Favorite horror movie filmed in black and white

Først og fremst må jeg si jeg ikke har sett alt for mange filmer i sort-hvitt. Jeg tror jeg faktisk kan nevne alle jeg har sett. “Nosferatu” (1922), “Dracula” (1931), “Frankenstein” (1931), “The Wolf Man” (1931), “The Mummy” (1932), “The Bride of Frankenstein” (1935), “Creature from the Black Lagoon” (1954), “De dødes tjern (1958), “Psycho” (1960), “Spider Baby” (1968), “Night of the living dead” (1968), “Ed Wood” (1994), “The Human Centipede II (Full Sequence)” (2011) og “Frankenweenie” (2012). Altså, ikke spesielt mange i det store bildet.

Av mine favoritter er nevnt over er “Spider Baby” min absolutte favoritt. Eller egentlig, “The Human Centipede II”, men den kommer i en senere utfordring.

“Spider Baby” handler om de tre søsknene Elizabeth, Virginia og Ralph Merrye som ikke er helt som alle andre barn. Blant annet går de ikke på skole noe deres avdøde far ikke ville likt at de gjorde. “Barna” er rammet av en mental svekkelse som gjør at hjernen råtner mer med tiden. De er arvelig belastet med noe som har vart i flere generasjoner, og skal være de siste igjen av familie. Greit å legge til er også det faktum at de er resultat av incest. Noe av det de har valgt å holde mest borte fra offentligheten er faktumet om at de også er kannibaler.

Siden farens død har Merrye-barna blitt tatt godt vare på av deres kjære sjåfør Bruno, som lenge har vært en trofast venn av familien. Å ha ansvaret for disse “barna” er naturligvis ikke bare en enkel sak. Virginia foreksempel elsker å leke at hun er en edderkopp, og det har skjedd flere enn en gang at hun har fanget et levende offer forså å drepe det. I begynnelsen av denne filmen er det postbudet som får gjennomgå først når han blir sittende fast i et vindu og deretter måter en knivskarp frøken som ikke har tenkt å la han komme seg løs i livet.

De bor i et gammelt, gammelt hus. Når de en dag får besøk av mer fjerne slektninger og deres grådige advokat får spesielt Bruno enda mer å holde styr på. I tillegg til at ikke Merrye-barnas mer umenneskelige uvaner skal komme ut, gjør han også det han kan for at de fremdeles skal beholde huset og at det ikke går til de ikke helt ventede gjestene.

Spider Baby er en kultklassiker man ikke finner mye maken til andre steder. Til å være såpass gammel er dette likevel en underholdende og til tider spennende film. Den byr også på en rekke stjerner som foreksempel Lon Chaney Jr. som nok er mest kjent for sin rolle som The Wolf Man. Verdt å nevne er det at også en noe yngre Sid Haig medvirker her, i rollen som Ralph. Haig er i dag kanskje mest kjent fra Rob Zombies filmverk “House of 1000 corpses, “The Devil`s Rejects” og “The Lords of Salem”.

Til å være en sorthvitt-film er Spider Baby faktisk en ganske så fargerik perle!


© Bildet tatt fra listal.com

Day 1- your first horror movie
Day 2- the last horror movie you saw in the theater
Day 3- favorite classic horror movie
Day 4- a horror movie you thought you’d love and didn’t
Day 5- favorite horror remake
Day 6- favorite vampire movie
Day 7- a horror movie you think no one has seen
Day 8- favorite foreign horror
Day 9- favorite supernatural horror movie
Day 10- horror movie every one loves but you don’t
Day 11- favorite horror/ comedy
Day 12- your most disturbing horror film
Day 13- favorite zombie movie
Day 14- favorite indie horror movie
Day 15- favorite monster movie
Day 16- horror film with a great soundtrack
Day 17- favorite 80’s horror
Day 18- favorite horror movie filmed in black and white
Day 19- best use of gore
Day 20- favorite horror character
Day 21- best horror franchise
Day 22- best death scene
Day 23- a great quote from a horror movie
Day 24- horror movie character that describes you
Day 25- favorite Christmas/ holiday horror movie
Day 26- horror movie for a chicken
Day 27- your guilty pleasure horror movie
Day 28- horror film you’d like to see remade/ rebooted
Day 29- worst horror movie
Day 30- your favorite all time horror movie (or one of 🙂 )

Hva er din favoritt sorthvitt-film?
Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg