Operasjon filmsamling!

I går startet jeg på et prosjekt jeg kinda skulle ønske at jeg hadde begynt med for mange år siden, nemlig å sette opp en digital liste over hvilke filmer jeg har på dvd og blu ray.

Fra før har jeg satt opp en liste over min digitale filmsamling, hva jeg har av 4K-blu ray, samt min fysiske spillsamling, men dvd og (“vanlig”) blu ray har jeg stadig utsatt, rett og slett fordi det er såpass mange titler å holde styr på! 😳 Og samlingen har stadig latt seg forøke, som igjen har ført til at det å sette i gang har virket som et stadig større ork.

Men nå har jeg begynt og takket være mobilappen CLZ Movies så går det mye raskere enn om jeg skulle gjort alt oldschool. Man scanner strekkoden til enhver film man har, og så blir filmen STORT SETT funnet og lagt inn uten noe videre “styr”. Dvs. det er noen ytterst få titler appen enten ikke finner i hele tatt, eller som den registrerer med feil format. 😏 Altså: appen registrert noen ganger dvd-filmer som blu ray, og ved disse tilfellene har jeg valgt å slette scannen, for så å legge inn filmen manuelt.

Er ikke så viktig nøye for meg å ha riktig utgivelse av hver enkelt film registrert, det viktigste er at jeg har en liste over hvilke filmer jeg har på det og det formatet. Har hendt flere ganger når jeg har vært inne på f.eks Platekompaniet at jeg har vurdert å kjøpe en film, men latt være fordi jeg ikke har vært helt sikker på om jeg alt eier den 😅 og DET ønsker jeg å sette en strek for nå – med og uten kode. Også gjør appen det lettere for meg å potensielt begynne å sortere samlingen alfabetisk og etter sjanger, da det også er noe jeg ikke har helt orden på enda..

Nesten ferdig med å scanne dvdene nå, ca. 300 stykk. Har av en eller annen grunn droppet å scanne tv serie-boksene foreløpig. Men planen er at de også skal inn på et tidspunkt. Og så har jeg ikke lagt inn en eneste blu ray-film enda, og det er det som vil ta mest tid. Har ikke det konkrete tallet i hodet, men jeg er rimelig sikker på at jeg har flere blu ray-filmer enn dvder. Når folk har spurt om hvor mye jeg har sammenlagt har jeg svart at det i alle fall ligger på over 1000. Riktignok har et og annet blitt solgt, men føler meg ganske trygg på at det firesifrede tallet fortsatt stemmer. 😎

Men det vil vise seg.. om forhåpentligvis ikke alt for lenge.

Å ja, så har forresten veden jeg bestilte i sommer endelig kommet. Vekst-bilen kom kjørende med en 1500-liter sekk i 10-tiden i dag, så nå kan jeg omsider fyre enda litt oftere uten å være så redd for å gå tom. Noe jeg ikke tror man kan 100% i Oppdal, men dere vet.. jeg er ganske flink til å overtenke visse ting.

Burde ha bestilt litt opptennings-ved også, men det kan jeg bare stikke innom Europris og kjøpe så og si når som helst.

Stay goregeous! 👽

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg