Your favorite all time horror movie (or one of :) )

Så var det klart for det veldig siste innlegget av “30 Days of Horror Movie Challenge”. Jeg er stolt for at jeg har laget et innlegg hver eneste dag i denne utfordringen den siste måneden. Ikke en eneste dag har jeg glemt det, eller latt være å gjøre den, noe som trodde kanskje kunne skje, spesielt da jeg begynte.

Avslutningen vil ha det til at jeg skal ta frem min absolutte favoritt, eller i det minste en av de. Siden jeg ikke har èn bestemt film, så må jeg velge det siste som står i parentes. Det er ikke første gang jeg må velge, men i alle fall den siste nå. I denne omgang.

Filmen jeg har bestemt meg å avslutte det hele med er den fantastiske foreldreløse “Orphan” fra 2009. Vi blir kjent med Kate og John som nettopp har måtte gi tapt på et ufødt barn. Fra før har de allerede en sønn og døv datter, men de skulle gjerne hatt et barn til. Det hele ender med at de adopterer den søte, uskyldige og sjarmerende Esther. Da John møter Esther for første gang er det alene på et rom hvor hun sitter og maler, hun leker ikke med de andre barna og er vandt til å være noe annerledes og ensom.

Men hver eneste ting man skal komme over i livet har minst to sider. Etter at Esther kommer inn i deres idylliske hjem begynner idyllen mer og mer å falle fra. Mer grusomme og tragiske ting begynner å skje med alt for korte mellomrom. Kate blir stadig mer overbevist om at det er Esther som står bak alt, og desto mer sikker hun blir på det, desto mer sikker blir John på at kona har blitt gal. Dessverre for Kate har hun en fortid som alkoholiker, så hun får en del problemer med troverdigheten. Og på en annen side, hvordan kan en så søt og uskyldig liten pike være skyldig i så mye fælt?

“Orphan” er et vakkert mareritt. Den slår etter min smak andre foreldreløs-filmer som “The Omen”, og den byr på noen fantastiske, uventede twister. Esther er som man skjønner ganske tidlig, ikke det englebarnet hun gir seg ut for å være. Men hva er hun? Sånn egentlig? Og, hva er det hun vil? Hva er hun ute etter?

Filmen er regissert av Jaume Collet-Serra som også hadde regi på “House Of Wax” (2005). Av produsenter finner vi selveste Leonardo DiCaprio sammen med Joel Silver, Susan Downey og Jennifer Davisson Killoran. I rollene som Kate og John finner vi Peter Sarsgaard og Vera Farmiga, og i rollen som Esther finner vi Isabelle Fuhrman.

Jeg er ikke sikker på hvor mange ganger jeg har sett hele denne filmen fra start til slutt uten å spole eller hoppe i noen scener nå, men det har blitt noen ganger. Denne filmen er fantastisk, den er gjennomført ond og er udødelig vakker på samme tid.

Foto: Warner Bros. Pictures

Day 1- your first horror movie
Day 2- the last horror movie you saw in the theater
Day 3- favorite classic horror movie
Day 4- a horror movie you thought you’d love and didn’t
Day 5- favorite horror remake
Day 6- favorite vampire movie
Day 7- a horror movie you think no one has seen
Day 8- favorite foreign horror
Day 9- favorite supernatural horror movie
Day 10- horror movie every one loves but you don’t
Day 11- favorite horror/ comedy
Day 12- your most disturbing horror film
Day 13- favorite zombie movie
Day 14- favorite indie horror movie
Day 15- favorite monster movie
Day 16- horror film with a great soundtrack
Day 17- favorite 80’s horror
Day 18- favorite horror movie filmed in black and white
Day 19- best use of gore
Day 20- favorite horror character
Day 21- best horror franchise
Day 22- best death scene
Day 23- a great quote from a horror movie
Day 24- horror movie character that describes you
Day 25- favorite Christmas/ holiday horror movie
Day 26- horror movie for a chicken
Day 27- your guilty pleasure horror movie
Day 28- horror film you’d like to see remade/ rebooted
Day 29- worst horror movie
Day 30- your favorite all time horror movie (or one of 🙂 )

Hva er din absolutt favoritt?

7 kommentarer
    1. Jeg er som vanlig den eneste som IKKE liker denne filmen, syntes den var tragisk uforutsigbar på alle måter, men det er kanskje bare meg som har sett for mange filmer? Spesielt alt som handler om onde avkom i horror-sjangeren er filmer jeg enten liker eller hater, ikke noe imellom 😛 Tenker da på “The omen”, “children of the corn”, “Village of the damned”, “Firestarter” osv..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg