Slik har jeg det hjemme-video

Tenkte det var på tide å lage en video som viser hvordan det ser ut hjemme hos meg! ^^

Vi reblogges!

Hvordan oppbevare og stelle en tarantell?

Fikk i går en forespørsel fra en leser om jeg ikke kunne lage et innlegg om hvordan man tar vare på og steller en tarantell. I motsetning til en del andre kjæledyr man kan skaffe seg i Norge så er det ikke mye man trenger å gjøre og passe på om man går for en venn på åtte bein.

La oss starte med oppbevaring. Her finnes det flere løsninger, men det jeg anbefaler sterkest er et terrarium som man får kjøpt på dyrebutikk. Jeg vet at det finnes de som oppbevarer tarantellen sin i en eller annen plastboks, men det er ikke noe jeg vil anbefale. I såfall er det viktig at man lager bra nok med hull så den får luft. Det er en grunn til, til at jeg ikke vil anbefale mindre plastbokser, men det kommer jeg tilbake til.

Som alt annet som kryper og går må også taranteller ha næring. Når det kommer til fôr har man mye som kan fungere. Faktisk kan man velge så og si alt som ikke er større enn tarantellen selv, alt som ikke er i stand til å stikke eller bite den. Noe av det mest vanlige er sirisser som man får kjøpt på dyrebutikken, for 5 kroner stykke. Ettersom tarantellaer knapt er i stand til å se og ikke kan høre er det viktig at det man gir den er i levende live. Gir man den noe dødt vil den ikke merke det, altså vil det ikke bli spist. Man kan på en måte si at tarantellaen bruker benene til å se med, i den forstand at den føler det som rører på seg i nærheten med de. Som en radar så og si.

I tillegg til maten må man også passe på at det er vann tilgjengelig. Har man kjøpt akvarium/ terrarium på dyrebutikken følger det som regel med drikkeskål. Og man får også med en svamp som skal ligge i skålen for å forhindre at den ikke “faller uti” og drukner.

Noe som også er viktig er en god bunn. Det er anbefalt at bunnen er minst fem centimeter dyp, sånn at den har anledning til å grave seg ned hvis den skulle føle seg stresset. I verste fall kan den dø. I tillegg til en god nok bunn er det heller ikke dumt med en liten hule eller noe lignende den kan gjemme seg i/ under.

Når man renser buret og skifter bunn er det beste å oppbevare tarantellen et annet sted i mellomtiden. I dette tilfelle skulle det gå bra om man har den i en boks av plast, igjen, så lenge den får puste. Så lenge det ikke tar veldig lang tid, skulle det gå bra. Ved flyttingen av tarantellen kan man bruke pinsett, eller flytte den med hånda hvis du tørr det. Jeg kommer tilbake til håndteringen mot slutten…

Så må jeg ikke glemme det som går på grader og fuktighet. De fleste taranteller bør ha normal romtemperatur, altså 20-22 grader. Lurt er det også med en viss fuktighet. Som regel kan det holde med det vannet som er i drikkeskåla, hvis ikke kan man forsiktig sprute litt vann på veggene i terrariet/ akvariet. Obs: Aldri sprut eller hell vann på tarantellen, da det er noe den liker svært dårlig!!

En annen ting som er viktig å vite er at taranteller i likhet med slanger skifter skinn/ ham. Hvor ofte den gjør det varierer veldig utifra blant annet fuktighet og grader. Dagene før dette skjer er den oftest ikke interessert i å spise, Det er også veldig typisk at den har lagt på seg litt ekstra, uten at den altså har spist noe særlig. I tillegg kan den også være ekstra aktiv dagene før og den kan godt finne på å spinne seg en hule.

Når skifteprosessen starter legger den seg på rygg. Prosessen tar som regel noen timer. Det er mange som blir litt skremt første gang den skjer og tenker det verste, men dette er ikke farlig. Bare pass på å ta ut alt som finnes av fôr når dette skjer. Den er nemlig svært sårbar under skiftingen, og tar man ikke ut alt av levende fôr på dette tidspunkt kan det i verste fall ta livet av den. Når den er ferdig er det bare å ta det gamle skinnet ut og du kan gjøre hva du vil med det. Om du vil kaste det eller ta vare på det som foreksempel pynt er helt opp til deg.

Helt til slutt skal jeg ta for meg det som går på håndteringen. Skal du først holde tarantellaen tar du den ene hånden foran den mens du forsiktig dytter borti bakbenene med den andre. Noe jeg IKKE vil anbefale er å dytte borti rumpa på den da de aller fleste nervene er nettopp der. I verste fall kan den skvette såpass at den dør. Så sats heller på et forsiktig “dytt” borti bakbenene.

Er man skjelven er det best å ikke holde en tarantell, den merker veldig fort om du er nervøs og da er det ekstra lett at den stikker, biter eller skyter fra seg hår fra bakkroppen. Disse hårene setter seg i huden og fremkaller intens kløe. Er man så uheldig å få disse hårene i øynene må lege oppsøkes umiddelbart! Før en tarantell angriper gir den en advarsel ved å løfte de fremste bena.

Og en siste ting. Aldri ha flere taranteller på et og samme sted. Det ender helst med at den ene tar livet av den andre. Skal du ha flere taranteller må du også ha flere bur/ akvarium/ etc. Taranteller er kannibaler og dreper sine egne, i de fleste tilfeller.

Hvordan påvirker aspergers syndrom hverdagen?

Hilsen Anon

Har ikke noe å skrive selv i dag. Heldigvis finnes det noen som er såpass god i norsk og oppfinnsom nok til å legge igjen randome kommentarer verdt et helt innlegg. Denne interessante og flotte kommentaren fikk jeg fra “Anon” under forrige innlegg!

Ta frem popcorn og brus og kos dere! 🙂

«Hahahah, seriøst? Hvor gammel er du? Og fy faen så ræva design du har på bloggen. Jeg kan lage et bedre design på 10 min. Og hva faen er greia med alt dette “grim-dark” tullet ditt? Uuuh, alt skal være så svart, blodig og farlig. Trodde emo/goth dritet hadde dødd ut, men den gang ei. Vil også nevne at du ikke kan skrive Engelsk for en femmer, og Norsk er heller ikke din sterkeste side. Kom over videoen din på YouTube med Psykiske Vampyrer som på sett og vis var ganske bra, men så finner jeg dette… Blodige dokker og svart neglelakk er bare komisk.

Tør vedde på at du har asperger syndrom og er arbeidsløs. Jeg ville hvert fall ikke ansatt deg sånn som du ser ut. Bli voksen. Og en ting til… Bloggen sin er helt ufattelig dritt. Jeg kan lage bedre dritt i MSPaint. Håper du er fornøyd med deg selv. Hvis du hadde kledd deg og oppført deg som vanlige folk hadde du kanskje ikke blitt sett på som en freak. Ser også at det bare er freaks som liker den drittbloggen din også. Tør vedde alt jeg har og eier på at du har Asperger eller psykiske problemer. Hvis ikke det kan det bare vært et krav om oppmerksomhet. Ble ikke sett nok av foreldrene dine som liten kanskje?

Vel… Kos deg. Det skal hvert fall jeg. Og hent goth-hæren din så flere kan si hvor feil jeg tar og hvor mange problemer jeg må ha siden jeg må rakke ned på andre. Hvis du har litt selvrespekt; bli voksen. Jeg sier ikke at du må være som ALLE andre, men herre min hatt dette er for drøyt. Ikke den drøyeste driten jeg har sett, men. Du er sikkert et bra menneske og alt det der, men hvis jeg ser deg på gata så kommer jeg til å le på innsiden.»

Helt til slutt vil jeg bare takke for en flott og ikke minst morsom kommentar. Jeg er glad det finnes oppegående mennesker som deg, om bare flere hadde vært som Anon dere ^^ Ellers håper jeg alt står bra til i Ringerike for tiden.

Min fysiske spillsamling!

Bestemte meg akkurat nå for å sette opp en liste over alle spillene jeg eier, etter inspirasjon fra Vibeke bak bloggen The Second Coming. Awasome blogg OG liste(r) forresten, verdt et besøk. Frøkna har ikke bare en liste over spillene hun har, men også en liste over blant annet filmsamlingen. Akkurat det eksemplet tror jeg at jeg skal stå over å følge, siden jeg ikke har såå god tålmodighet.

Jeg elsker selv å se hva andre har av film, musikk, spill og lignende. De få gangene jeg er på besøk hos noen er jeg ganske rask med å ransøke stedet for hva som finnes, og ikke finnes. Ikke sånn at jeg åpner skuffer og slik hos folk, men ser over det som ligger synbart. Men ja, så var det jo meg og mitt dette innlegget igjen skulle handle om.

Jeg gidder ikke dele opp spillene etter sjanger. I stede deler jeg de opp i hvilke konsoller jeg har de på. Altså PS3 og Xbox 360. Siden jeg har mest av PS3 så tar jeg den listen til slutt.

Nintendo DS:
Flåklypa Grand Prix
GoldenEye 007
Mario Kart DS
Super Mario 64 DS
Vinter i Blåfjell

Nintendo 3DS:
Batman: Arkham Origins Blackgate
Kingdom Hearts 3d: Dream Drop Distance
Mario Kart 7
Pokémon Sun
Street Fighter IV
Super Mario 3D Land
The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D

Nintendo Switch:
Flåklypa Grand Prix
Pokémon Scarlet

PS one:
007: Tomorrow Never Dies
007: The World Is Not Enough
Batman: Gotham City Racer
Bear in the Big Blue House
Disney′s Tarzan
Lego Racers
Mickey′s Wild Adventure
South Park
Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace

PS2:
007: Nightfire
007: Everything or Nothing
007: From Russia with Love
007: Quantum of Solace
AirBlade
Alias
Burnout 2: Point of Impact
Buzz: The BIG Quiz
Celebrity Deathmatch
Conflict: Desert Storm II
Enter the Matrix
Fifa Fotball 2004
Ghost Recon 2
Goldeneye: Rogue Agent
Hulk
GTA: Vice City
GTA: Liberty City Stories
GTA: Vice City Stories
GTA: San Andreas
Hitman: Contracts
Monsterbedriften: Skrekkøya
Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Star Wars: Battlefront II
The Lord of the Rings: The Two Towers
The Lord of the Rings: The Return of the King
The Matrix: Path of Neo
The Mummy Returns
(Lara Croft) Tomb Raider: The Angel of Darkness
WRC: Rally Evolved
WRC 4: The Official Game of the FIA World Rally Championship
WWE SmackDown! vs. RAW (2004)
Virtual Fighter 4

PS3:
007: Quantum Of Solace
007: Blood Stone
007 Legends
Alice – Madness Returns
Aliens: Colonial Marines
Angry Birds: Trilogy
Angry Birds: Star Wars
Assassin′s Creed II
Assassin′s Creed: Brotherhood
Assassin′s Creed: Revelations
Assassin′s Creed III
Assassin′s Creed: Rogue
Batman – Arkham Origins
BioShock Infinite
Burnout Paradise
Buzz – The Ultimate Music Quiz
Call of Duty: World at War
Call of Duty: Modern Warfare 2
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Modern Warfare 3
Call of Duty: Black Ops 2
Dead Island
Dead Island – Riptide
Dead Rising 2
Dead Space
Dead Space 2
Dead Space 3
Devil May Cry – CLASSICS HD
DuckTales – Remastered
Fairytale Fights
Fallout 3
Fallout: New Vegas
Far Cry 2
Far Cry 3
Fear 2: Prosject Origin
Fear 3
God of War Collection
God of War Collection: Volum 2
God of War: Ascension
Goldeneye 007: Reloaded
Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto IV: The Complete Edition
Hannah Montana: The Movie
Hitman – HD TRILOGY
Hitman: Absolution
Kane & Lynch 2 – Dog Days
LEGO Batman 2 – DC Super Heroes
LEGO Lord of the Rings
LEGO Star Wars III
LittleBIGPlanet
LittleBIGPlanet 2
LittleBIGPlanet Karting
Lollipop Chainsaw
Lost
Merchenaries 2 – World In Flames
Metal Gear Solid – HD Collection
Mirrors Edge
Mortal Kombat VS. DC Universe
Need For Speed: Undercover
Rambo: The Video Game
Red Dead Redemption
Red Dead Redemption – Undead Nightmare
Resident Evil: Revelations
Resident Evil – Operation Raccoon City
Saints Row 2
Saints Row – The Third
Saw
Saw II
Sega Mega Drive Ultimate Collection
Silent Hill – HD Collection
Silent Hill – Homecoming
Silent Hill – Downpour
Sonic Unleashed
Soulcalibur IV
Splinter Cell – HD Trilogy
SSX
Star Wars: The Force Unleashed
Star Wars: The Force Unleashed II
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man 2
The Sims 3
The Sims 3: Pets
Tomb Raider – Trilogy
Twisted Metal
Vin Diesel – Wheelman
w2k14
Wet

PS4:
Assassin′s Creed: The Ezio Collection
Assassin′s Creed IV: Black Flag
Assassin′s Creed Unity
Assassin′s Creed: Syndicate
Assassin’s Creed: Chronicles
Assassin′s Creed: Origins
Batman: Arkham Knight
Batman: Return To Arkham
Battlefield 4 – Premium Edition
Borderlands – The Handsome Collection
Call of Duty: Ghosts
Call of Duty: Advanced Warfare
Call of Duty: Black Ops III
Deadpool
Destiny
DmC: Devil May Cry
Doom
Dreamfall Chapters
Dying Light
Fallout 4
Far Cry 4
Game Of Thrones – A Telltale Games Series
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto – The Trilogi
inFAMOUS: First Light
Injustice: Gods Among Us – Ultimate Edition
Just Cause 3
LEGO Batman 3 – Beyond Gotham
LEGO Jurassic World
LEGO Marvel Super Heroes
LEGO Star Wars: The Force Awakens
Mad Max
Mass Effect Legendary Edition
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Metro: Redux
Mirrors Edge Catalyst
Mortal Kombat X
Need For Speed: Rivals
Onechanbara Z2: Chaos
Ratchet & Clank
Resident Evil 4
Resident Evil 5
Resident Evil 6
Resident Evil: Revelations 2
Resident Evil: Origins Collection
Resident Evil 7: Biohazard
Rise of The Tomb Raider – 20 Year Celebration
Saints Row IV: Re-Elected
Sleeping Dogs: Definitive Edition
Sniper Elite III: Ultimate Edition
Marvel′s Spider-Man: Miles Morales
Star Wars: Battlefront
Star Wars Jedi Knight Collection
The Evil Within
The Evil Within 2
The Last Of US – Remastered
The LEGO Movie Videogame
The Witcher III: Wild Hunt
Tomb Raider
Trials Fusion
W2K15
Watch Dogs
Watch Dogs 2
Wolfenstein – The New Order
Wolfenstein – The Old Blood
WRC 5
Zombie Army Trilogy

PS5:
Far Cry 6
Gran Turismo 7
Horizon: Forbidden West
Saints Row (2022)
South Park: Snow Day

Som jeg håper dere legger merke til har jeg forsøkt å få listene til å være såpass alfabetisk som mulig. Når det kommer til serier som for eksempel Silent Hill eller Call Of Duty så har jeg lagt vekt på hvilke som ble laget først. Det er mulig det finnes feil i enkelte deler av rekkefølgen, er det noe dere synes er helt krise av en feil, så si fra. Men tror det skal være såpass greit det som eventuelt måtte være.

Sjekk også ut:
4K-samlingen min!
Min digitale filmsamling!

Listen ble sist oppdatert: 17. juli 2024.

Vi reblogges!

Batised

Mine nye demoner fra Devil Dolls 😉
Vi reblogges!

5 sære måter å dø på

Vi kommer alle en gang til et punkt hvor vi blir revet vekk fra de levende, enten noe dramatisk eller kanskje ikke spesielt dramatisk i hele tatt. Det finnes milliarder måter å dø på hvor noen av de er hakket mer skremmende enn andre. Drukning foreksempel er noe jeg har forstått mange mener må være en skrekkelig ting.

I dag har jeg ikke tenkt å sette fokus på de mest grusomme måtene å dø på, men fem mer sære måter å dø på. Det trenger derimot ikke bety at de ikke trenger å være grusomme i tillegg, alt i alt er det jo opp til vært individ hva som er grusomt og ikke.

Listen er svært tilfeldig, og er ikke ment som noen rangering på noen måte.

Prompedøden
Du sitter og koser deg med en god film. Rundt deg har du en god venn og mye tvilsom mat. Etter en stund begynner vennen din å lekke helt uten stopp. Det slippes ut tarmgass i et sett og du begynner nå å få en anelse av hvordan jødene hadde det under krigen. Vennen din beklager seg og bestemmer seg for å gå på do, men det lar seg ikke gjøre. Dere har nemlig stengt døra i rommet dere befinner dere i og kommer dere ikke ut da den har gått i vranglås.

Prompingen blir bare verre og verre, og dere kommer absolutt ikke ut eller til et annet rom noen av dere. Dere befinner dere nemlig i en kjeller med vinduer alt for tynne. Tarmgassen til din venn blir din skjebne etter en lengre tid som føles som en evighet tåler ikke lungene dine lengre noe mer og du kollapser uten å noen sinne våkne til live igjen.

Drept av beliebere
Det er i utgangspunktet en fin dag. Du er utendørs og nyter en rekke oppturer som har skjedd i det siste. I media har det vært skrevet en rekke rykter i det siste om at Justin Bieber skal befinne seg i nærheten av der du faktisk befinner deg der og nå. Likevel er det merkverdig stille og rolig for øyeblikket. Ikke et sinnsykt jentekrek å se. Bare vanlige, anminnelige folk. Ja, det er faktisk på grensen til å være kjedelig. Men idyllen forblir ikke lenge.

Brått forvandles stillheten og harmonien til et spetakel av skriking og kaos. En flokk hjernedøde belibere kommer løpende, det er absolutt ikke mulighet til å komme unna. Flokken er svært tett og den er nå over alt. Du blir brutalt løpt ned og tråkket på av den ene etter den andre. Du prøver forgjeves å komme deg unna. Etter en stund er flokken borte. Det som for en stund siden var et ryddig, idyllisk og vakkert sted minner nå mer om en forlatt krigssone. På bakken ligger du forklemt i en blodpøl. Blodet er ditt eget, og du er nå like død som hjernen til de som trampet deg i hjel.

Influensa etter svært mislykket selvmordsforsøk
Alt har gått til helvete. Personen du er forelsket i har funnet en annen. Du har ingen jobb, alle vennene dine har fått nok av deg og du har kort fortalt veldig lite grunner til å leve. Du har bestemt deg for å ta ditt eget liv og har gjort i stand det som trengs i den litt høye garasjen. Du står på toppen av gardintrappen med en løkke rundt halsen og er klar til å hoppe.

Du hopper, men i stede for å dø av henging treffer du brutalt bakken og klarer på en eller annen måte å brekke begge hendene ettersom tauet ikke var godt nok festet. Du blir liggende og kommer deg ikke opp. Det blir stadig kaldere og kaldere. Etter flere timer blir du omsider funnet og fraktet til sykehus. Du er svært kald da det var oppe i 25 minusgrader de seks siste timene før noen fant deg. Du blir liggende på sykehuset i noen dager, men dør brått en natt av verdens verste influensa.


© Bildet tatt fra deviantart.com

Drept av viagra
Det er en brutal lang stund siden det ble noe på deg sist. Du skulle absolutt hatt deg et godt knull. Dessverre for deg er det ingen sjanse i helvete for at du får noe napp og det eneste du kan gjøre er å ta deg en god, gammeldags runk. Du går på badet for å få det gjort. Du trekker frem kuken og begynner langsomt å dra huden frem og tilbake. Dessverre klarer du ikke å motivere den til å bli stiv nok og tyr til viagra. Det finnes ingen tvil om at du er desperat og tar en pille for mye og deretter ti til.

Det er heller ingen tvil om at dosene du har tatt er alt annet enn bra for deg og resultatet blir til slutt at samtlige av blodårene sprekker. Blodet strømmer ut og noen dager senere blir du funnet av noen venner, drept av viagra.

Latterkrampen
En god forlatter forlenger livet, sies det. Likevel finnes det faktisk historier, sanne historier, hvor folk skal ha ledd seg i hjel også. På dette siste punktet vil jeg heller henvise til en av de sanne historiene fremfor å finne opp en.

I 1975 lo nemlig Alex Mitchell så godt av tv-showet The Goodies at etter 20 minutter med ustoppelig latterkule sa kroppen stopp. Sketsjen som tok livet av han var med en kilt-kledd skotte som forsøkte å beskytte seg mot angrepet fra en psykopatisk sort pudding ved hjelp av noen sekkepiper.

Vi reblogges!

Enkelt og greit: Tiggere!

Har nettopp vært på posthuset og hentet en pakke. På vei inn og ut satt det en eldre kvinne med en kopp og ville jeg skulle legge i noen kroner. Jeg hadde bare med meg VISA-kortet som legitimasjon i tilfelle noen av de som er på opplærling på posten skulle spørre om det. Ingen kontanter. For å si det sånn, jeg er ikke så grei at jeg like gjerne slenger oppi det. Når det er sagt hadde jeg trolig ikke gitt noen kroner om jeg hadde det heller. Selv ikke om jeg hadde hatt god råd.

Noe av det mest ynkelige jeg vet er folk som sitter å tigger uten å i det minste gjøre noe for det. Folk som går fra dør til dør og enten satser på folks samvittighet, eller skjær flaks. Allerede nå sitter det sikkert flere og tenker at jeg er en grådig fyr. Det kan godt være, men jeg har flere grunner til at jeg ikke gir noe til tiggere. Særlig de som kommer på døra. La meg gjøre det kort. Hva pleier å skje med den ungen i barnehagen som er snill og gir litt godteri til en eller annen? Jo, resten av barnehagen omringer deg og spør om de også kan få!

Men nå var det først og fremst de som sitter og gjør den flate rumpa hakket flatere time etter time jeg tenkte dette innlegget skulle handle om. Jeg har heldigvis aldri opplevd å måtte flykte fra mitt eget hjemland selv, og jeg innrømmer det, jeg kan ikke sette meg fult inn i deres situasjon. Det er selvfølgelig fort gjort å være stor i kjeften og snakke om ting man ikke har vært gjennom selv, men betyr det derimot at man skal ha så mye sympati, synes synd på og gi? Min verden fungerer ikke slik.

Så har vi de som i det minste gjør noe for slantene sine. 5-8 meter unna denne kvinnen sto det en mann og spilte trekkspill. Jeg kan ikke uttale meg noe om hva han spilte og om jeg syntes han var god fordi jeg prioriterte som alltid min egen musikk. Der og da tror jeg det var The Birthday Massacre jeg hørte på, men det er en annen sak. Er det noe jeg vet så er det at absolutt alle som ikke er lam fra toppen og ned har et eller annet talent. For meg er det ikke mye talent i å sitte på rumpa med en kopp, jeg vil heller kalle det guts i så fall. Men jeg velger å kalle det idioti, og igjen… Ynkelig.

Jeg trekker tilbake det jeg skrev i ste. Ikke det angående idiotien, men det med at alle har et talent. Det tok meg to sekunder å huske at det ikke stemmer. Vi alle kan noe enten det er frivillig eller ikke, men alle har ikke et talent. Litt rettferdighet skal det tross alt være. Når det er sagt finnes det noe positivt med dette. Har man bodd bittelitt i Norge burde man vite at er det noe nordmenn liker så er det når folk gjør noe man ikke kan.

Jeg håper at noen tiggere leser dette, så kanskje det kan bli hakket mer interessant neste gang. Det trenger ikke være snakk om å tilfredstille vær og en du stopper seksuelt, men et elller annet. Ja, nå glemte jeg at det jeg skrev i ste ikke er lovlig heller, så… Har dere ikke et talent, gjør noe likevel. Min teori er i hvertfall at hvis jeg foreksempel møter noen som absolutt ikke kan synge eller spille et instrument, men som gjør det likevel, så er sjansene hakket større for at jeg gir litte grann penger enten fordi først DA synes jeg litt synd på deg, eller rett og slett av ørlite respekt for at du tørr.

Når alt kommer til alt ønsker jeg helst ikke tiggere i hele tatt. Har du først kommet inn i landet så før du mest sannsynlig MER enn nok fra Nav, og gjør du ikke det så er det nok fordi du det som kalles for ulovlig innvandrer… Og da har du uansett ikke noe du skulle ha gjort her. Ja, jeg brukte i-ordet. Ikke fordi jeg er rasist, men fordi jeg faktisk aldri har møtt etnisk norske tiggere.

Sånn, da føler jeg at jeg har fått skrevet det viktigste jeg har å mene om akkurat dette… Frister å komme med noe politisk mot slutten, men jeg skal la vær da jeg ikke har troa på at FRP kommer til å vinne valget uansett…

Vi reblogges!

Forbedringspotensialer

Tenkte akkurat NÅ, eller det vil si… Ikke nå. Faktisk ikke nå heller… Men NÅ, å skrive litt om samtlige forbedringspotensialer jeg har. Ting jeg vil bli bedre på, ting som plager meg litt at jeg er litt dårligere på. Det er selvfølgelig mer enn tre ting, men det er først og fremst de tre tingene som blir nevnt i dette innlegget som går mest igjen i hverdagen av det som plager meg mest her og nå.

Og… Ja, jeg vet det ikke er lenge siden jeg sist skrev om ting jeg ville forandre på.

Punkt nummer 1: Svare folk.
Jeg er ikke alltid like god på å svare på meldinger jeg får. Mail, sms, også videre. Nå har det hendt at det har kommet inn ting som jeg aldri har giddet svare på uansett av forskjellige årsaker jeg tror folk flest ville vært enig i meg i. Men jeg har utenom det også noe å gå på når det gjelder å svare på enkelte mailer ellers. Er det venner som skriver til meg i chatten på Facebook så får de som regel svar så fort jeg er online. Men er det foreksempel på blogg.no jeg får noe, så er jeg dårligere. Også når det kommer til enkelte sms, så er jeg også litt treg innimellom. Selv om jeg for lengst har sett meldingen, da særlig om den kommer fra noen i familien.

Punkt nummer 2: Fullføre ting.
Dette er noe jeg har skrevet om flere ganger i det siste, når jeg først har giddet å skrive noe. Jeg er dessverre blitt mer og mer en person som gir veldig fort opp. Enten vi snakker om en ide jeg har til noe, en diskusjon med noen jeg er redd for å bli uenig med.. Også videre. Generelt, jeg gir fort opp. Tanker blir fort bare til tanker og ikke handlinger. Mye av det jeg begynner på blir ofte bare halvferdig, eller ikke alltid det en gang. Av alt jeg ønsker å bli bedre på er det å gjennomføre ting (ordentlig) definitivt det som står høyest på denne tilfeldige rangerte listen.

Punkt nummer 3: Spise jevnlig.
Jeg har vært ganske dårlig på å spise jevnlig igjen den siste tiden. I går sto jeg opp i 15-tiden og jeg spiste ikke noe som helst før i 21-tiden. Med andre ord, jeg hadde vært oppe i 6 timer før jeg bestemte meg for å spise noe. Det går langt mellom hvert måltid som regel, og det er ikke bra. Hadde jeg blitt bedre på å spise så tror jeg også det i alle fall hadde blitt litt lettere å gjennomføre de to første punktene som er nevnt. Jeg mistenker selv at jeg er det som heter for underernært da jeg anser meg som tynn, i tillegg til at jeg de fleste timene av døgnet har liten energi og kort fortalt føler meg mer slapp og umotivert…

Sånn, det var kveldens selvplukk. Har du mye ved deg selv du ønsker å forbedre, som IKKE har noe med utseende å gjøre da det ikke faller meg som spesielt interessant å høre om uansett.

Vi reblogges!

Om edderkopper i hus og hjem

Det jeg elsker med gamle hus er at man aldri er alene. Det er foreksempel en større sannsynlighet for at noen har dødd i der, og at noe er igjen et eller annet sted fra de(n) avdøde. Nå skal det sies at jeg egentlig ikke tror noe særlig på slikt Åndenes Makt-opplegg, men samtidig.. Man vet man aldri.

Noe jeg derimot vet er at det er flere skapninger å finne her enn hva jeg har et konkret tall på. Daglig kommer jeg over flere edderkopper som rett og slett er helt elskverdige. Jeg vet at for øyeblikket er det i alle fall to levende edderkopper på badet mens her på stua er det i skrivende stund en i taket som jeg har oppservert for noen minutter siden, men dessverre slitt med å få noen tydelige bilder av.

Jeg kan bare ikke forstå de fæle menneskene som finner på å fange og drepe disse skapningene, så fremt de ikke lider av araknafobi noe da man i såfall kan lite for. Jeg skjønner heller meg ikke på de som lokker edderkopper ut om de først har noen i hjemmet. Hvorfor skal de ikke få være inne i folks hjem hvor de tydeligvis har funnet en trivsel? Har aldri skjønt meg på de som ikke vil ha de. Heller et hus fult av edderkopper enn å ha en hund eller en katt!

Edderkopper røter ikke, de legger fra seg svært lite avføring, og så lenge vi befinner oss i Norge er de heller ingen trussel så fremt du er allergisk. Det eneste du “risikerer” er å få en del spindelvev etterhvert. Men det er ikke verre enn å vaske bort om det blir for mye. Nå er det selvfølgelig ikke dumt å rengjøre regelmessig, i det minste gå gjennom leiligheten med støvsugeren. Når man rengjører og støvsuger skjer det fort at det forsvinner noen man ikke ser der og da, det er egentlig ikke til å komme utenom. Det ENESTE rommet jeg ikke vil ha edderkopper på er soverommet. Finner jeg noen der forflytter jeg de varsomt og forsiktig inn til stua. At noen uheldigvis forsvinner når man vasker og støvsuger innimellom er noe helt annet enn når man med vilje enten dreper de, eller lokker de ut.

Når vi først er inne på rengjøring så skal det også sies at jeg er ikke den som rengjører alt for mye. Jeg rengjører der jeg synes det er nødvendig som der hvor jeg spiser, og også toalett og slike mer hygeniske steder. Men ellers er jeg ikke så nøye med sånt. Et hjem skal ha skitt og lort enkelte steder, ellers det ikke et hjem etter min smak.

En ting tror jeg i alle fall er gjort klart nå. Hver eneste edderkopp som ønsker å bo hos meg er hjertelig velkommen i mitt hjem, man kan nesten ikke få flottere og mer fasinerende venner enn nettopp de på åtte bein <3