Squid Game (2021)

Serieanmeldelse!

Bildet er tatt fra: Netflix

La meg stille dere et spørsmål dere trolig har hørt før..: hva er meningen med livet?

Mange vil nok tenke.. et lykkelig liv. Okei, men hva innebærer det så å være lykkelig – hva er lykke for deg? God helse? Venner og familie? Lek og moro? Penger?

I Netflix sin mye omtalte suksess-serie stifter vi et dypt bekjentskap med flere ulykkelige skikkelser som mangler en eller flere av de overnevnte nøkkelordene til lykke, men som har fått tidenes sjanse til å snu livene sine opp-ned.

En natt blir over 400 hundre mennesker ført bort til en hemmelig øy hvor alt de må gjøre er å utføre seks barneleker. Dog med en vri. De som taper et spill blir eliminert fra resten av spillet – i form av døden. Vinner man slipper man fri med mye mer penger på konto enn de aller fleste bare kan drømme om.

For hvert spill som spilles blir antallet spillere stadig drastisk mindre. Mange av scenene vi får se er utvilsomt ganske så brutale, men uten at det føles unødvendig spekulativt.

Bildet tilhører: Netflix

Da jeg begynte å se «Squid Game» så hadde alt mediafokuset rundt nettopp disse sekvensene mye av “fortjenesten”. Akkurat som da jeg begynte å se «Game of Thrones» for noen år siden ble jeg også her lokket av en viss nysgjerrighet etter å ha lest en rekke artikler om hvor drøy serien er.

Likevel var det ikke denne faktoren som stadig holdt meg tilbake i sofaen gang etter gang da jeg først hadde begynt. For i tillegg til å (til tider) være nokså brutal så er dette også en serie med mye varme, nestekjærlighet og en god moral.

For er det egentlig sånn at man blir lykkelig bare man har nok millioner på konto? Og er det sånn at rå makt og styrke er den beste måten å karre til seg hva enn man ønsker å oppnå i livet? Kommer man lengst ved å være egoistisk og bare tenke på seg selv, eller kan det faktisk være at samarbeid og felleskap stadig er og blir noe undervurdert?

Bildet tilhører: Netflix

Alle disse spørsmålene får serien deg til å reflektere over flere ganger innen den niende og siste episoden er over uten at det blir bebreidende. For alt i alt så er det ingen endelig fasit. Det som føles rett for meg trenger ikke nødvendigvis være det samme for deg. Men serien rører stadig ved disse spørsmålene. Og den er på ingen måte redd for å gå under huden på deg når den gjør det!

Basert på det inntrykket jeg fikk ut i fra hva media har valgt å trekke frem i sine artikler hadde jeg ikke tenkt at dette skulle ende opp med å bli en av de mest rørende og smarteste seriene jeg har sett. Men det er den altså. Hele følelsesregisteret mitt har virkelig blitt satt på prøve p.g.a denne serien. Hver eneste episode er så utrolig genialt skrevet og imponerende utført at det er bare å ta av seg det ene og det andre.

Bildet tilhører: Netflix

Dette er et univers som kommer til å henge ved meg lenge!! Jeg kommer til å huske mange av karakterene i lang tid fremover, både på godt og vondt. Det er utvilsomt også en rekke scener som kommer til å være med meg i tiden som kommer, av forskjellige årsaker. Og selv om vi kanskje aldri får noen sesong 2 så tror jeg mange nå vil prøve seg på å lage noe lignende. For dette er en serie som virkelig fungerer for alt den er, men jeg tviler på at vi vil få noe som virker på lik linje like bra. Og jeg har i hvert fall vondt for å se for meg at vi i løpet av de neste årene vil få noe som er enda bedre.

«Squid Game» er med andre ord et mesterstykke som jeg vil anbefale dere (som er over 16 år) å sjekke ut. Ikke la dere skremme av det dere har hørt og lest, for dette er IKKE «Saw», selv om den har noen elementer som kan minne om det. Om jeg må sammenligne den med noe så vil jeg heller si at det er en slags «Willy Wonka og sjokoladefabrikken» møter «The Hunger Games», men heller ikke den beskrivelsen føles helt korrekt.

Nei, jeg sier det igjen. Denne serien er noe helt for seg selv. Den er et minne og en opplevelse for livet. Og den er det på alle tenkelige, og utenkelige måter.

Bildet tilhører: Netflix

Jeg gir “Squid Game” 10 av 10 stjerner!

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

FJERN SKOLEN!

Det er på høy tid at skolen fjernes!! (Humor-innlegg!)

(Trykk på første bilde for å se video ⇓)

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

(Ikke?) stol på David Lynch!

Jeg er litt sånn rar på noen utvalgte områder jeg ikke føler jeg har valgt helt selv (starter med fornektelse allerede – alltid et bra tegn!). På de aller fleste felt er jeg dønn kjedelig og altfor normal, men jeg har likevel noe som er helt innafor å stusse over.

Et av disse punktene ble jeg minnet om da jeg åpnet en pakke fra Cdon i dag. #fortsattikkespons

Jeg er ganske så fan av «Twin Peaks» (som de aller fleste film og serie-elskere I guess!).. Jeg slukte de to første (som i over 20 år var de to eneste) sesongene rått, som om det var den deiligste paien på jord da jeg for noen år siden sikret meg serien på blu ray. Jeg ELSKER den helt særegne måten David Lynch har skapt og regissert dette universet på – likevel er «Twin Peaks» (serien + filmen) det eneste jeg har sett fra han.

Ikke en gang «Lost Highway» har jeg sett. En film som kom ut i 1997, hvor blant annet Marilyn Manson står for noe av soundtracken. Altså.. Hva.. er… GALT MED MEG?? 🤯

Jaja, (u)gjort er og blir (u)gjort. Og nå har jeg fattet grep. Samleboksen «David Lynch – Masterpiece collection» er herved i mine hender så til helgen skal jeg i alle fall få sett sistnevnte.

Så regner jeg med at jeg har fått sett meg opp på de to andre filmene innen SENEST 1. desember. Og er jeg heldig får jeg tak i de resterende filmene jeg enn så lenge mangler.. på nyåret en gang??

Kom for øvrig på nå at jeg også har noen Stanley Kubrick-filmer liggende jeg heller ikke har sett.. enda!! 😅

Har dere noen favoritt film/serie-skaper(e)?? 😊

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

HAIFOBI 2.0

«I denne kortfilmen møter vi en selverklært rockeblogger fra Oppdal som aldri ble den samme igjen etter et skjebnesvangert intervju for 10 år siden.

Frykten for hai er slett ikke uvanlig, men i Aylar Kuklinskis tilfelle har angsten sunket ned til et helt eget nivå.»

Dette er utvilsomt den videoen jeg er mest fornøyd med å ha laget SÅ LANGT i 2021. Har hatt det utrolig gøy med både innspilling og redigering denne gangen, og jeg håper og tror at dere også vil like denne her – ENJOY!! 🖤😄

Stay goregeous! 🦈

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

13 tegn på at daten er en katastrofe!

I går postet jeg et innlegg hvor jeg nevnte at jeg hadde lyst til å lage en litt “skummel” video igjen. Da dette innlegget ble postet var jeg allerede godt ferdig med en video som i alle fall har noe ved seg som vil få hårene (for de av dere som måtte ha sånt) til å gre seg.

For dating kan være fryktelig komplisert! 😫 For ikke å snakke om skikkelig risikosport. Brått har du tatt med deg noe som i ettertid viser seg å være tidenes søppelcontainer – forkledd som en Romanée-Conti (verdens dyreste vin). Noe som for øvrig er godt gjort så en aldri så liten honnør til denne vedkommende. 😅

Jeg har ikke verdens lengste skryteliste å vise frem når det kommer til dating. Men stort sett så har hele livet til nå vært en eneste lang såpeopera hvor det ene råtne eplet etter det andre har ramlet ned fra himmelen, med en visjon om å legge meg i evig koma.

Heldigvis har jeg plukket opp en og annen lærdom de siste 30. Og i videoen under forteller jeg om 13 røde lamper det kan være lurt å være litt obs på!

Noen som har en litt vond/ rar datinghistorie å dele? 😊

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

Det beste av det verste!

Foto: pixabay.com

Det nærmer seg Halloween og jeg har de siste dagene kjent på en stadig økende trang til å skape noe litt… uhyggelig. 😈 Gjerne forkledd som en video.

Dog har jeg til nå ikke kommet opp med en oppskrift jeg kan gå god for, så i mellomtiden får vi heller nøye oss med noen gamle skatter som jeg har funnet og catchet i toppetasjen tidligere.

V. «Lost in space – Angst»

På versteplass finner vi en godbit som representerer en frykt som er vel så aktuell i dag som da jeg filmet den i 2014.

Og opprinnelig tenkte jeg at mine følgende innlegg – både innen video og vanlig blogg – skulle dreie seg om at jeg var sporløst forsvunnet etter denne “filmen”. Og man kunne aldri helt vite når jeg måtte dukke opp igjen.

Mener også at jeg vurderte noen fiktive “vikarer”.. og i retrospekt er det lett å bli litt bitter over at jeg lot det hele bli med denne ene videoen, men man kan jo alltids…

IV. «Et lavpannet tankeliv»

Det sies at den verste fienden man kan ha er han som stort sett henger over skuldra di. Han som har full oversikt over alle dine skavanker og engstelser, og som bruker de mot deg for alt det måtte være verdt.

Heldigvis finnes det håp. Hvis man bare vet hvor man skal lete.

III. «ØNSKESTJERNENS FORBANNELSE»

Hvis jeg en sjelden gang skal veeeeeeldig langt tilbake i arkivet er denne klassikeren som regel blant de jeg graver opp igjen først.

Jeg husker jeg hadde det veldig gøy da jeg drev på. Og jeg er glad for at jeg kom på og gjennomførte ideen den gang da – for når jeg ser den igjen nå er det enkelte “grep” jeg ikke vet om jeg hadde turt å bruke i dagens noe mer følsomme og “politisk korrekte” samfunn.

Må forresten beklage for at det kan være litt vanskelig å høre hva som blir sagt mot slutten.

II. «Takknemlighets-takstameteret»

Hvordan denne ideen ble til håper jeg at jeg aldri røper!!!

I likhet med alle andre videoene på listen så har også denne en mening, men av en eller annen grunn så virker det som om budskapet er pitte litt uklart.

Husker da jeg sendte manuset til noen to av de som hadde sagt ja til å være med – jeg fikk noen spørsmålstegn i retur, men selv om de ikke helt skjønte hva de kom til å svare ja til så.. sa de ja nokså fort.

I. «Black, white and blue»

Og på førsteplass har vi den videoen jeg ironisk nok brukte desidert minst tid på å lage. Dette var en av de som bare kom til meg fra “ingensteds”, og som ble produsert like fort og crazy.

Som regel foretrekker jeg å vite at jeg har lagt litt arbeid i det jeg gjør, men NOEN ganger er det enkleste simpelthen det beste.

For en gangs skyld funket det å ikke være en slave.. av perfeksjonisme.

Hvilken video liker du best? 👻🎃

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

Ikke observer – DELTA!

Det å drive på er stadig en kamp. Uansett hva man driver med. Og takk for det. For samme hva man gjør er utfordringer og fornyelser sunt. Til en et viss nivå. Blir det så tungt å løfte og dra at du stadig kollapser, og ikke kommer videre på veldig lenge kan man spørre seg hvorvidt det er verdt det. 🙁 Særlig om energien og betalingen minker mer og mer, mens motstanden bare fortsetter å stige.

Akkurat slik har jeg (igjen) følt det i det siste når det kommer til samtlige av mine plattformer i sosiale media. Særlig Youtube. At bloggen ikke får så mye kommentarer lengre går (stort sett) fint. Jeg er veldig klar over at dette gjelder alle som av en eller annen grunn klorer seg fast, enten vi snakker blogg.no, eller noe annet.

Og jeg vet også at Youtube har fått mer konkurranse med årene, samt at det av andre årsaker er blitt vanskeligere å få til ting der inne. Før kunne jeg legge ut en video om “ingenting” klokka halv fire om natta og vente meg minst 200 visninger innen uka var gått. Slik er det ikke lengre.

Med en rekke endringer innen Youtubes noe særegne måte å “fungere på”, stadig flere og flere konkurrenter (som Tik Tok), og snaut 356 abonnenter så er jeg heldig om jeg i hele tatt runder 50 visninger på en video som er blitt publisert på et såpass dårlig tidspunkt i dag.

Likevel så går dette også stort sett.. helt greit. Det er ikke SÅ viktig lengre å føle at ca hele norge har fått med seg mine siste sprell. Men når jeg har brukt bortimot en hel dag (og iblant mer enn det) på en video, og det så vidt bare er.. 10 stykker som ender opp med å se den. Ja da kjenner man jo på det.  Og da føles det meste så.. meningsløst. 🙃

Og så er det vemodig å tenke på at jeg aldri har vært så flink til å planlegge og redigere det jeg legger ut som jeg er i dag. Mye av det jeg har gjort de siste 2-3 årene er blant det beste jeg har laget noen sinne. Likevel så er det, med et par unntak, ganske få som har sett det sammenlignet med hva som ville vært tilfelle for.. 8 år siden.

Selvfølgelig er det alltids ting jeg kan gjøre annerledes. Ting jeg kan gjøre bedre. Jeg er igjen i en prosess nå hvor jeg driver og analyserer og tenker ut hva jeg kan gjøre fremover for å.. ja rett og slett bli en enda bedre og mer synlig Youtuber.

Men når det er sagt så vil jeg samtidig understreke hvor viktig det er blitt i dag at folk faktisk responderer på det innholdet man liker. Bare det faktum at nettopp DU har sett ene videoen gjennom er en ting. Mye er gjort hvis jeg klarer å få nettopp deg til å se hele, og ikke bare litt. 🤔😥

Men hvis du i tillegg kommenterer, eller i legger igjen en like.. så funker Youtube slik at du just har bidratt i å øke sannsynligheten for at denne videoen vil bli anbefalt til enda flere. Som igjen vil minske sannsynligheten for at den og den Youtubere, Instagram-kontoen, eller hva vi enn snakker om måtte forsvinne en dag, i verste fall. For hva er vitsen med å drive en butikk som går i underskudd, og som stadig fortsetter å tape penger?

Og DET er dagens budskap og bønn fra meg. Legg igjen spor på det innholdet du liker! Du trenger ikke nødvendigvis legge igjen en veldig lang og utfyllende kommentar. “Dette var bra!”, “flott jobba!” eller “Flott bilde / bra video!” holder i massevis. Og om du av en eller annen grunn ikke føler for å legge igjen en kommentar så settes det veldig stor pris på om så mange som mulig la igjen en “like” – sett at videoen, eller whatever, faktisk appellerer til deg på et eller annet vis! 💜

Ikke “bare” observer. Delta!! 👍👄👎

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

Ranstoget ruller videre!

Heldigvis er det ikke en selvfølge at summen på brukskontoen tilsvarer summen av det man har av godt humør og livsgnist. Hadde det vært tilfelle ville denne måneden vært nokså tung å pløye seg gjennom for min del, for å si det sånn! 😂

Det hele startet dagen jeg fikk nytt innskudd på konto igjen for snart en måned siden. Jeg hadde flere nokså slitte badehåndklær som jeg hadde bestemt meg for å kaste. Foreløpig tre. Til da hadde jeg hovedsakelig hatt de sorte og røde. Nå ville jeg også tilføye litt rosa i samlingen. Og siden jeg hadde pleid å eie seks stykk fra hver farve tidligere så jeg ingen grunn i å bryte med denne tradisjonen nå.

Så gikk jeg på Kid for å gå til anskaffelse av seks rosa, samt tre sorte (for å erstatte de jeg nylig hadde levert fra meg til Røde Kors). På forhånd hadde jeg tenkt at disse ville koste rundt 100 kr per stykke, så da damen bak kassen omsider sa: «det blir 2069 kroner», kjente jeg litt på det, men lot som ingenting og betalte.

Det var tross alt ikke krise. Jeg hadde enda litt til gode på bruksen, både til viktige og nødvendige ting, men også et og annet på siden av det igjen.

Så kom jeg over en sofa på Finn som jeg bare “måtte” ha. Vipps forduftet 1000 kroner til fra kontoen. Og hey – der kom det visst en innkalling på ny tannlege-time, og nok en tusing ble revet vekk fra konto.

På dette tidspunktet hadde jeg måtte begynne å låne fra meg selv. 😅 Slike tilfeller er ikke helt nytt for meg, og slike tilfeller er heller ingen fullstendig krise. Jeg har flere sparekontoer jeg kan “låne” fra når sånt måtte skje, og jeg har ALLTID overført tilbake absolutt hver eneste krone til den kontoen jeg måtte ha tappet fra når jeg har fått inn nye penger igjen.

Og nå skulle man kanskje tro at “ranstoget” var parkert for denne gang? Næh, ikke helt. Jeg kuttet nemlig nylig ut kontantkort. Nå har jeg gått fra Telenor kontant til Telenor Original med 1GB mobildata i måneden – 250 kroner. Rett før helga kom den første fakturaen. På 730 kroner. «Hva f?», tenkte jeg. Men lot det bli med det. Fortsatt ikke krise. Og jeg skjønte raskt hvorfor denne fakturaen lå an slik den gjorde.

Sitat fra fakturaen:
«Som ny kunde kan du oppleve at første faktura er høyere enn forventet. Grunnen er at du blir fakturert faste priser på forskudd for en lengre periode enn en måned.»

Jeg klikket meg herved inn på mobilbanken. Betalte fakturaen uten å verken kjenne, eller tenke noe mer over det. Igjen, det er tross alt ikke krise. Og jeg føler meg nokså trygg på at det vil drøye en gooood stund før jeg kommer inn i en såpass dyr måned igjen.

Ja, eller… Jeg har jo fulgt med i nyhetene sånn delvis. Jeg har fått med meg at strømprisene vil være enda høyere nå etter at Norge har koblet seg på et eller annet i utlandet.

Samtidig er jeg en av de som tenker at det ofte er en grunn til at ting skjer. Det “ranstoget” jeg i nokså stor grad har kjørt litt selv nå (håndkle og sofa), tenker jeg har kommet rett og slett for at jeg senere i vinter skal kunne sette ting litt ekstra i perspektiv. Ikke at jeg tror jeg vil trenge det så veldig, jeg har stort sett ikke vært den som har klaget noe særlig selv når strømregningen har havnet på over 2000 kroner enkelte vinter-måneder. 🥶

Uansett. Den siste måneden har kostet meg en del cash, men jeg syns fortsatt at livet er temmelig allright. Penger er fint å ha, jeg anerkjenner det. I dagens samfunn er det vanskelig å komme utenom. Men det går helt fint å være litt “blakk” også. Hadde jeg faktisk vært helblakk uten disse sparekontoene ved siden av hadde saken vært en annen selvfølgelig. Eller kanskje, litt vanskelig å uttale meg om noe jeg ikke vet 100%.

Tror den gode moralen bare må bli så forutsigbar som den stort sett alltid er. Berik deg med de individene (menneske som fe) som gir deg den gode gleden, inspirasjonen og tilfredsstillelsen, så får alt annet bare komme etter det – det funker i hvert fall for meg!! 🥰

Stay goregeous!!

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

Omgitt av idioter (bok av Thomas Erikson)

«Hadde bare alle vært som deg så hadde verden vært et mye bedre sted å leve i!»

De aller fleste vil nok være enig i at det finnes alt for mange idioter rundt om. Mennesker som ikke er som oss selv, og som har en nokså annen måte å se verden på.

I boken «Omgitt av idioter» blir man presentert for en teori om at menneskeheten kan deles opp i fire farger. Rød, gul, grønn og blå. Det vanligste er å være en kombinasjon av to farger. Men det finnes også de mer komplekse som er tre, mens ingen kan i følge forfatteren være en kombinasjon av hele fargepaletten.

Røde mennesker er de som oftest høres best. De er absolutt ikke redd for å si hva de mener, og det plager dem ikke at folk mister nattesøvnen av feedbacken de har gitt. De er veldig konkurransedrevet, kjeder seg fort av rutiner og mangel på utfordringer, og blir ofte ansett av andre farger (særlig grønne) som fiendtlige, og vel bråe/harde. Og pass for guds skyld på – for det er som oftest de røde som er “omgitt av idioter”.

Gule mennesker er også en utfordring å ikke legge merke til. Men i motsetning til de røde er gule mye mer drevet av GOD stemning. Gule mennesker ser heller glasset som halvfullt enn halvtomt. De er verdensmestre i å overtale folk med på sine stort sett ganske så ambisiøse påfunn. Skravla går som regel i et kjør, og kjenner du en person med veldig mange venner på i sosiale media (eller livet generelt) så er denne personen mest sannsynlig, ja nettopp – en ekte guling.

Grønne mennesker er de verden har booket mest plass til, men som ironisk nok ikke tar så mye plass. Ting var utvilsomt bedre før, forandringer er stort sett bare stress. Noe av det beste man kan gjøre i livet er.. å gjøre ingenting. I motsetning til røde og gule så holder de grønne ting mer for seg selv. De observerer mer enn de snakker. De er som oftest veldig gode lyttere, og har en tendens til å si litt for ofte ja i frykt for å risikere dårlig stemning ved å heller si det som det er. Grønne mennesker står ganske enkelt for trygghet og stabilitet.

Blåe mennesker er excel-arkets beste venn – de analytiske. Jobber du f.eks som bilforhandler trenger du neppe si noe om den bilen den blå kunden har bestemt seg på forhånd at h*n vil ha. Simpelthen fordi vedkommende har gjort en så dyp forhåndssjekk at h*n allerede vet alt – og mer til – som er verdt å vite. I likhet med de grønne så gjør de blå som oftest ikke så mye ut av seg, og særlig røde og gule mennesker vil finne de blå i overkant treig og kjedelig.

Det denne boken ganske enkelt går ut på er å gi en bedre forståelse for hvordan de forskjellige individene rundt oss – enten det er i hjemmet, på arbeid, eller helt andre steder – fungerer, og ikke fungerer. Hva som motiverer, stresser og uroer, gleder og provoserer den enkelte av oss.

På forhånd var jeg litt spent på hvor mye jeg ville forstå. Ville jeg støte på mange tunge fremmedord som måtte googles? Nei!! – heldigvis ikke. 😊

Forfatter Thomas Erikson har gjort et kjempejobb med å dumme de fleste eksemplene sine ned slik at de aller fleste ikke vil ha en nevneverdig stor utfordring med å henge med. Måten han forteller ting på er til tider like morsom som den er lærerik. Er du derimot rød kan det tenkes at du hadde foretrukket om boken var noe kortere da den til tider har en evne til å repetere seg selv.

Personlig syns jeg tykkelsen på boken er helt passe, men må innrømme at jeg flere ganger tok meg selv i å tenke at «dette her og det som står der har jeg jo allerede funnet ut av selv». Og det vil nok de fleste tenke flere steder også. Likevel er jeg glad for at jeg har fullført lesingen, og jeg kommer helt sikkert til å bla opp igjen enkelte kapitler/ sider i fremtiden når visse utfordringer med visse mennesker måtte poppe opp.

Hvilken farge er jeg?

Det skal godt gjøres å lese gjennom alle de 298 sidene boken har å tilby uten å ofre en tanke på hvem av dine nærmeste som er innenfor de forskjellige kategoriene.

Selv mener jeg at jeg er en blanding av mest gul og grønn, og litt blå. Stemmer dette så forklarer det absolutt hvorfor de blå og de rød er de jeg som regel har en tendens til å unngå hvis jeg kan. Særlig de som er veldig rød går jeg ikke så godt overens med over lengre tid.

Alt i alt er «Omgitt av idioter» en bok jeg vil anbefale de aller fleste. Den vil utvilsomt gi mange en aha-opplevelse og en god latter. Spesielt som lærer eller sjef et sted vil jeg anbefale å lese denne boken. Den gir en god forklaring på hvorfor det er så viktig å behandle forskjellige folk på forskjellig vis, og den gir en meget god pekepinn på hvordan man kan unngå de aller verste misforståelsene/katastrofene.

Og sist, men ikke minst så tegner den flere gode bilder på hvorfor ikke alle heller burde være som deg eller meg. 😅

Jeg gir «Omgitt av idioter» 8 av 10 stjerner!

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

Nazirekvisitt og utstoppet påskekylling (Finnfunnet!)

ADVARSEL! Dette blogginnlegget inneholder bilder og annonser fra Finn.no som enkelte kan finne støtende.

Scroll videre på eget ansvar.


Finn, kjæreste Finn – du slutter aldri å glede og fascinere! De siste to årene har du gitt meg så mye godt. Men du har også fått meg til å stille enda flere spørsmålstegn bak menneskeheten. Og tro meg, det var ikke akkurat manko på det fra før av..

«TOALETTPAPIR: Dopapir med julemotiv.»

Foto: Finn.no

Ta nå dette toalettpapiret for eksempel. Er du en av de som ønsket deg den nyeste Action Man/ Barbie-dukka da du var liten, men heller fikk nok en ufyselig, rød strikkevest i stede? PERFEKT!!

Nå kan du nemlig drite i det, og attpåtil tørke deg på nissefar etterpå. Hevnen er kanskje ikke alltid… så søt. Men fiber er tross alt blitt nokså populært i dag, såå.

Nåværende pris: 40 kr.

Link til annonse!

«Tysk Flagg»

Foto: Finn.no

Hmm. Tror jeg skal la være å kommentere denne annonsen ytterligere så ikke sensur-politiet går helt nazi.

Nåværende pris: Bud

Link til annonse!

«Utstoppet kylling på glass»

Foto: Finn.no

For en stund siden fikk jeg opp flere forskjellige annonser inne på Finn som tilbyr ustoppede dyr. Litt usikker på hva jeg har søkt etter som har ført til disse forslagene, men jeg har søkt både “tarantella” og “rotter” for en stund tilbake, og det har jeg nå fått opp.

Og det er klart, for noen er en død tarantella, eller rotte… minst like god som en levende en. Personlig foretrekker jeg de levende og i live, men hvem er egentlig jeg til å dømme som har et menneskefoster på glass med vann i, rett over kjøkkenbenken (dog ikke et ekte et)?

Ikke er jeg så opptatt av påskekrim heller, men hvem vet, kanskje kan en utstoppet påskekylling være nettopp det som trengs for at påsken 2022 ikke skal bli like døll som de to siste?

Nåværende pris: 650 kr

Link til annonse!

Hva er det særeste du har funnet på Finn? 🧐

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos