Best death scene

På forhånd så er det sikkert noen som hadde sett for seg noe veldig grotesk under dagens utfordring. Jeg vedder på at over halvparten av mine nærmeste trodde at i dag skulle jeg komme opp med en skikkelig splatter-scene. Så er saken faktisk den, jeg skal ikke skrive om en sånn type dødsscene i dag.

For min favorittscene med døden til følge er den som kommer helt på slutten i “House on the edge of the park” som er produsert av Ruggero Deodato, samme mann som også ga oss “Cannibal Holocaust” tre år tidligere.

I HOTEOTP blir en gjeng unge mennesker terrorisert av pøbelen Alex og bestevennen hans Ricky. Jentene blir kledd nakne og seksuelt trakkasert, mens gutta blir banket opp. Men så sies det at den som ler sist, ler best.

Mot slutten viser det seg at det er de unge offerne som faktisk har invitert de “ubudne” overgriperne med hensikt. I begynnelsen av filmen får vi se at Alex voldtar en ung jente i en bil før han så dreper henne. Det viser seg at en av ungdommene han nå har terrorisert gjennom en hel film er bror av den jenta. Kort fortalt ender Alex og Ricky mot slutten opp som de egentlige offerne og at ungdommene har latt seg trakkasere og terrorisere sånn at det i ettertid skal virke mer troverdig at de mot slutten drepte Alex, i selvforsvar.

Planen til våre unge venner går som planlagt. De får til slutt sin hevn for den jenta som ble voldtatt og drept av Alex i starten. En pistol går på omgang ved bassenget som tilhører huset når tre av de satt noen kuler i Alex som selvfølgelig dør til slutt etter å blitt. Til slutt ender Alex opp med å ha blitt skutt seks ganger. Fire ganger av av voldtektsofferets bror som også bestemmer å si til politiet at han også sto for de to siste. Pistolen Alex blir skutt av og til slutt drept av er en sånn som gjør at man fort kan tømme et helt løp på en gang om man man er uforsiktig, så historien blir kort og godt ganske troverdig uten at de selv slipper straff.

Dødsscenen til udyret Alex er vakker og fin på alle måter. Den inneholder en slow motion-sekvens etter det fjerde og siste skuddet fra voldtektsofferets bror, et skudd som går rett inn i privaten. Like etter det skuddet kommer et litt gøyalt skrik fra Alex før han i sakte film faller ut i bassenget.

Jeg elsker død på film. Jeg elsker spesielt når det er rettferdigheten som slår kraftig inn, noe som den absolutt gjør i denne filmen. Personlig er jeg for vendetta når det kommer til slike forferdeligheter i virkeligheten, og jeg er også for dødsstraff i enkelte sammenhenger. Så denne scenen hvor Alex må bøte for sine uhandlinger er rett og slett veldig tilfredsstillende i tillegg til at den er godt filmet og også emosjonell på flere vis.

HOTEOTP er ikke bare en film som viser de fæle tingene. Den er først og fremst en film med et godt plott og velskrevet manus. Man kan tro på historien og til tider leve seg inn i den. Respekt skal den også ha for sitt soundtrack som er gjort av Benjamin og Riz Ortolani. Sistnevnte laget også musikken til Cannibal Holocoust som er nevnt her tidligere.

HOTEOTP regnes vel forresten ikke helt som en horror-film, men mer som drama eller en thriller. Men satser på at vi kan se litt bort i fra det akkurat denne gang.


© Bildet tatt fra instantviewreview.files.wordpress.com

Day 1- your first horror movie
Day 2- the last horror movie you saw in the theater
Day 3- favorite classic horror movie
Day 4- a horror movie you thought you’d love and didn’t
Day 5- favorite horror remake
Day 6- favorite vampire movie
Day 7- a horror movie you think no one has seen
Day 8- favorite foreign horror
Day 9- favorite supernatural horror movie
Day 10- horror movie every one loves but you don’t
Day 11- favorite horror/ comedy
Day 12- your most disturbing horror film
Day 13- favorite zombie movie
Day 14- favorite indie horror movie
Day 15- favorite monster movie
Day 16- horror film with a great soundtrack
Day 17- favorite 80’s horror
Day 18- favorite horror movie filmed in black and white
Day 19- best use of gore
Day 20- favorite horror character
Day 21- best horror franchise
Day 22- best death scene
Day 23- a great quote from a horror movie
Day 24- horror movie character that describes you
Day 25- favorite Christmas/ holiday horror movie
Day 26- horror movie for a chicken
Day 27- your guilty pleasure horror movie
Day 28- horror film you’d like to see remade/ rebooted
Day 29- worst horror movie
Day 30- your favorite all time horror movie (or one of 🙂 )

Hvor kan man finne din dødsscene-favoritt?
Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg