Ingrid – blendet av kjærligheten

Bokanmeldelse!

I den tredje Hotel Cæsar-boken «Ingrid – blendet av kjærligheten», skrevet av Marianne Bjørnstad, blir vi kjent med en forholdsvis ung og godtroende Ingrid Iversen. Den mest ordentlige og trofaste jenta i hele Sandefjord.

Det er sommer og de aller fleste gleder seg spent til et nytt og fargerikt liv  andre steder rundt om i verden så fort sommerferien er over. Ingrid derimot har valgt å bli igjen hjemme hvor hun tross alt har det trygge og kjente, som bl.a innebærer en jobb på et av hotellene i byen.

Men høsten skal vise seg å bli langt i fra så kjedelig og forutsigbar som Ingrid delvis har fryktet. På et tidspunkt stifter hun et stadig mer intimt bekjentskap med en av hotellets faste årlige gjester – amerikaneren William Marshall. William er både svært hyggelig og veldig snill. Men han bærer på en mørk hemmelighet som etter hvert vil sette deres vennskap (og forhold) på en hard prøve. En prøve som viser seg å bety liv eller død på sitt aller verste.

Det ene fører til det andre, og etter noen år ender Ingrid opp i Oslo etter å blitt lovet fast jobb på Hotel Cæsar av selveste Georg Anker-Hansen, hotellkongen og playboyen. Og i likhet med da Ingrid først møtte William tar det heller ikke lang tid før hun og Georg får bygget opp en svært god kjemi. Men heller ikke et forhold til Georg Anker-Hansen viser seg å bare være en enkel sak – for å si det mildt!

Og det som utvikler seg herfra og ut er intet mindre enn forhistorien til et av de mest omstridte og kontroversielle øyeblikkene i norsk tv-historie som blant annet førte til at «Hotel Cæsar» endte opp som et tema på stortinget mot slutten av 90-tallet, da det ble diskutert hvor vidt en viss (søsken-)romanse var innafor å vise i beste sendetid eller ikke.

Masse opphetet spenning!!
Ingrid settes jevnlig på nye og stadig tøffere prøver. Da jeg skulle omtale boken om Juni var jeg dels litt skuffet da jeg fant boken noe kjedelig og uinteressant. Men denne boken kunne gjerne vært enda litt lengre for min del, selv om jeg ikke er misfornøyd med de 256 sidene boka har å tilby. Med så mye spennende drama og vemodige øyeblikk som «Blendet av kjærligheten» innebærer så ble dette rett og slett en bok jeg har kost meg veldig med.

Likevel må jeg gjenta noe av det jeg har skrevet i mine tidligere anmeldelser av Cæsar-bøkene: dette er først og fremst bøker for oss som har fulgt med på tv-serien, og da spesielt de første par sesongene. Jeg er usikker på hvor mye noen som aldri har sett Cæsar, eller som begynte å følge med på serien i nyere tid vil få ut av disse bøkene.

I tillegg vil jeg påpeke noen skrivefeil som tok meg litt ut av det her og der. Heldigvis er det ikke mange av disse, og ingen av de er på noen måte krise, men likevel greit å nevne.. Så er det også enkelte tidshopp i historien som dels kan føles litt brå og forhastede. Det er visse hendelser og mysterier jeg skulle ønske forfatteren lot meg få være med å dykke enda litt dype ned i. Men heller ikke dette er en veldig big deal, i det store og hele bildet.

Alt i alt så er opprinnelse-fortellingen om Ingrid en historie jeg liker veldig godt. På sitt aller beste er dette en av de mest fengende bøkene jeg har lest på en stund, og skal absolutt ikke se bort i fra at jeg kommer til å lese den på ny ved senere anledning. Men jeg må nok en gang understreke at i likhet med bøkene om Ninni og Juni så er også dette en bok for de som har sett, og som husker visse elementer fra de aller første sesongene av «Hotel Cæsar».

Jeg gir «Ingrid – blendet av kjærligheten» 8 av 10 stjerner!

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

I disse TRANGE tider..

Verden blir stadig et dyrere sted å leve, sies det. Høye bensinpriser og lav moral. Men det MÅ DA finnes en kur mot det hele?! 🥵

Det vil helst gå bra? 💔

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

For en gnags skyld!

Har just skrevet en tekst som jeg er ganske fornøyd med. Den er kort og enkel. Og veldig relaterbar.

Planen er å gi den et liv i form av en egen youtube-video. I og med at teksten er så kort og enkel er det logisk at jeg også skal gjøre videoen likedan.

Men i stede for å sette opp kamera her og nå forså og trykke «rec» så vil jeg heller tenke på det en liten stund. Ønsker ikke at dette skal bli enda et prosjekt som kommer og biter meg mellom øynene etter at jeg har rushet med sablene.

Forhåpentligvis skal jeg heller ikke overanalysere det (ehm… oh well), for det er også en måte å drepe sine barn på! Men skal se om jeg kan gjøre noe litt ekstra smart med det til over helga. Om det er noe som kan gjøre ideen min enda litt bedre som jeg rett og slett ikke har tenkt på i skrivende stund.

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Kaptein Sabelmetal!

Foto: pixabay.com/

Her om dagen, dvs. i overigår, så snublet jeg over noe på Youtube. Kunne det ha vært et gammelt anker som lå i sanden sort som natten? Tja, ihvertfall.. da sjalet som var blitt knyttet rundt det i håp om å skjule det for meg, og den store hemmeligheten til slutt ble avslørt kunne jeg knapt tro mine egne ører.

Noe som derimot er til å tro, og som neppe er en særlig godt gjemt hemmelighet heller er at jeg er å anse som en nokså stor Sabeltann-fan. Ikke så veldig av det nye og mer moderne Sabeltann, men det riktige gamle-gamle.

Og det jeg skal dele med dere nå kjære landkrabber er noe av det kuleste jeg har sett og hørt på Youtube på en god stund!!

Treven Kaaby: Grusomme Gabriels Spøk

Treven Kaaby: Kongen På Havet

Er først og fremst disse to jeg har hørt på (på repeat!!) til nå. Men har tatt en liten rask titt innom menyen, og ser at det er litt forskjellig å finne. Og med det mener jeg at alle låtene ikke bare er Sabeltann-relatert, hehe.

Jeg har selvfølgelig abonnert og lever nå i spenning på hva denne fyren har å tilby fremtiden.

Stay goregeous!! ☠️

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Blant de tusen små gleder livet har å ofre!

Av en eller annen grunn har jeg relativt ofte på en søndag tenkt at jeg kan utsette å handle til tidligst i morgen. Hvorfor det?? Jeg finnes ikke religiøs. Jeg ble delvis “forsøkt hjernevasket” noen ganger da spesielt mormor gjorde det tydelig at hun aller helst ville jeg skulle konfirmeres kristelig (jeg var for øvrig den eneste i søskenflokken som var sta nok til å holde ut, og krangle meg til den borgerlige varianten).. men ingen har per nå lykkes – og for det er jeg meg selv evig takknemlig. Jeg har ikke noe i mot at folk er troende selv – flere av mine beste venner er kristen – men for meg er ikke “et liv med gud” et liv jeg ønsker å leve. Nuvell, kanskje ikke helt sant, for til syvende og sist er vi alle vår egen gud. Jeg foretrekker å leve mest mulig etter slik jeg selv vil (lenge leve synden!!), er også en grunn til at jeg stadig velger å holde meg singel, for å si det sånn. 🥴

Men nå var det i grunn ikke noe av dette her jeg tenkte å skrive om i utgangspunktet, men det faktum at jeg har vært og unnet meg en søndagshandel. Kanskje den aller beste varianten eller? 😊 Jeg syns i alle fall det er så herlig befriende å kunne gå ut når det knapt er en annen sjel å syne. Når sjansen for at jeg støter på noen jeg kjenner, eller som vet hvem jeg er, er såpass minimal at jeg mest sannsynlig får gå og vandre i fred og ikke la meg distrahere på den ene eller andre måten. Når jeg kan gå utendørs og samtidig anstrenge meg minst mulig om å spille med på et eller annet sosialt skuespill, og simpelthen bare sveve i min egen deilige såpeboble.

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Skylde hode I DO?

Jeg har bare å skylde meg selv for at det jeg legger ut er så shitty for tiden.. 🚽😓

Stay goregeous!! 🤎

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Pale, bright and dark

Idet nye spor stadig blir til slår det meg mer og mer hvor heldig jeg på sett og vis var den gangen bekymringene og problemene som blåste rundt meg var lokale. Så lokale at de i bunn og grunn handlet om meg selv, for det meste. Det ironiske er at jeg har det mye bedre per i dag enn veldig mange andre perioder i livet. Og psykisk helse – som først og fremst har vært min sterkeste motvind og tøffeste motbakke – skal man så absolutt ikke kimse av, eller ta for gitt.

Men «den gang da» var det i det minste så mye jeg kunne gjøre for at det faktisk ville blitt mye bedre. 🙃 Igjen – når man virkelig er fanget i det er det mildt sagt mye lettere skrevet enn faktisk gjort, misforstå meg ikke der!! Men de siste 3 årene; først en epidemi som er som tatt ut fra en kjip katastrofe-film, og nå tidenes mest unødvendige WTFf(!!)-krig i Europa, som tatt fra annen en kjip film.. jeg savner rett og slett da bekymringene mine kinda var mer innen for min egen rekkevidde. Jeg savner mer av det jeg faktisk kunne gjøre noe med og “avslutte”, samtidig som virkelig håper at verden snart får mindre av.. alt det faenskapet verden i bunn og grunn har dreid seg om “i det siste”.

Stay goregeous! 💙💛

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

LøGn oG sElvBeDrAg!

Jeg er så lur, jeg – at jeg lurer meg selv hele tiden. 😅 Men hvor lurt er det.. sånn egentlig?

Stay goregeous! 😊

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski