Bib Fortuna

For en måneds tid siden var jeg på nippet av å kjøpe meg en Star Wars-action figur. Noe jeg ikke har særlig mye av fra før, og hvorfor skal jeg komme tilbake til.

Det var noen år hvor Star Wars var det kuleste i hele universet. Det ble en besettelse, en lidenskap, og mer eller mindre ALT jeg tenkte på en periode! Jeg ble mildt sagt fan i en ganske ung alder. Jeg er usikker på presis alder, men vi snakker barneskolen en gang. Jeg er 91-modell og kan med sikkerhet si at jeg ble helfrelst en stund før det nye, skumle årtusenet.

For jeg husker det som det var i går da «The Phantom Menace» kom ut i 1999. Jeg fikk aldri sett den på kino den gang da, men jeg husker veldig, veldig godt den gigaenorme markedsføringen som var rundt nettopp denne filmen. Karakterer fra dette splitter nye Star Wars-kapitlet var å se så OVER ALT(!!) – noen som f.eks husker hvordan Pepsi-flaskene så ut? Det var vel ikke en eneste statist-skikkelse fra denne filmen som ikke fikk eget merch på et tidspunkt. Og bare «The Phantom Menace» alene fikk hele 11 videospill!!!

Og selv om fandommen ikke lengre er like stor som den var den gang da så har jeg alltid likt Star Wars. Særlig ting relatert til den første filmtriologien, og ja.. «The Phantom Menace» (som for ordens skyld IKKE er en del av den første triologien). Jeg er titt og ofte innom diverse nettbutikker og vindushopper ting relatert til gamledagers-Star Wars. You know, ting før Disney-æraen.. og det har også blitt noen kjøp i nyere tid. Men da har det først og fremst gått i spill, diverse bøker og tegneserier.

Men faktiske figurer eller “leker” eier jeg svært lite av. Og hvis vi ikke skal telle med det faktum at jeg hadde ganske mye Star Wars-lego som barn så har jeg hatt veldig lite “leketøy” av annen type. Men ja, jo. Jeg hadde jo legoen, og siden jeg ikke kommer fra en superrik familie, og lego var det NEST kuleste etter Star Wars så er det ikke så rart at jeg ikke hatt så mye andre ting.

Anyways. For typ en måned siden var jeg ikke langt unna å kjøpe meg et samleobjekt på Finn. Nærmere bestemt en 32 cm høy “utstillingsfigur” av Bib Fortuna som først dukket opp i «Return of the Jedi» fra 1983. Bib er et stykke unna å være blant de mest populære og mest kjente skikkelsene fra det ENORME universet, men det er noe med han som opptok min oppmerksomhet tidlig. I alle fall så var det Bib jeg laget flest tegninger av en stund.. etter Darth Maul.

En felles ting Bib og Maul har er at de utvilsomt ser onde ut, ja vi kan like godt si DEMONISKE! Og jeg har som kjent lenge hatt en ting for det som er noe mørkt og “skummelt”. Noen vil vel si det er litt spess likevel at jeg har hatt en sånn hangup på Bib, da det er mer enn nok andre villains jeg kunne “prioritert” å digge over han. En viss Darth Vader foreksempel. At jeg likte Darth Maul så godt er ikke like rart med tanke på at han jo ble maskoten for «The Phantom Menace». Gjør gjerne et kjapt google-søk og bare se hvor mye «Phantom Menace»-leker som finnes med bilde av Maul på esken. Men nå sporer jeg nok en gang litt av igjen..

For altså en måned siden var jeg på nippet av å kjøpe meg en Bib Fortuna-figur på Finn. Jeg måtte dog snu i siste liten da det plutselig tikket inn en faktura på et South Park-spill jeg nesten hadde glemt at jeg hadde forhåndsbestilt noen uker tidligere. Så Bib måtte vente til jeg hadde råd igjen. Det var en sjanse for at noen andre kunne komme meg i forkjøpet til jeg fikk “lønning” igjen, men.. jeg har hatt flaks.

For i går kom den nye innbetalingen fra Nav og typ det første jeg gjorde etter å ha betalt husleie og strøm var å kontakte eieren av figuren, og bare håpe på det beste. Vedkommende var rask med å svare at Bib fortsatt var til salgs om jeg ville ha den. Jeg betalte han så umiddelbart, Bib ble sendt av gårde ikke spesielt lenge etter at overføringen var gjort, og I DAG har Bib kommet i hus! 😍

Nok en handel på Finn jeg er veldig fornøyd med. Å få kloa i NOE Bib Fortuna-relatert er noe jeg har tenkt på lenge. Men det er en tid for alt, og tiden for meg og Bib skulle altså vise seg å bli 19. april 2024. Det blir nok lenge til vi skiller lag for å si det sånn, om noen sinne. 🖤 Den passer utrolig godt inn i heimen, og den lille utstillingen jeg har ved siden av trappa.

Hva det neste innkjøpet måtte bli gjenstår å se, men i og med at jeg faktisk ikke har noe av Darth Maul enda… som er på rammen av å være et mysterium uten mening basert all triviaen jeg ga dere i ste… så er det i alle fall alt annet enn utenkelig at det er Maul som ringer på døra neste gang.

Hadde du svipet HØYRE eller VENSTRE for Bib på Tinder? 😎

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

JEG HAR LAGET MUSIKK!

For noen dager siden ble jeg tipset av en venn om et nettsted som lager musikk for folk – suno.ai.

Låter blir laget på rekordtid, vi faktisk om få sekunder.. og resultatet blir (som oftest) LANGT over det jeg hadde forventet!! 😀 Mye av det jeg har fått høres ut som er spilt inn, sunget og gjort av profesjonelle artister av kjøtt og blod, i et dyrt og helproft studio.

Det å si at jeg har blitt hekta ville vært en underdrivelse av den milde typen. For faktum er at jeg nå sitter på en stadig voksende katalog av egne låter, hvor flere av de har blitt spilt kraftig på repeat! – og i videoen over kan dere høre TO av de! 😍

Men bak all begeistringen og fasinasjonen finnes det også en skepsis og uro. For det er ikke til å stikke under en grein at nå som vi har fått såpass god “Black Mirror”-teknologi som gjør at basically alle (mer eller mindre) kan mekke faktiske gode låter selv så vil det gå ut over noen. Ekte musikere, foreksempel..

Hva mener du om KI/ AI? 😊

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Den apatiske Tik Tok-“kjendisen”!

Det at man ikke kan bestemme hva andre skal forbinde deg med, tenke om deg, eller føle når de ser deg, er og blir et faktum med tre grønne understreker.

Det betyr dog ikke at man ikke kan være med å påvirke det noe selv. Er man hyggelig med folk blir man gjerne ansett som en hyggelig person. Går man virkelig inn for å terrorisere noen vil de(n) det gjelder trolig ikke forbinde deg med mytti lys og varme.. 💀 Og kanskje er det lettere å “bestemme” hva andre skal tenke og føle “i virkeligheten” kontra på den store verdensvebben?

For jeg blir i hvert fall stadig henvist til som “han fra Tik Tok”, selv om jeg ikke en gang har appen installert på mobilen lengre, og ikke har publisert noe på… Satan vet når! 👻 Jeg skulle stadig ønske at NOEN ville stoppe meg for å snakke om noe relatert til Youtube også. Men det har ikke skjedd på… SATAN VET NÅR!! 👻

I går kveld stoppet det opp to små gutter mens jeg var på vei hjem fra Rema. Jeg la merke til de relativt fort. De virket begge veldig harmløse og greie. Likevel gikk jeg bare forbi, nesten som om de var usynlige. Jeg smilte til de vel og merke, så vidt det var, men det er det. 🌚 Da jeg hadde de bak meg ropte den ene “jeg følger deg på Tik Tok!”. Jeg snudde meg, svarte ganske så halvhjertet “kult!”, og gikk videre.

Jeg kjenner jeg er litt delt hva jeg tenker om min egen “respons” her. På en side tenker jeg at jeg gjerne kunne stoppet opp og vekslet noen ord med de. Kanskje stilt opp på en selfie om det var et ønske. Det hadde ikke kostet meg noe særlig. Og ikke er det spesielt mange, eller veldig ofte sånt skjer. Samtidig så bryr jeg meg veldig lite, og da særlig om Tik Tok. 👽 For meg er dette en plattform jeg har køddet litt rundt på nå og da. Men jeg har ikke lagt særlig til sjel i det jeg har laget der. Og jeg er heller ikke så glad i Tik Tok i seg selv.

Jeg tror forresten ikke jeg kommer til å blowe opp særlig mer enn jeg alt har gjort, slik at jeg vil bli forsøkt stoppet her og der mer enn jeg blir i dag. Og det er en stund siden den sosiale angsten har plaget meg nevneverdig nå, så det er heller ikke det det står på. 🤡 Fakta er først som sist at jeg er sær! Jeg er nokså selektiv på hva og hvem jeg gidder å bruke tid på. Og det er et tveegget sverd.

Det er bra å vite hva man vil og hvor grensene ligger. Men som jeg stadig repeterer til det kjedsommelige.. jeg holder meg “litt” vel mye innenfor disse grensene. Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å utfordre meg selv mer. Leve mindre monotont. Slutte å traske i den samme jævla sirkelen.

Akkurat det at jeg bryr meg så lite om Tik Tok og det som har fulgt med etter at jeg tittet innom der er en ting. Det er ikke plagsomt på noen måte slik ting er nå. Og jeg slet ikke nevneverdig med å sove grunnet dårlig samvittighet i natt. 🌘 Jeg lever helt fint med hva enn disse guttene må ha tenkt da jeg kinda avviste de i går.

Men jeg skulle ønske at denne likegyldigheten ikke var så generell som den er blitt de siste årene. Jeg kjeder meg nesten uansett hva jeg gjør. Og jeg gidder stadig ikke gjøre noe for forandring.

………………….?

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Et kjedelig innlegg om kjedelige ting..

Det er mye i denne verden jeg syns er kjedelig.
.. dere skal få et par og noen eksempler.

  • Diplom Is‘ såkalte “Gullpinne”.
  • Flertallet av hvite, sorte og gråe hus og hjem.
  • Å snakke med kjedelige individer om kjedelige ting.
  • Generelt å omgås kjedelige individer.
  • Å lese kjedelige innlegg om kjedelige ting.
  • Å skrive kjedelige innlegg om kjedelige ting.

Håper for Satans skyld dette kjedelige innlegget ikke får noen kjedelige kommentarer jeg “må” svare på i en kjedelig fremtid. Det hadde vært kjedelig.

Kjeder dere dere? 👻

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski