Perler for Svin (på kassett)!

Det at denne bloggen i større og større grad er blitt en reklameplattform for ting jeg har nettshoppet det siste året, og ikke så veldig mye annet, det er bare å beklage, først og fremst ovenfor meg selv selvfølgelig som er det enkeltindividet jeg lager denne bloggen til, først og fremst.. 😈 På en annen side! – jeg liker å se hva andre får tak i av diverse rariteter, og man skal vel strengt talt IKKE beklage seg for at man bruker sin stadig kortere tid på det man faktisk LIKER?

Som du/ dere sikkert skjønte hvis du/ dere har sett mitt forrige innlegg, (blant andre) så er jeg en sucker for (noe) norsk film og fysisk format. Jeg er også veldig glad i et og annet nymotens podcast-format. Og av de 36 podcastene jeg per nu følger på Spotify (hvor samtlige ikke lengre er aktive/ i produksjon) så er «Perler for Svin» blitt den podcasten jeg liker aller, aller best! 🐽 (liker fortsatt «Morgenshowet med NRJ» altså, men syns de har tapt seg pittelitt i det siste)

«Perler for Svin» består av to middelmådige menn i 30-årene som tar for seg norske filmer og tv-serier. Og mens samtlige av deres konkurrenter (ingen nevnt, ingen glemt!) har en tendens til å bli litt vel stive, seriøse og kjedelige i lengden så balanserer disse gutta linja temmelig perfekt! De er aldri for useriøse slik at det blir slitsomt, og heller ikke så tørre og pirkete at det blir et irritasjonsmoment i den enden av skalaen! De av dere som måtte være uenige kan bare gå å legge dere i bingen for øvrig.

Any-fuckings-way: i disse dager feirer podden 200 episoder med en veldig særegen “publisering”. De har nemlig utgitt en episode svært så eksklusivt. For mens alle de andre epidosene er å høre på hjemmesiden deres, samt Spotify (minus de første 26 epidosene……) så har de valgt å gi ut episode 196 på kassett! Og jeg digger det altså noe så svinsykt!! 😃

Dette produktet stinker kvalitet herfra og til Sweetwater!

Kassetten er håndlaget, altså ikke noe fancy-pancy maskineri som har gjort jobben “for de”, og det er bare å ta av seg filttøflene jeg ikke har. Jeg digger designet på coveret! Jeg digger designet på kassetten!! 😍 Og klistremerket jeg har fått med ved siden skal jeg nok straks finne plass til på fryseskapet sammen med alt det andre som jeg klistret på, tidligere i høst.

Har enda ikke hørt selve kassetten da spilleren jeg har per nå spiller i slooooooow mooooootioooon. Men jeg er helt sikker på at epidosen også er prima vera. Tror heldigvis ikke det er så lenge til jeg får en bedre spiller i hus. Mamma nevnte for en ukes tid siden at jeg kunne få en (nyere) spiller som sto hos mormor og morfar – så er det bare å krysse fingrene for at den er litt raskere i båndtrekkeren.

For de av dere som måtte ha lyst på en kassett, med eller uten signatur, så er det bare å vippse 140 kroner til 41 65 31 44. Husk å sende ved navn og adresse, og så får du nok en kassett tilsendt du også – sett at det er noen igjen.

Helt til slutt vil jeg bare få takke gutta mine for 200 helmakse episoder!!!! «Perler for Svin» har vært blant mine topp fem mest spilte podcaster tre år på rad, i år på andreplass, kun slått av NRJ av den grunn at de pøser ut nye episoder fem ganger om dagen, i stede for “kun” den ene. Hører stadig gamle episoder om.. og OM igjen, TIL OG MED de første 26 som dere i januar “gjemt vekk” fra Spotify. Ja, det er for så vidt en av de få beslutningene dere har gjort jeg ikke har vært helt enig med, meeeeeeen – det er snart jul og da skal alle barna være venner, også videre 💚

Ikke tenk på det.

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Åtte smuler norsk film

Film på fysisk format er på GOD vei tilbake igjen – i alle fall hos meg! 🤪

Det var en tid hvor jeg var nokså bestemt på at jeg hadde gått over til å kjøpe (og se) film digitalt fult og helt. På den måten sparer man brått en del plass. Men det er også typ den eneste fordelen.

For selv om man har “KJØPT” en film via f.eks Youtube så har man i realiteten bare leid den frem til avtalen Youtube har med et og annet produksjonsselskap er utgått, og de bestemmer seg for å ikke forlenge kontrakten!.. 💀 Nylig kom det frem at Play Station sletter hundrevis av serier fra det digitale biblioteket til folk som i teorien har “kjøpt” de. Dette er dessverre ikke første gang noe man har “kjøpt” digitalt et sted forsvinner, og det er garantert ikke siste gang.

Og enda verre er det med stuff som ligger på strømmetjenester med abonnement. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tenkt å se en film inne på Netflix som jeg har lagt til i “se senere”, som plutselig ikke er der lengre. Og så er det heller ikke alle som har like godt nett.. eller som i utgangspunktet har det, men som deler det med syv og ørten barnefamilier, og som et resultat av dette må lide seg gjennom unødvendig mye bufring større deler av døgnet.

Og jo særere smak man har, desto større sjanse for at man må sjekke innom både en, fem og tyve strømmesider før man omsider finner det man ønsker å se. Om man i hele tatt er så heldig. For det er ikke alt som ligger ute. Og der er særlig en “sjokkerende” stor del av den norsk filmarven “utsatt”.

Og det er mye av denne problematikken som har ført til at filmserien «Norske filmklassikere» ble til i år. Et (FANTASTISK!) prosjekt jeg har skrevet litt om tidligere – i september satte jeg bl.a opp en liste over fem filmer jeg kunne tenkt meg dukket opp – og NÅ er endelig de ti første filmene ute i butikk! 😄

Alle disse filmene eksisterer som et resultat av crowdfunding, hvor jeg har vært med på å finansiere hele åtte filmer! En av filmene («Bryllupsfesten») lå av en eller annen grunn mutters alene i postkassa mi i går, mens resten måtte jeg hente i en felles pakke på Rema i dagtidlig. Og jeg er så utrolig glad for å ENDELIG ha de i hus!!! Har vært helt besatt av å sjekke status for hvor i Norge pakka har befunnet seg siden jeg fikk sendingsbekreftelse på mail på lørdag. Og før det har jeg scrollet facebook-siden Norske filmklassikere ooooooopp og neeeeed flere ganger dagen for å se om det har kommet noen nyheter. Ja.. det gjør jeg for så vidt fremdeles.

Av disse 8 filmene har jeg sett halvparten fra før, og det er «De dødes tjern», «Bryllupsfesten», «Reisen til julestjernen» og «Fjols til fjells». Førstnevnte anmeldte jeg forresten her inne i 2012. Resten har jeg altså til gode, og av disse gleder jeg meg spesielt til å se «Insomnia» som fikk egen remake av selveste CHRISTOPHER NOLAN i 2002. Og tatt det i betraktning er det helt sykehus at ikke flere snakker om den en dag i dag! 110% en glitch i systemet.

Har så vidt det er testet tre av disse blu ray-utgivelsene. Christer (Falck) har flere ganger uttalt at kvaliteten på disse skal være så god at det ikke vil være noe poeng i å gjøre noe lignende på nytt noen sinne. Jeg har særlig vært spent på lyden. Har alt for mange dvder og blu rays hvor lyden er så lav at jeg må skru opp tv-volumet på 100 – og fremdeles har det vært for lavt!..

På de tre filmene jeg har testet i dag («Fjols til Fjells», «Reisen til julestjernen» og «Bryllupsfesten») så er ikke det et problem i hele tatt!! 😘 Bildekvaliteten er dessuten u.p.å.k.l.a.g.e.l.i.g! 😍 Veldig skarpt og sexy bilde! Noen vil sikkert finne på å klage over at filmene “bare” viser 24 bilder i sekundet, noe som man merker best i scener hvor f.eks kamera er i bevegelse, men jeg er usikker på om det er noe man kan hokus pokuse i etterkant da disse filmene sikkert ble filmet sånn i utgangspunktet?

Har sett at noen på Facebook har påpekt at det stadig står skrevet “du” i stede for “De” i undertekstene på «Fjols til fjells». For meg personlig har ikke det noe særlig stor betydning. Jeg kommer neppe til å se de fleste filmene med undertekster, i alle fall ikke før om noen tiår, og jeg tviler på at jeg kommer til å bry meg om dette da heller. Filmene er tekstet på både bokmål, nynorsk og engelsk.

Og «Norske filmklassikere» dreier seg ene og alene og KUN om blu ray, så er du blant de som ligger fastklistret til dvden så er det på høy overtid med en oppgradering! 😂

På innsiden av hver enkelt film finner man forresten litt trivia, skrevet av Arvid Skancke-Knutsen:

… og er man blant de som har bidratt i crowdfundingen så følger det også med et helt eget kort til hver film hvor alle navnene til de som har vært med står skrevet. LYKKE TIL MED Å SPOTTE MEG DER! (hint: ikke let etter Aylar)

Dette er dog ikke det eneste baitet Christer Falck og Platekompaniet har slengt ut i håp om at flest mulig skal kaste seg på finansfesten. Har man vært med å finansiere fem filmer (i den aller første runden som nå er over), så fikk man én valgfri merch med på kjøpet. Og har man vært med å støtte alle ti, ja så fikk man velge seg TO valgfri merch!

Jeg vurderte å backe alle ti, men innså etter noen runder med meg selv at jeg ikke bryr meg nok om «Knudsen og Ludvigsen» og «Den forsvundne pølsemaker» til at jeg gadd å slenge på de siste 498 kronasjene (hver film koster 249). 😅 Men jeg fikk plukket med meg en ting “gratis”, og av det jeg hadde å velge og vrake i så endte jeg opp med denne stilige kaffekoppen!

Håper de fortsetter å lage MASSE slike kopper fremover. Har veldig lyst på en «Jakten på nyresteinen»-kopp (“bombe”!), og noe Wam & Vennerød-relatert hadde heller ikke feil. Jeg mener, noe må jeg jo ha å drikke gult, stivna vann fra.

Og sist, men ikke minst så har jeg kjøpt meg en kalender som jeg tenker å henge nede på hobby-/ VHS-rommet på nyåret. Denne kalenderen er ikke noe man har kunnet crowdfunde. Jeg KUNNE ha fått den “gratis”, men endte opp med å kjøpe den selv da jeg altså valgte meg ut «De dødes tjern»-koppen, samtidig som jeg ditchet Knutsen, Ludvigsen og Mr. Juster-Pølse. 👻

Da jeg bestilte kalenderen tenkte jeg at alle de ti første filmene fra første runde var garantert å være med. Inne hos Platekompaniet får man kun sett fronten av kalenderen, samt aprilposteren, ikke noe mer. Og jeg må helt ærlig si at jeg er litt glad for at min antagelse ikke viste seg å være riktig på en prikk.

Av de filmene jeg ble mest glad over å finne her så “må jeg” trekke frem «Hotel St. Pauli» og «Døden på Oslo S»!! 🖤 Har stadig til gode å se «Hotel St. Pauli», men kømm ånn – det er Wam og Føkkings Vennerød!! Dessuten er posteren veldig min stil. Ja, så er jeg ikke spesielt misfornøyd med hvordan posteren til «Lån meg din kone» ser ut heller, som jeg heller ikke har sett, og for øvrig ikke har noe videre kjennskap til. Det er virkelig noe med hvordan filmcovre ble designet før i tiden. Tror det var mye lettere å “judge a book by its cover” i gamle dager enn nå. Selv om.. folk flest har kanskje bedre råd til å gå på kino i 2023 enn kontra 1958?

Nok en gang må jeg bare få understreke hvor fantastisk jeg syns det er at Christer og co har satt i gang dette opplegget. Jeg håper at folk fortsetter å støtte de filmene de liker eller er nysgjerrige på, og at facebook-gruppen bare fortsetter og fortsetter å ta inn nye medlemmer slik at sannsynligheten for at fremtidige crowdfundinger mislykkes stadig krympes.

Per i dag fungerer det sånn at hvis en film klarer å samle inn 60 000 kroner i løpet av 30 dager så blir blu rayen produsert. Og hvis ikke får alle igjen pengene sine, både rubel og bit. 😎 Man kan velge å gi den summen man vil selv., men vil man ha filmen(e) tilsendt i posten med “skrytekort” når den omsider er klar så må man ut med 249 kroner.

Man kan også være med å crowdfunde diverse bøker om norske filmer. Og hvis bøkene går gjennom så får du navnet ditt på trykk i selveste BOKA!! Hittil har alle bøkene jeg har bidratt på gått inn. Men det er noen bøker som har “gått tapt”, så selv om det er ganske mange mennesker med på laget nå, så er det dessverre ikke alltid alt som går veien enda likevel. Med andre ord; sitter du på gjerdet er det på høy tid å ta løpefart inn mot låven, der hvor festen tross alt er. Link til Norske filmklassikere sin facebook-side har du HER! (om du ikke alt har trykket på de andre jeg har sneket inn 🤨)

Noen vil sikkert med dette innlegget igjen beskylde meg for å drive med reklame, men jeg skriver om ting som har skjedd meg, og navna må jeg jo ha med!

Hvilke norske filmer liker du best? 🎬

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Barbie Bueno!

Som de fleste av dere nok er i stand til å bevitne – shitmassen er gjennoppstandet!

Kosepratet litt med Renate over Discord tidligere denne uken som synkronpyntet sitt lille hvite mens jeg drev og “slåss” med mitt trashy rosa. Kan vel si at foreløpig har jeg ikke fått ordentlig sneisen på det med lyselenker og girlander. Ser lowkey ut som jeg har forsøkt å gjemme begge deler inn i treet. 🧐 Og så er det fult lov å kritisere fordelingen ikke minst! Deler av treet ser nakent ut, mens en annen del ikke har like mye å klage på. Sånn sett burde jeg vurdere å kalle det “verdenstreet”. Nå er ikke bildet over det aller beste for de av dere som har sykelig lyst til å se det ordentlig – til de av dere det måtte gjelde, her er en throwback-link til bildene jeg la ut i fjor. Jeg lover, det er ikke snakk om de alt for enorme forskjellene!

Og mens vi er inne på bildet ovenfor.. 1. jeg har skiftet sokker siden det forrige innlegget som ble lagt ut for en ukes tid siden – æresord med opp-ned kors på halsen! 2. sorry at jeg nå har to innlegg rett etter hverandre hvor jeg poserer oppå kjøkkenøya mi!

Ja.. jeg er så godt i gang med å minne dere, kanskje mest meg selv, på hvor dårlig blogger jeg er så hvorfor ikke fortsette. For noen uker siden fikk jeg en ganske snasen ting i posten. Gadd ikke å lage noe innlegg på det da, så.. jeg kliner heller til med et bilde nå.

Barbie på KASSETT!! Jeg mener, hvor kult er ikke det? Har ikke hørt på den enda da den eneste spilleren jeg har for øreblikket spiller i slowmo. Men jeg har hørt albumet på Spotify. Har ikke gått sånn veldig på repeat der heller, men. Jeg hørte gjennom det før jeg bestilte den, men helt ærlig så er dette et av de kjøpene som først og fremst går under den litt for store “gøy å ha”-paraplyen. Sier ikke at sangene er dårlige, og det er godt mulig albumet vil vokse på meg i fremtiden, men per nå har jeg bare prioritert å farge ørekanalene med andre lyder.

Har forresten “fått” pakke i dag også. Og den skal jeg dele med dere asap! Det vil si. Dere skal få vite hva det er. Og SE attpå til! Men jeg kommer ikke til å dele-dele. Bare så det er sagt.

Disse godstakene bestilte jeg fra Coopers Candy “her forleden” (til nyåret bør jeg virkelig vurdere å forunge ordforrådet mitt. Jeg mener, alvorlig talt! 👵) På dette tidspunktet hadde jeg alt nettshoppet langt over det budsjettet sier at jeg har råd til (blir noen tusen å føre tilbake til bruksen til uken..). Det har blitt mange bestillinger i det siste som jeg har tenkt skulle være.. den “siste”. Men så har det sneket seg til en til. Og enda en. Gjerne så tidlig som dagen etter allerede.

Men krysser fingrene for at jeg klarer å holde meg unna flere kjøp ut minst dette året nå. Det vil si.. med unntak av “en ting”. Er stadig veldig aktiv i facebook-gruppen Norske Filmklassikere hvor det for tiden kjøres en slags julekalender hvor det legges ut en ny ting på bidra.no hver dag som man kan velge å støtte med 250 kroner i løpet av en 30 dagers crowdfunding. Og her er det enten snakk om en norsk filmklassiker på blu ray, en bok om en film, eller et eller annet merch. Kommer noen filmer i posten ganske snart som jeg var med på å finansiere tidligere i høst, og “planen” er at jeg skal rulle ut et innlegg igjen til dere da. 😎

God Helge-advent! 💗

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Stigespill 2023

Ryktet til stigespill er ikke lengre det det en gang var. Det har på sett og vis falt litt de siste årene. Dette har jeg tenkt å gjøre noe med. Det er på tide å gi stigespill en aldri så liten oppreisning igjen. Ja, det er simpelthen på tide å ta konseptet til et helt nytt nivå!

(Trykk på øverste bilde for å se video ⇓)

Stay goregeous! 😃

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski