Horror movie for a chicken

Under dagens utfordring frister det å komme med to filmer som etter min mening er for de mest skjelvende og lettskremte pysene blant oss. Nemlig The Ring (2002) og The Grudge (2004).

OBS. OBS. Dette innholdet inneholder en rekke spoilere, så du leser på eget ansvar hvis du ikke alt har sett dem.

The Ring (Den amerikanske 2002-versionen)
I The Ring stifter vi bekjentskap til en vhs-kassett som gjør at man dør syv dager etter å ha sett de knappe to minuttene som er på den. Da filmen er ferdig blir den som har sett den oppringt, når man så tar telefonen hører man en stemme viske “…seven days…”. Den eneste måten å overleve kan være hvis du i løpet av de syv dagene får noen andre til å se den.

I løpet av de to minuttene video-kasseten har innhold får man blant annet se et lys i form av en sirkel, en del rennende vann, en stol plassert i et veldig lyst og hvitt rom, en kvinne i et speil som grer håret, et bilde som inneholder et hav, noe gress et tre og en flue, et brennende tre, noen tusenbein, nærbilde av noen hesteøyne, noen druknede kuer, en brønn, og at kvinnen som tidligere gredde høret i et speil stuper ned i et vann.

Blant hovedrollene i The Ring finner vi Naomi Watts som Rachel. I begynnelsen dør hennes sønns kusine som er årsaken til at hun blir mer og mer nysjerrig og samtidig kommer nærmere og nærmere den grusomme sannheten om Samara Morgan. Samara var en kvinne med langt og mørkt hår som døde en tragisk død og siden da har blitt svært hevngjerrig og bitter. Det viser seg at det er hun som står bak den fæle filmen, og det er også hun som kommer ut av tv-skjermen til offerne sine etter sju dager forså å drepe de.

“The Ring” er forresten en amerikansk version av en film ved navn Ringu som opprinnelig er japansk og ble gitt ut i 1998. Verken denne eller originalen finnes egentlig veldig skummel, med mindre du er en nevrotisk sengeveter.

Før jeg går over til dagens andre film må jeg gi litt honnør til Hans Zimmer som har laget soundtracket, som etter min mening er det beste ved både film 1 og 2 (jepp, det er laget en oppfølger).


© Bildet tatt fra dvdactive.com

The Grudge (2004)
Så til dagens andre film. I likhet med The Ring er også langt, mørkt hår et av flere virkemidler vi finner i denne The Grudge. Når jeg først har startet å sammenligne disse filmene kan jeg like gjerne fortsette. Også her er det en død kvinne som søker hevn. For en tid tilbake begikk en mann et svært voldelig, sinnepreget og impulsivt drap på sin kone og sønn før han deretter hengte seg.

Etter disse forferdelige hendelsene har huset det hele skjedde i vært rammet av en forbannelse. Alle som i ettertid har vært i det har blitt terrorisert og plaget, forså å dø, enten av at de blir drept eller så tar de sine egne liv. Det er et ubeskrivelig sinne som har satt seg fast i det husets vegger, og det er ikke mulig å jage det på dør (med mindre man brenner huset som skjer i slutten av The Grudge 2 fra

Blant hovedrollene i denne filmen finner vi Buffy The Vampire Slayer-stjernen Sarah Michelle Gellar i rollen som den amerikanske hjemmesykepleieren Karen Davis. Karen har sammen med sin mann flyttet til Tokyo. En dag får hun oppdraget om å pleie en eldre, dement kvinne i hennes eget hjem etter at den tidligere pleieren har forsvunnet sporløst. Fra den dagen Karen tar sine første skritt inn den gamle dama sitt hus (som tidligere tilhørte den familien som døde) blir livet hennes aldri det samme igjen.

Noe av det som skal være mest freaky ved denne filmen skal altså være når kvinnen som ble drept av sin mann kommer tilbake og oppsøker de som i senere tid har besøkt hjemmet hennes. Den avdøde sønnen dukker også tett og ofte opp. Her er det først og fremst lyder, hår og “skumle” blikk som er de mest brukte virkemidlene. Blant de mest kjente lydene i denne er lydene som kommer fra det kvinnelige gjenferdet når hun nærmer seg sine ofre. I tillegg til at det kommer katteskrik-lignende lyder fra hennes sønn.


© Bildet tatt fra celluloid-dreams.de

To filmer som alt i alt har en del ting til felles. Begge har et plot hvor en død kvinne går igjen og terroriserer diverse uskyldige. Begge kvinnene har gjerne langt og mørkt hår foran ansiktet og et skummelt blikk som er et av de største virkemidlene. Lyden er utvilsomt noe man har latt vekt på. Begge filmene har det også til felles å være omtalt av skrekkelig mange som veldig nifs, skummel, ekkel og skremmende, mens de virkelig ikke er så skumle som folk vil ha det til.

Etter min mening er både The Grudge og The Ring pysefilmer DELUXE! De er litt kjedelige, effektene er forsåvidt kule og historiene og plottene er helt greie, men SKUMLE?! Nei, nei og atter nei!

Day 1- your first horror movie
Day 2- the last horror movie you saw in the theater
Day 3- favorite classic horror movie
Day 4- a horror movie you thought you’d love and didn’t
Day 5- favorite horror remake
Day 6- favorite vampire movie
Day 7- a horror movie you think no one has seen
Day 8- favorite foreign horror
Day 9- favorite supernatural horror movie
Day 10- horror movie every one loves but you don’t
Day 11- favorite horror/ comedy
Day 12- your most disturbing horror film
Day 13- favorite zombie movie
Day 14- favorite indie horror movie
Day 15- favorite monster movie
Day 16- horror film with a great soundtrack
Day 17- favorite 80’s horror
Day 18- favorite horror movie filmed in black and white
Day 19- best use of gore
Day 20- favorite horror character
Day 21- best horror franchise
Day 22- best death scene
Day 23- a great quote from a horror movie
Day 24- horror movie character that describes you
Day 25- favorite Christmas/ holiday horror movie
Day 26- horror movie for a chicken
Day 27- your guilty pleasure horror movie
Day 28- horror film you’d like to see remade/ rebooted
Day 29- worst horror movie
Day 30- your favorite all time horror movie (or one of 🙂 )

Har du en eller flere filmer du mener er for de største lettskremte pysene blant oss?

4 kommentarer
  1. Hahah!! Merker jeg føler meg som en skikkelig pyse når du sier at de er de mest skumle for pysene hos oss. Jeg kan fremdeles ikke sove med skapdøren åpen 😮 Hvem vet hvem som kommer ut liksom 😮

  2. Åh er så enig! Har ikke sett the ring da, men en venn sa at den var ganske kjedelig og ikke verdt å se på.
   Har sett The Grudge og den er helt klart på “verdens kjedeligste skrekkfilm” lista mi. Klarte såvidt å se hele!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg