one has seen
Day 8- favorite foreign horror
Day 9- favorite supernatural horror movie
Day 10- horror movie every one loves but you don’t
Day 11- favorite horror/ comedy
Day 12- your most disturbing horror film
Day 13- favorite zombie movie
Day 14- favorite indie horror movie
Day 15- favorite monster movie
Day 16- horror film with a great soundtrack
Day 17- favorite 80’s horror
Day 18- favorite horror movie filmed in black and white
Day 19- best use of gore
Day 20- favorite horror character
Day 21- best horror franchise
Day 22- best death scene
Day 23- a great quote from a horror movie
Day 24- horror movie character that describes you
Day 25- favorite Christmas/ holiday horror movie
Day 26- horror movie for a chicken
Day 27- your guilty pleasure horror movie
Day 28- horror film you’d like to see remade/ rebooted
Day 29- worst horror movie
Day 30- your favorite all time horror movie (or one of 🙂 )

Har du også en eller flere filmer som du anser som en litt skitten fornøyelse?

6 kommentarer
  1. Tenker jeg må somle meg til å se filmene en dag… Må bare finne ut når resten av familien er ute av huset først, tror ikke mamma ville blitt overbegeistra, akkurat :b
   Liker forresten ordvalget ditt – “skremmende inspirerende”, det hørtes litt… skummelt ut o.o

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg