MUJAFFA SPILLET!!

Det var en gang hvor et av verdens mest populære spill, i Norge, gikk ut på å stashe opp biler, sanke respekt blant gangsterne på gata, og pimpe de innvaginale åpningene til en og annen tilfeldig blondine. Nei, jeg snakker ikke om GTA, jeg snakker ene og alene om “Mujaffa BMW” – aka. MUJAFFA SPILLET!!!! 😄

For en uke siden kunne Dagbladet melde at dette spillet forsvinner rundt nyttår, og i den forbindelse har jeg nå tørket støv av denne gamle klassikeren en aller siste gang, men OGSÅ.. min gamle gaming-kanal “Kuklinskis Playroom”.

Deres beste minner rundt Mujaffa? 🥰

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

“Skummelt” diabetes-parteh!!

Da var vi omsider kommet halvveis denne måneden til en av de datoene i året jeg ser aller mest frem til.. Ah nei, ikke 24. desember, fordi.. Vi er faktisk ikke i desember-måned riiiiiiiktig enda, og 16 x 2-ish er tro det eller ei ikke 24!!! 🤔 Ja, og så er det vel ingen som egentlig helt oppriktig bryr seg, og gleder seg til jul lengre, er det det da?

Jo, ja, nei, altså. Det er selvfølgelig den 31. oktober jeg stadig sikter til, og sikter meg mot nå. Man SKULLE kanskje tro at dette skyldes at superkjente individer som Larry Mullen, Zaha Hadid, Dick Francis og Sigurd Moen har bursdag nettopp denne dagen, eller at det har noe med at Peru ble medlem av FN da i 1945. Og så kan man selvfølgelig friste seg til å være litt kødden i to sekunder og foreslå at det har noe med Halloween å gjøre?!

Men bare LOL – hva tror dere om meg egentlig?

Grunnen til at jeg ser frem til den 31. er utelukkende for at da kan jeg omsider fråtse meg i det lille godteriet jeg har kjøpt fra Party King denne uka!!

Men ja, neeeei.. Selv om jeg altså har fått alt dette snopet i dag må jeg pent vente til 31. oktober til jeg kan spise noe som helst av det. Tvangstanker er tross alt til for å adlydes. Tvangstanker er dine beste venner. Tvangstanken er roten til all verdens lykke. Tvangstanker er fiiiiiiint.

Etc.
Etc..
Etc…

Så inntil videre…

God helg alle samlet!! 😶

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

KAN JEG? (gjøre noe med det)

På lørdag var det som sikkert flere av dere vet, og fikk med dere, den store verdensdagen for psykisk helse.

Tilfeldighetene ville ha det til at jeg nokså sent på natta satt på badet og skrev en liten tekst der og da – helt uvitende om hva slags dag jeg satt og skrev det på.

En tekst jeg for så vidt kunne publisert samme dag, men i og med at jeg føler jeg har brukt opp en viss kvote når det kommer til å publisere ting litt for fort igjen den siste tiden – ting som helt klart burde vært litt mer “polished” før “release” – ja så velger jeg heller å slippe løs tankene mine fra nettopp den natta nå.

Og til de som måtte lure. Det går helt fint med meg. Tankene i videoen under er tanker, og følelser, som kommer og går nå og da. Men jeg kjenner meg litt bedre igjen allerede nå 🙂

Helt avslutningsvis vil jeg bare få understreke viktigheten av å ha noen å snakke med. Ikke alle føler de har det, og det i seg selv er ganske trist. Heldigvis finnes det alltid råd. Man kan blant annet ringe Kirkens SOS. Det er 100% anonymt, og de som jobber der er frivillige med TAUSHETSPLIKT.

Kirkens SOS tlf-nr: 22 40 00 40.

Telefonen er åpen hele døgnet. Også i helligdager. Kø kan oppstå, men du vil få svar til slutt 🖤

Stay goregeous!

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

Mer kos og mindre kaos?

Det er selvfølgelig en viss mulighet for at jeg jinxer de neste par månedene for meg selv nå, men jeg tar sjansen.. Jeg trooooor at denne høsten kan bli ganske så grei. Det har den stort sett vært tidligere år også, men da har det vært særlig to ting som har ligget litt bak i kulissene og laget skurr..

“Tenk om jeg bruker opp all veden!!!!!!”
Noen husker kanskje da jeg dro til Bergen helt alene for et par år siden. Jeg satt mutters alene på hotellrommet i flere timer og turte ikke gå ut i tilfelle jeg KUNNE ha misforstått, eller ikke fått med meg noe viktig av det resepsjonisten akkurat hadde fortalt meg om hvordan nøkkelkort, og generelt låser og dører på hotell fungerer. Så i frykt for å gjøre noe galt ble jeg sittende og kjede meg leeeeeeeenge uten å gjøre noe som helst med det.

Og dette høres egentlig ganske ille ut, ikke sant? Og tro meg: dette er så langt ifra å være et engangstilfelle i mitt liv over saker hvor jeg har sittet og overtenkt, og endt opp totalt handlingslammet og “hjelpeløs” – at strengt talt burde jeg fått profesjonell hjelp for flere år siden med å gjøre noe med nettopp denne form for “handlings-blokkering!”.

Helt siden jeg flyttet inn i den leiligheten jeg bor i nå, som er litt over åtte år siden, så har jeg alltid vært veldig, VELDIG sparsommelig med veden. Jeg har alltid nøyet meg med en palle hvert år, og da har den samme pallen gjerne vart i… 3 år maybe? Noe som er ganske lenge med tanke på at jeg bor i en kald sokkelleilighet (som ligger i kjelleren), hvor verken ytterdøra, eller samtlige vinduer er spesielt tette at det gjør noe.

I tillegg holder jeg til i ei fjellbygd hvor det slettes ikke er uvanlig med ganske mange minusgrader. Og nå holdt jeg nesten på å glemme at leiligheten jeg leier dessuten er bygget på 70-tallet, og av hva jeg vet ikke sånn kjempe oppusset og modernisert siden den gang.

Og legger vi også til det faktum at det ikke er noen dører mellom kjøkken, gang og stue, ja så sier vel det seg selv at jeg har sittet og vært mye kald opp gjennom årene, for jeg mener – det er jo begrenset hvor mye de forskjellige elektriske ovnene faktisk funker når det har vært så og så kaldt ute også.. Og varmepumpa? Nei, den takket for seg første vinteren jeg bodde her (den var allerede ganske gammel der og da), og jeg har bare ikke giddet å kjøpe ny..

Men nå blir det i hvert fall litt annerledes. For noen uker siden gikk jeg nemlig til innkjøp av en ekstra stoooor palle med ved, i tillegg til at jeg fortsatt har en nesten full en fra tidligere år. Så nå burde jeg virkelig kunne kunne fyre litt oftere i peisen, uten å være redd for å bruke opp alt f.eks i desember, og risikere å sitte helt ved-løs i en periode i januar med 30 minus.

Bråket “utenfra”
Ja, også er det enda en ting som har gjort meg ganske urolig, trist, nervøs og nedstemt de siste årene, og det er frykten for at det plutselig bare skal SMELLE i nabolaget med tanke på HØY, HØØØY festing. For det har skjedd 3-4 ganger hvert år til nå. Plutselig har naboene begynt å feste med en god del roping, HØY BASS og i hele tatt.. Helt uten noe som helst forvarsel.. Og det har ført til at jeg alt for mange dager i året har gått rundt og gruet meg sterkt, og aldri vært helt sikker på når det plutselig vil smelle igjen neste gang.

Tidligere i vår fikk jeg heldigvis samlet nok mot til meg til å si fra, og være ganske ærlig på hvor big deal dette faktisk er for meg. Noe som har ført til at jeg i hvert fall har fått beskjed nå i ettertid litt i forveien, noe som gjør at jeg per dags føler at jeg kan slappe litt mer av også på denne fronten.

For det å stadig gå rundt og engste seg for sånne ting… når man er litt lydsensitiv, har litt angst og i hele tatt… ja, nei. Det har for å si det rett ut vært helt forjævlig til tider, for å si det mildt. Og dette har bidratt til at jeg har følt meg veldig liten til tider også, for.. “Hvem er jeg, liksom?”.

Så ja.. I år har jeg endelig samlet nok mot til å ta et lite oppgjør med TO ting som virkelig har lagt en adskillig større demper på livskvaliteten min veldig, veldig lenge. Det kommer sikkert til å komme tøffere, og vanskelige perioder fremover også, det er ikke til å komme utenom, men når alt kommer til alt tror jeg likevel dette blir en av de mer avslappende og harmoniske høstene og vintrene på en god stund.

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

Et høstdiktatur

Hvordan kan noe så fargerikt og vakkert,
bli ansett så deprimerende og trist?

Der andre ser en trussel for tilværelsen
bærer jeg en regnbue av drømmer

Der andre ser død, lidelse, og enda mere død,
maler jeg Non Stop med farver og kontraster

Du kan bli med på denne festen du også,
det er meeeeeer enn nok til oss alle

Bare ikke lås deg inn i det trange rom,
riv så ned din blokkade av en vegg

Riv den, knus den, smash-etti-smash!!
.. og la så utsikten ut være din poster

For høsten kan absolutt være fantastisk,
– alt du trenger er å åpne de bitte små

Flere som DIGGER høsten? 😊

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos