Best use of gore

Jeg tenker at denne utfordringen her kan tolkes på to måter, minst. Enten den filmen som har brukt absolutt mest mulig gørr, eller den filmen som man har sett som har mye av det og samtidig brukt det på en best mulig måte.

Filmen jeg skal ta frem i dag er nok ikke den som har absolutt mest gørr og blod av det jeg har sett, men jeg velger en jeg synes er blandt de som har vært best på å bruke mye gørr på en mest mulig kul, oppfinnsom og fasinerende måte. Dagens film er Eli Roths Hostel fra 2005.

Tenk deg at det finnes folk som betaler villig for å få lov til å torturere og drepe andre. Tenk deg at det finnes en større klubb verden over hvor vanlige mennesker med samboer, flott hus og barn får sine hemmelige og morbide “behov” for å torturere andre tilfredsstilt.

For alt du vet betaler naboen din en større sum akkurat i kveld for at han/hun om noen dager skal få gjøre akkurat det han/hun vil med et uskyldig menneske i et rom fylt av skarpe og uhyggelige instrumenter.

Det er nettopp det Hostel handler om. En bedrift som har blitt så stor at mennesker fra hele verden er medlem der, og at de villig betaler en sum for å få torturere andre akkurat slik de selv vil gjøre det.

Vi blir bedre kjent med noen amerikanske gutter som får tips om et herberge i Slovakia mens de er på en reise i Europa. Et herberge fylt av vakre, sexye kvinner med stor lidenskap for amerikanske menn. Guttene tror selvfølgelig at de skal leve livets glade dager i en stund, men det viser seg til slutt at disse kvinnene egentlig bare er lokkeduer for en helt annen bedrift enn det man først tror.

Plutselig er de bundet fast på et ganske så uhyggelige sted. Og uten å avsløre for mye, de fleste av våre venner vil ikke overleve.

Hostel er såpass brutal at den her i Norge har aldersgrense på 20 år. Faktisk vet jeg ikke om noen andre filmer som har så høy aldersgrense som denne. Hostel får til og med Saw-filmene til å virke som en litt forskrudd serie for barn.

Alt i alt er det tre Hostel-filmer som er laget i skrivende stund. Film nummer to er på flere måter ganske lik den første, bortsett fra at det er kvinnelige hovedroller som er ofre i oppfølgeren. I film nummer tre har de oppdatert konseptet litt da de har flyttet det til et Casino hvor livene til folk står på spill på en mer bokstavelig måte enn de to første.

Hostel er grusom, spesielt hvis du ikke er spesielt vandt til slike filmer. Lemlesting, blod, innvoller og generelt avrevne kroppsdeler er bare noe av det disse filmene har å by på. Helt til slutt vil jeg også legge til at selveste Quentin Tarantino var en av produsentene på den første filmen.

For de som ikke er helt sikker på hvem Tarantino er så er det mannen bak andre store filmer som blant annet Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill, Inglourious Bastards (hvor Eli Roth har en av de større rollene) og nå Django Unchained som har kommet på kino for en liten stund siden.

Men når dette er sagt så er Hostel mye mer en Eli Roth-film enn Tarantino-film, noe undertegnende synes er like greit.

Er du en ekte gorehound som meg? Se Hostel! ^^


© Bildet tatt fra 2.bp.blogspot.com

Day 1- your first horror movie
Day 2- the last horror movie you saw in the theater
Day 3- favorite classic horror movie
Day 4- a horror movie you thought you’d love and didn’t
Day 5- favorite horror remake
Day 6- favorite vampire movie
Day 7- a horror movie you think no one has seen
Day 8- favorite foreign horror
Day 9- favorite supernatural horror movie
Day 10- horror movie every one loves but you don’t
Day 11- favorite horror/ comedy
Day 12- your most disturbing horror film
Day 13- favorite zombie movie
Day 14- favorite indie horror movie
Day 15- favorite monster movie
Day 16- horror film with a great soundtrack
Day 17- favorite 80’s horror
Day 18- favorite horror movie filmed in black and white
Day 19- best use of gore
Day 20- favorite horror character
Day 21- best horror franchise
Day 22- best death scene
Day 23- a great quote from a horror movie
Day 24- horror movie character that describes you
Day 25- favorite Christmas/ holiday horror movie
Day 26- horror movie for a chicken
Day 27- your guilty pleasure horror movie
Day 28- horror film you’d like to see remade/ rebooted
Day 29- worst horror movie
Day 30- your favorite all time horror movie (or one of 🙂 )

Hva slags film synes du har den beste bruken av gørr og blod?
Vi reblogges!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg