Meg, Satan og det 5000 Ukjente!

5000 tiks, hva er vel det?
Når jeg setter meg mål, så er det, med nesten intet unntak, ene og alene for meg selv. Men når jeg gjør de offentlig har jeg en tendens til å ende opp med å tenke at jeg må gjennomføre de, av grunner utenfor meg selv. 😜

Jeg hadde satt meg fire mål for 2023 i det året just hadde begynt: 1. Les Den Sataniske Bibelen! 2. Få 5000 følgere på Tik Tok! 3. Lag den beste vloggen! 4. Bli mer prisbevisst!

I tillegg hadde jeg valgt å videreføre to av fjorårets “hit or miss”: 5. Involvere flere folk i mine videoer igjen! 6. Smake vin!

Mål 2 har jeg for flere uker siden innsett ikke var så smart å sette. Ikke fordi det er umulig å få det til hvis jeg virkelig vil. Utfordringen er heller at jeg ikke egentlig bryr meg så mye om å ha så og så mange følgere/ abonnenter et sted lengre. I etterpåklokskapens ånd burde jeg i stede kjørt på med enda en runde av: Lag det contentet JEG SELV ønsker å lese/se/høre – NÅR inspirasjonen er på plass!.

For det å passere 5000 følgere, selv på Tik Tok, er faktisk ikke bare-bare når inspirasjonen ikke er der den burde være. En hobby bør aldri føles som en jobb med mindre det faktisk er en jobb – og selv da burde det ikke det.. Så de 5000 følgerne tenker jeg heller får komme som en “trivelig bonus”.

Satans bok!!
I helgen begynte jeg lesningen av Den Sataniske Bibelen. 😈 En bok jeg har hatt lyst til å lese lenge, men som jeg har utsatt i årevis fordi jeg ikke har fått kloa i den norske oversettelsen. Det fikk jeg derimot i vinter, så nå har jeg i grunn ingen “unnskyldning” til å ikke ha lest den lengre.

For å ta det positive først: denne boka er ikke i nærheten av så tjukk enorm som den kristne bibelen, eller koranen for den saks skyld.. Jeg er allerede ca halvveis (dvs. 69 av 195 sider er lest per nu), og jeg er i hele tatt “hellig” overbevist om at jeg kommer til å gjennomføre.

Så til det negative: akkurat som med Tik Tok-målet har også dette endt med å føles mer som enn jobb, enn hva det “strengt talt” “burde”. Den Sataniske Bibelen inneholder SÅ mange ord og referanser som jeg ikke aner hva betyr/ er. Hadde det bare vært et og annet her og der kunne jeg lett ha tatt ett minutts pause, og googlet meg frem. Men med den mengden fremmedord (og navn!) boka faktisk inneholder, så er det rett og slett ikke noe jeg gidder.

Alt i alt føler jeg at jeg skjønner det som er viktigst for meg å vite. Jeg skulle bare ønske at den var dummet ned enda noen hakk enn den altså er. 😅

Jeg har i noen svake øyeblikk vurdert å legge den fra meg fult og helt. Målet sier jo bare at jeg skal LESE DEN, ikke at jeg skal LESE DEN FERDIG. Men jeg skal gjennomføre! For til tross for alle de dumpene som virker tunge og vriene å komme meg over, så syns jeg likevel at boken fortsetter å være akkurat interessant nok til at jeg mener det er verdt det.

Og en ting til!: jeg trenger å bygge opp troen på meg selv igjen da jeg simpelthen har kjørt en litt for trygg, enkel og komfortabel vei generelt sett det siste året. Jeg ønsker å vokse og utfordre meg selv mer igjen. Jeg trenger flere nye opplevelser som IKKE “bare” ender i at jeg gir meg halvveis – som igjen gir selvtilliten nok en ripe i lakken.

Jeg trenger å polere selvbildet igjen! Og da holder det ikke å gi seg “hver gang” jeg farter rundt i et noe fremmed eller vanskelig terreng.

Stay goryfistastisk! 😁

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Dinosaurkjeksen OG Rosa Panter brusen er tilbake! (kind off)

First of all.. nei, jeg har IKKE glemt at jeg alt har blogget om Rosa Panter brusens “tilbakekomst” så sent som i oktober. 😉 Men da det forrige uke poppet opp en annonse for holdbart.no som så ut til å ha den svææææært så etterlengta DINUSAURKJEKSEN!!.. Ja, så endte jeg like godt med å bestille fem pakker, jeg. 😊😍

Og mens jeg var så godt i gang kunne jeg godt unne meg noen flasker til med den rosa brusen, SOM jeg ikke har fortalt video-stalkerne mine om (før nå). Og siden jeg for ordens skyld liker at blogginnlegget har samme tittel som videoene.. okei, dette driter dere vel i! 😅

DINUSAURKJEKSEN ER ALTSÅ… kind off!.. tilbake. Den har KIND OFF aldri vært “borte”, særlig ikke for de av dere som er så privilegert å få dratt til Sverige i rykk og napp. Men anywho: i vloggen over tar jeg en aldri så liten smakstest. Er den like god som jeg husker? 🤨 Ja, er det i hele tatt sånn eeegentlig den samme kjeksen?? 🦖🦕

I tillegg deles noen tanker om at Rema 1000 just har frosset salget av Sophie Elises godterilansering, “Candy Girl”, etter det mye omtalte og kontroversielle Instagram-bildet. Ja, det blir i hele tatt mye butikk og godtepreik i dagens vlog-episode!

Stay freakin‘ GOREGEOUS! 😘

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Videofe Felgen?

Visste du at den gamle, gode VHS-spilleren på mange måter virker akkurat som oss homo sapiens? Den varer ikke evig. Det er flere problemer man burde/ bør gå til verksted/ lege med, men noe går over av seg selv! 😊

I høst fikk min mangeårige venn omsider problemer da jeg forsøkte å spole forbi en del av “Motorsågsmassakern” som var for slitt og skadet til at spilleren klarte å spille den av. Den gjorde et hederlig forsøk, men etter noen sekunder med knirk, knark og andre ulydsheter var det et eller annet som ga etter, og siden har videospilleren fungert best som kassettspiller. Og med det mener jeg at lyden har ikke vært noe problem, mens bildet.. ja det har sett heller mørkt ut, bokstavelig talt.

Gjentatte ganger har jeg forsøkt å mase på noen i familien om å “se på det” i håp om å få den fikset så jeg potensielt slipper å gå på Finn og kjøpe ny. Men vedkommende har stadig ikke hatt tid, så det har liksom aldri skjedd, på en måte.

På en måte? 🤨 Altså – enten må noen ha fikset den, eller så er den ikke blitt fiks-fakset!?

What can I say?: Teknologi er og blir noen merksnodige rariteter. For i dag fikk jeg det for meg at jeg skulle innom hobbyrommet og sjekke om den fortsatt hadde den samme irriterende utfordringen. Jeg har gjort det samme før rundt 3-4 ganger de siste månedene og resultatet har, ikke overraskende, alltid vært det samme. Intet bilde. Bare lyd.

MEN I DAG BLE UNNTAKET! 🤯 Jeg aner ikke hvordan, men på et eller annet vis så virket ALT som det skulle da jeg fikk det for meg at jeg skulle sette inn “Flåklypa Grand Prix”! Og det er da man VIRKELIG begynner å forundre seg.. har denne gamle kassetten en innebygd Reodor Felgen som fikser opp i alle problemer videospilleren enn måtte ha bare man legger den rolig inn? Jeg har hørt om tannfeen, men videofe?

Men det funker igjen nå, og det er og blir det viktigste! Så får jeg bare tilføye dette mysteriet på samme liste som “hva kom først av hanen og høna?”, “hvorfor har noen chihuahua vinger, mens andre ikke?” og hvordan er Ozzy Osbourne fremdeles i blant oss??”.

Nå kan jeg ENDELIG se den originale Star Wars-triologien før alle spesial utgavene kom på løpende samlebånd.. I alle fall så fort det blir litt varmere, da jeg stadig ikke har investert i noe ovn der nede (altså i hobbyrommet).

BONUSMATRIALLE!: Her kunne blogginnlegget tatt slutt. Men da jeg skulle knipse noen bilder (etter å ha skrevet det dere har lest til nå) så stoppet Flåklypa-kassetten opp før Solan, Ludvig og REODOR dukket opp – derfor ser dere meg posere med Randolph Småfix i stede. Sjekket så “Motorsågsmassakern”.. som spilleren nå klarer å spille mer av enn da jeg testet den sist.. 🤔 Om den dog “henger seg” på et eller annet senere tidspunkt ut i filmen har jeg ikke giddet å finne ut av, enda fortsettelse følger? 📺🎞

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Brannalarm i vinterland!

To dager på rad har jeg vært pent nødt til å måke meg ut selv for å ikke få mengder med snø i skoa. Nåja, nødt og nødt – jeg kunne ha ventet med å gå ut da jeg strengt talt ikke hadde noe jeg MÅTTE rekke verken i dag morres eller i går.

Da jeg var på vei til Coop Mega i dagtidlig var det skikkelig nedsnødd overalt (bildene under er tatt litt senere i dag)!! Er fortsatt temmelig store mengder hvor enn man snur nesevippen, men forskjellen på nå og i dagtidlig er at i dagtidlig var det nesten ingen steds man kunne gå uten å drukne føttene i kaldt.

Sånn passe småkaotiske tilstander, med andre ord – og TROR dere ikke at brannalarmen gikk bers i det jeg var innom Megaen? Jeg tenker for øvrig de siste par butikk-historiene mine også må “komme fra oven”. 🤭

Mye snø i ditt nærområde? ❄️☃️

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

No Æ e så oppgitt!

Oppgitt.no, det er ikke så mye mer å si – men jeg skal nok få skrablet ned en del ord for dere likevel. 😅

Da “uhellet” først var ute for aller første gang i LAIVET i november tenkte jeg at det skulle bli en gooooooooood stund til neste gang. Nå er tid i og for seg både relevant og relativt.

Jeg har nettopp (hvis 8-tiden kan “få lov til” å være nettopp), som noen av dere kan ha gjettet dere til, vært og handlet på Rema. Som vanlig gikk jeg gjennom butikken og puttet smått og pitte litt større ned i handlekurven mens jeg med jevne mellomrom sjekket handlelisten på mobilen, hvilke rabatter jeg har i Æ-appen, samt hvilke tilbud som gjelder ellers denne uken.

Jeg koste meg, ante fred, og veldig lite fare. Butikken var så og si TOM for kunder mens hyllene var så og si fulle for varer. Men så.. da jeg begynte å nærme meg godtehylla innså jeg at tabben som ble begått i høst nå var kommet i reprise. Jeg hadde nok en gang glemt kortmappa hjemme!.. 😳😱😱

Sist dette skjedde, på Kiwi, sto jeg ved kassa og alle varene var alt scannet. Men denne gangen fikk jeg brått mer tid til å tenke.. Ikkje braaa. I et åndssvakt øyeblikk vurderte jeg å legge igjen kurven på gulvet, og “snike meg” ut ninja-style. Ubehaget var helt klart til å beføle! Men etter noen sekunders betenkningstid kom jeg til det eneste riktige man kan gjøre i en slik presset situasjon. Jeg bestemte meg for å legge til de siste varene jeg skulle ha, og LØPE BEINT UT SOM VILLA FAEN!!

Kødda. 😏 Jeg la riktignok til et par ekstra varer i kurven, mens jeg kjente på at ubehaget vokste og vokste.. og jeg grudde meg stadig mer og mer til å gå til kassen.. men jeg gikk til kassen.. til slutt. Og det gikk helt fint å vippse hun som sto der, som jeg mer eller mindre hadde regnet med. Innerst inne.

Det som irriterer meg mest nå er at jeg ikke har kvitteringen for denne handleturen digitalt. De av dere som har fulgt med VET at jeg helst vil ha “alt” samlet på et sted, og at jeg er en moderne vampyrskikkelse som mener at papirkvitteringer er “rotete” og suger til seg unødvendig med plass.. pluss at jeg ikke får noe ut av de “eksklusive” Æ-rabattene jeg hadde tenkt å benytte meg av heller!! Men at jeg ikke per nå har dagens handletur som et minne i appen. Det er det aller verste. Akkurat nå.

Buhu, jeg vet, alt i alt temmelig uproblematisk. 🤪 Det er fortsatt krig i Ukraina, og sikkert et par andre steder også.. Jeg har i det minste et stappfullt kjøleskap, og av hva jeg og fastlegen min vet så er jeg per nu ikke i ferd med å vandre til asken.

Men jeg vet ikke hvor ofte jeg orker å gjenta dette fremover! – så jeg har herved tatt grep.

Tidligere har jeg latt kortmappa ligge midt på “kjøkken-baren”. Sånn sett ganske lett å glemme når jeg går ned trappa på vei ut.. Så nå har jeg i stede lagt den i “nøkkel-huset” nede i gangen.

Fortsatt ingen garanti for at “marerittet” ikke gjentar seg. Det har hendt “et par ganger” at jeg har gått ut, glemt å ta med nøkkelen, ikke låst.. for så å tenke at det høyst sannsynlig går greit. Jeg skal jo tross alt straks hjem igjen.. kremt, kremt.

ALDRI igjen?
ALLTID heretter?

Jeg får skylde på at jeg ikke har sovet på en del timer. Sto opp 20.30, så det som for mange nå er formiddag(?) er for meg blitt kveld. Nå som dette innlegget er så og si ferdigskrevet skal jeg spise “nattmat”, og så er det forhåpentligvis ikke lenge igjen før alt går i svart 🖤

Lenge til dette skjer igjen, tror dere?

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski