Hell og vellykket?

Et nytt eventyr av et år sniker seg frem med drastiske skritt. 🥰 Men før jeg penetrerer det nye med brask og bram er det på tide å se hvorvidt jeg har lykkes i å nå alle de forskjellige målene jeg i januar satte meg for 2022.

Kan allerede nå avsløre at ikke alt har gått som jeg håpet på, og at det er mulig jeg overfører et par av årets mål og menigheter inn i 2023.

“Runde 400 subs på Youtube!”
– Dette målet begynner det å bli en stund siden jeg nådde. Dog har ting gått nokså tregt siden da jeg per nå ligger på 406 abonnenter. Men jeg har nådd målet – og det er i grunnen det “viktigste” av det vittigste!

“Involvere flere folk i mine videoer igjen!”
– Jeg har på sett og vis lyktes med dette også, men ikke på den måten jeg tenkte da jeg skrev ned dette i januar. Men i den grad jeg har klart det så har jeg ene og alene Paradise-vloggen fra i august å takke! (altså, jeg har laget noen videoer til hvor jeg ikke har vært “alene”, men ikke nok til at de alene har overgått innsatsen fra i fjor)

Mulig jeg kommer til ta vare på dette målet videre inn i 2023. Så får vi krysse fingrene for at det blir flere videointervjuer, challenges og lignende med kjente og fjerne da i stede.

“Få en nærmere relasjon til folk!”
– Her vil jeg absolutt si at jeg har fått til ting! Mens jeg hadde noen få jeg snakket av og på med i fjor er 2022 blitt et år hvor jeg faktisk har snakket en hel del med flere. Da spesielt live på Tik Tok.

“Adoptere en tarantell!”
– Er redd vi får ha dette til gode.

“Besøke Hunderfossen!”
– Er “redd” jeg må gjenta det jeg just skrev i målet ovenfor. MEN jeg har sett Hunderfossen på film da jeg så “Troll” ganske nylig! En film jeg for øvrig sterkt vil anbefale ALLE om er gamle nok til å se. Jeg ble i alle fall troll.. bu… sorry.

“Gå opp Allmannberget!”
– Igjen er jeg “redd”.. at det ikke har blitt noe fjelltur på meg i år.

“Lære å vaske vinduer!”
– YES!! Det skulle ta tid, men i høst gikk jeg ut med den rosa bøtteballaden min og fikk shinings på noen av vinduene i første etasje.

Jeg får de fortsatt ikke like pene så effektivt som jeg skulle ønske, men teknikken jeg prøvde på denne “nå” var utvilsomt mer vellykket enn da jeg forsøkte å vaske noen vinduer UTENDØRS sist, for typ 8-9 år siden.

“Skaffe ramme til Marilyn, Eva og Adolf!”
Marilyn Manson-posteren som har ligget sammenrullet i over et halvannet år fikk seg omsider rammet inn på veggen for bare noen dager siden. Men Eva og Adolf ligger fortsatt urammet på lageret.

“Bli nøyere på å se gjennom ting før publisering!”
– Litt usikker. Jeg har fortsatt et evig forbedringspotensialet, men jeg tror jeg har blitt litt flinkere i år sammenlignet med i fjor.

“Smake vin!”
– Er blitt en del cider, pittelitt øl, samt en og annen rusbrus. Men er per nå fortsatt jomfru på VINmonopolet.

“Vinne 10 000 kroner!”
– Har ikke vunnet så mye penger TIL SAMMEN en gang! hmm.. men jeg har “vunnet” en rekke uforglemmelige opplevelser verdt MINST så mye, om ikke mer.

“Få tilbake blogg-statistikkene!”
– Vet stadig ikke hvor mange som har vært innom det og det spesifikke blogginnlegget mitt. I likhet med alt det andre som har “feilet” over har heller ikke dette til syvende og sist sånn egentlig vært så viktig for meg.

Nytt godtår!!!!!!! 😈

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Den syvende far på veggen.. MED FLERE!

Jeg har funnet, jeg har funnet 😃hva har jeg funnet?

Rett før jul bestemte jeg meg for å gå til innkjøp av en poster som jeg har vurdert en stund. En 100 x 70 svær plakat med bilde av samtlige av Ivo Caprinos kjente og kjære eventyrskikkelser. SE HER!!

… det er visst ikke bare-bare å få fokuset til å virke slik som jeg vil når jeg på død og liv skal være med på bildet selv..

Vi prøver igjen!! 😁

… denne gangen uten den svært så sjarmerende favorittbloggeren deres.

Elsker så og si ALT her!! 😍🥰

Det eeeeeneste jeg stusser over er hvorfor de har brukt bamseversjonene av Solan og Ludvig, og ikke dukkene.. Syns det er et noe snodig valg spesielt med tanke på at alle andre ser ut til å være i “riktig” dukkeutgave. Men alt i alt blir dette bare småpirk.

Posteren er likefult amazing, og i den overlegne kvaliteten man skal kunne forvente fra Caprino Studios. Elsker at i tillegg til å ha lagt inn alle de kjente figurene så er det også noen her som nok ikke er like kjent for “folk flest”.

ALLE figurene Caprino har skapt er dog ikke med. For i tillegg til å ha laget en rekke udødelige eventyrfilmer så produserte Ivo Caprino også en drøss med reklamefilmer for forskjellige bedrifter (blant annet Stabburets leverpostei <3) For ikke å snakke om Televimsen (en liten mann som dukket opp på skjermen da NRK hadde tekniske problemer i gamle gamledager) som nok er den jeg savner aller mest, men igjen, han er ikke en del av eventyrriket til Caprino.

Kjøpte plakaten gjennom nettbutikken til caprino.no, og hvis det skulle være flere som ønsker å sikre seg et eksemplar vil jeg anbefale å ikke vente for lenge da den bare er trykket i et viss antall eksemplarer. Den koster 160 kroner. Rammen måtte jeg kjøpe utenom.

Og sist, og i dette tilfellet også minst; jeg har faktisk hengt opp en enda en poster i dag. Og denne her har jeg dessuten hatt liggende i en plastrull i over et år.. Mest fordi jeg har slitt med å finne en passende ramme noe steds.

Når sant sies skal så fant jeg vel aldri en ramme som passet helt. Plakaten er akkurat litt for smal – det kan dere kanskje se hvis dere ser helt til venstre? Og så var den opprinnelig 1-2 cm for høy, så jeg endte med å skru på min indre Max Mekker (hvil i fred <3), og klippe den litt i høyden slik at den til slutt passet likevel.

Man kan si jævlig mye om Marilyn Manson, per dags er jeg fortsatt litt usikker på hvor vidt jeg tror på de grusomme anklagelsene han har måtte forholde seg til særlig de senere årene. men han er fortsatt en sann SATAN i mitt syn når det kommer til det artistiske, altså i posihiv forstand 🖤💜 Han har vært den mest spilte artisten på Spotify to år på rad nå, og det er en stor sannsynlighet for at 2023 heller ikke blir noe unntak.

Ja så kan jeg jo legge til en liten funfact til de av dere som ikke allerede vet dette; da jeg fant ut at jeg skulle hete Aylar Kuklinski i sosiale medier så var oppskriften på dette aliaset ganske likt Marilyn Manson og hans opprinnelige band.

Dog har jeg ikke kombinert to navn som var viktig under det tiåret jeg ble født, men jeg har i det minste smidd sammen fornavnet til en kvinnelig skjønnhet med etternavnet til et mannlig uhyre. Aylar Lie og Richard Kuklinski.

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Norske film- og albumklassikere

I dag har jeg lyst til å hylle noen helter som den siste tiden har lagt inn en enestående innsats for å gi diverse kjente norske (og ikke fult så kjente) kulturskatter et nytt liv. For i løpet av særlig de siste to årene har en rekke norske filmer og musikk-album blitt relansert.

Norske filmskatter

“Skal jeg smile BREDT eller skal jeg smile NATURLIG? Nå får du nesten bestemme deg!”

Det som har vært mest givende å følge med på for meg personlig har vært relanseringen av gamle filmer som enten har vært vanskelig å finne på dvd/ blu ray i en lang, lang tid, eller som aldri har vært gitt ut noen steds etter at de gikk på kino for så og så mange år siden.

Nasjonalbiblioteket jobber for tiden i samarbeid med Norsk Filmdistribusjon om å få restaurert og gitt ut over 350 filmer!! 😳 Per dags har jeg sikret meg to blu rayer hvor det første jeg kjøpte var Wam & Vennerøds kultklassiker «Lasse og Geir» fra 1976. En film jeg “aldri” tidligere har sett, men som jeg har hørt en del om. En film som i likhet med mer eller mindre alt Wam og Vennerød skapte sammen, ikke har rykte på seg å være spesielt bra, og som ble hyppig parodiert, da særlig av Harald Eia og Bård Tufte Johansen i NRK-programmet “Åpen Post” på slutten av 90-tallet.

Eller.. det er ikke helt sant at jeg ikke hadde sett denne filmen før. 🤫😅 For jeg har sett en versjon av den på Youtube hvor film- og spillentusiastene Karl Martin Hogsnes og Bjørn Magnus Midthaug (begge kanskje mest kjent fra Level Up Norge) har kommentert over som et innslag til deres særs lite høytidige serie “Kozekveld“. Men jeg har aldri sett eller hørt filmen slik den egentlig var ment..

Norsk film har dessverre lenge hatt rykte på seg å være dårlig, kjedelig, selvhøytidelig og det som verre måtte være. Og når det har vært snakk om hvor “rævva” norsk film er/ har vært, så har «Lasse og Geir» hyppig blitt brukt som selve krem-, eller skal vi si “gelé-eksempelet” på hvor “håpløst” det kan bli.

Selv syns jeg filmen absolutt har noe for seg. Misforstå meg rett, jeg tar meg i å le en rekke steder hvor det neppe var ment at folk skulle le. Og det er vanskelig å heie noe særlig på noen av karakterene vi blir presentert for, SÆRLIG selve hovedkarakterene som fremstår som noen usympatiske, bortskjemte drittunger gjennom nærmest hele filmen.. 😖🤮 Ja, jeg kan i grunn fortsette ganske lenge, men da blir det bare repeteringer av ting som er blitt sagt og skrevet så mange ganger andre steder tidligere.

Poenget mitt; filmen HAR noe for seg til tross for alt dette. Jeg tror jeg skjønner sånn ca hva Wam og Vennerød ville med filmen, så kan man diskutere ut i det uendelige hvor bra de forskjellige regi og manus-valgene faktisk var. En ting er rimelig sikkert. Om ikke «Lasse og Geir» kan kalles for en spesielt bra film, så er den om annet nokså underholdende – spesielt hvis den sees med en god venn.. eller fem.

Og i dag kom den andre blu ray-utgaven jeg hadde bestilt, «Stumme filmspor». En samling med norske stumfilmer fra 1910-tallet. Dessverre er ikke alle filmene komplette. To av filmene er dog nesten fult bevart: «Under forvandlingens lov» (1911) og «Revolutionens datter» (1918). Jeg så førstnevnte til frokost i dag, og selv om jeg fort kjente at jeg ble litt rastløs og begynte å tenke på alt som godt kunne vært klippet vekk, eller kortet betraktelig ned, så koste jeg meg likevel. Og jeg følte kinda at jeg hadde reist 100 år tilbake i tid med en eller annen tidsmaskin.

I tillegg inneholder denne utgivelsen også «Dæmonen» (1911) og «Paa jagt efter landets skjønneste kvinde» (1918) og «Historien om en gut» (1919). Og som ikke det er nok så byr utgivelsen OGSÅ på litt informasjon og sjeldne stillbilder fra noen flere filmer fra 1910-tallet, som dessverre er gått tapt for alltid.

Skulle man ha lyst til å se hvilke filmer som er blitt reutgitt på dvd og blu ray kan det gjøres her, og alle filmer som er gitt ut til nå, eller som vil komme ut senere kan enten bestilles direkte via nettbutikken til Nasjonalbiblioteket, eller Platekompaniet. 💗

Norske albumklassikere
Men det er altså ikke “bare” norsk film som det nå blir tørket støv av. “Hele norges” Christer Falck har de senere årene sørget for at nokså mange norske musikkalbum vil være lettere tilgjengelig enn de har vært på leeeeenge. Både CDer, LPer og bøker har han gitt ut gjennom prosjektet «Norske albumklassikere», og her også er det snakk om ting som enten har vært ganske utfordrende å få kjøpt noe steder, eller som ikke har vært utgitt på cd tidligere.

Jeg har ikke kjøpt noe av dette selv enda, men jeg er fristet til å blant annet kjøpe “Kaptein Sabeltann og Skatten i Kjuttaviga” som opprinnelig ble utgitt på CD og kassett i 1992 – og som ble reutgitt på LP i 2022. “Problemet” er bare at jeg per dags ikke har noen LP-spiller. 😌

De forskjellige CDene, LPene og bøkene fra denne serien kan enten bestilles gjennom «Norske albumklassikere»s nettbutikk, eller via Platekompaniet.

Og for de spesielt interesserte så finnes det en podcast som heter «Norske Albumklassikere på LP» hvor Christer Falck og Andreas Leine Jakobsen snakker om de forskjellige albumene.

Lenge leve Platekompaniet!
Og helt til slutt. Platekompaniet er altså blitt nevnt både i filmdelen av dette innlegget, men også i albumdelen. Så det er ganske åpenbart at det jobber noen ildsjeler der som virkelig brenner for å bevare mye av det gamle, fremfor at ting skal forbli utilgjengelig for folk og tannfe.

I den forbindelse vil jeg også informere om at i tillegg til å ha et samarbeid med de overnevnte aktørene så kan man inne på Platekompaniets nettbutikk søke opp en rekke titler som per nå ikke finnes/ er å få kjøpt, men ved et par tastetrykk øke muligheten for at de blir det en vakker dag.

Man kan f.eks finne «Hotel Cæsar – Den Komplette Serien», en utgivelse som verken har eksistert, eller som jeg har kjempetroa på vil komme ut av forskjellige årsaker – MEN hvis man legger igjen en epostadresse på de forskjellige til nå ikke eksisterende titlene, så bidrar man til at sannsynligheten for at de faktisk vil bli til øker en del allikevel. 😃🥰

Undertegnede hadde ikke hatt i mot å utvide denne samlingen enda “litt” til! <3

Stay goregeous! 😘

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Han fra Tik Tok?

Det er ikke verst når man etter passerte 30 fremdeles er i stand til å få nye kallenavn, tenker jeg. 😊 I løpet av året har jeg nemlig fått høre en viss frase samtlige ganger: «er ikke du han fra Tik Tok??».

Jo jeg er visst han fra Tik Tok. Og den eneste skulle man tro ut i fra spørsmålet. Det skal tydeligvis ikke så mye til, for jeg har ikke vært aktiv der det siste året. Det har jeg for så vidt ikke vært noen steds i år..

Jeg skulle fremdeles ha vært “han fra blogg” eller “han fra Youtube”, men tidene forandrer seg, og jeg får heller nyte at jeg enn så lenge er “han fra Tik Tok”. I morgen er det en annen plattform som gjelder, det er bare å glede seg.

Det kunne vært så mye verre tenker jeg dessuten. Jeg kunne vært “han fra Twitter”. 😜 Jeg har ikke noe i mot Twitter – hvis vi snakker anno noen år tilbake. Ryktene skal ha det til at for å bli latt merke til på Twitter 2022 må man (mis)bruke ytringsfriheten! Helst ha noen riktig så friske meninger om de minoriteter, nasjoner, kulturer og religioner man ikke er en del av selv. Eventuelt hvorvidt det bare finnes to kjønn eller ei.

Nei, jeg kan godt være “han fra Tik Tok”! Heller det enn et antisemittisk rasshøl med nesa alt for godt plantet i egen magesyre. Eller en kvinnefiendtlig rasstapp som mener det er greit å slå det såkalte “svake kjønn” når man omsider er gått tom for verbale argumenter. Jeg kunne også vært en amøbe uten internett som syns det er helt innafor, ja til og med min plikt å erobre andre land, drepe sivile, voldta kvinner og barn fordi de forskjellige landene og menneskene var en del av “mitt land” under det forrige årtusen.

Verden er alltid i endring. Og det må man bare anerkjenne først som sist. Det er ikke alt man trenger å like, det er ikke alt man “bør” eller kan like. Men man trenger ikke være en idiot av en rass fra en annen verden fordi om.

Stay goregeous! 💗

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

2+0+2+2 = knapt til å tro!

Jeg er heldig, jeg!!! 😊

Jeg har brukt mye tid på å klage og være misfornøyd, men satan i julegatan så heldig jeg er!! Og det er vel grunn nok i seg selv til at jeg virkelig bør fortsette å dokumentere livet såpass som jeg har gjort de siste 12 årene. For når jeg skråller gjennom det jeg har publisert det siste året, her eller der, så slår det meg hvilken eventyrisk reise 2022 har vært!

Og akkurat som i de beste eventyrene har dette også bydd på visse elementer av skrekk og gru. Men som den helten jeg jo er i min egen historie så har jeg kommet meg gjennom hva enn det har vært som har forsøkt å hindre alle sauene i å komme seg trygt over gjerdet, i det jeg har ligget på (s)engen og søkt “skogens ro”..

Skal vi snakke om hva som har vært årets downer er ikke det spesielt vanskelig. Men jeg vil ikke fokusere på det mørke og jævlige nå, så la oss kaste solbrillene litt til side og stirr så inn mot sola til det ikke er mer igjen å lese på. For hva har egentlig vært det absolutte høydepunktet?

Ikke lett like lett å svare på. For det er MYE som kommer til minne! Blant annet ble det to Oslo-turer hvor jeg endelig fikk møtt flere jeg har ventet SÅ, SÅ lenge på å få treffe, enten for første gang, eller for første gang på ja.. Lenge. Paradise-tiden har helt klart betydd mye for meg, herresatan – jeg var jo faktisk på FINALEFESTEN!! Samtidig er det en rekke mer hverdagslige, og materialistiske gleder å plukke og vrake i.

Jeg kan faktisk ikke velge bare én ting. 🤪 For det er så mye av det som har betydd noe positivt for meg dette året som har vært så fantastisk på vidt forskjellige vis. Det blir liksom som å sammenligne det beste tv-spillet opp mot det beste musikk-albumet, jeg mener – HALLO PÅ KUKEN! Jeg vet hva jeg har pratet mest om gjennom året til venner og lovers, men det er ikke nødvendigvis det samme som at det må være fasiten.

Nå skjønner jeg at jeg irriterer enkelte av dere. Ikke at det plager meg sånn nevneverdig, og ikke at det skal så mye til heller. MEN siden jeg (stort sett) lever veldig for å skape det type contentet jeg selv ville lest/sett/hørt, og jeg, tro det eller la være, ikke er en person som liker å være irritert selv, så skal jeg sette opp en liste over de fem “tingene” som har gitt meg mest glede. Rekkefølgen på listen er etter når ting skjedde, og IKKE etter hva som har vært “det beste”.

  • Da jeg bikket 1000 følgere på Tik Tok og fikk muligheten til å gå live med folk fra og med slutten av mars! *to minutts stillhet for de to øyenbrynene som måtte vike som bivirkning av det*
  • Da jeg endelig fikk meg playstation 5 i april!
  • Alle timene jeg og Renate har tilbragt sammen i Animal Crossing! (vi begynte i mai)
  • De to fantastiske timene jeg fikk med min “søster” Kristin i Frognerparken (og rundt om der omkring) i mai!
  • Paradise-festen i august!

Har skrevet og sikkert også sagt dette tidligere år, men jeg skjønner liksom ikke helt hva jeg skal ha i vente neste år som skal toppe disse hendelsene. Jeg kommer på en hel del som hadde vært innmari gøy, men som jeg ikke helt tør å tro vil skje i realiteten.

Og dette igjen er nok en av årsakene til at jeg fortsatt mestrer det å “overraske” meg selv over at jeg gang på gang på gang på gang ender opp med å gjøre, oppnå og oppleve det ene og det andre som, ja.. jeg for “litt siden” bare trodde jeg kunne drømme om.

Nå skal jeg være forsiktig så jeg ikke jingzzzzer noen verdens ting, men høyst sannsynlig sitter jeg høy på livet om cirkus 365 dager med mer eller mindre de samme tankene som jeg sitter med nå.

Fy sødersnute som jeg grugleder meg!!!!!!! 😃

Hva har vært dine høydepunkter? 💗

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Juleplasten er oppe!

For de av dere som ikke kunne være med å bevitne juledekorasjonspyntingen live på Tik Tok forrige uke, eller som simpelthen ikke kan få nok av den rosa søppelhaugen 😍;

Stay thrashous! 🎄💗

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

Instagramsk selvsabotasje!

Ikke akkurat noe lifehack.

Impulsenes årer kan føre mye godt med seg når det strømmer på som best, men noen ganger kan det være lurt å holde litt igjen, og heller lytte til hodet FØR handlingen eventuelt har tredd i sin storhetskraft.

Det siste døgnet har jeg tatt hele to forhastede valg som har irritert meg siden. BORTKASTET ENERGI SELVFØLGELIG.. men dog!

I går skulle jeg hjelpe ei venninne med å få tilbake sin backup-konto på Instagram. Jeg hadde en følelse av at jeg ikke burde fra ganske tidlig av, men frykten for å være en dårlig venn ovenfor henne overskygget tanken på at jeg fort kunne ende opp som en fiende for meg selv.

Jeg fikk etter hvert tilsendt en link på sms fra Facebook, hvor det i meldingen sto klart og tydelig at jeg IKKE SKULLE DELE VIDERE! Likevel var det nettopp det jeg gjorde.. 😒

Bare sekunder senere fikk jeg et varsel på min egen Insta-konto om at noen forsøkte å logge seg inn fra en eller annen Iphone-enhet i Oslo. Jeg avslo denne “forespørselen” rimelig umiddelbart, og skiftet så passord.

Heldigvis virker det som at hvem som enn sto bak dette lureriet ikke greide å gjøre noen skade, annet enn at stoltheten fikk seg en aldri så liten ripe i kjøttveggen. Ingen poster er blitt slettet. Ingen meldinger ser ut til å være sendt. Jeg har ikke mistet noen følgere. Og “jeg” har heller ikke publisert noen story om hvor fantastisk bra bitcoin er.

Det jeg i etterpåklokhetens ånd BURDE ha gjort var å spørre denne venninnen via et annet sosialt media om det faktisk var henne som jeg hadde vekslet meldinger med denne morgenene, før jeg gikk så langt som å dele denne linken. For spoiler alert: det var det altså ikke.

Heldigvis ser det ut til å ha gått bra for oss begge. Hun har omsider fått kontroll over sin kontoen igjen. Min konto ser ut til å være trygg, og jeg håper og tror at min impulsive naivitet ikke har ført til av mine venner har fått noe lurerier tilsendt til seg, “fra meg”.

Så er det bare lov å håpe at denne hackeren får alle sine elektriske duppeditter hacket i fillebiter til jul..

“Bare reis du!!”… “Nei forresten!!!!”

Ja, og så i dag har jeg klart det mesterstykke å “kaste ut” en av mine favorittbeboere i “Animal Crossing”.. Kjære Sasha-vennen; jeg håper du blir lykkelig hvor enn din eventyriske nysgjerrighet måtte ta deg videre 💖

.. i det minste har jeg gitt meg selv noe å blogge om, igjen.

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski