The Thrill Of A Kill (2011)

I skogen på Trysil kan ingen høre deg skrike skal man tro coveret til nyfilmen til Lars-Erik Lie!
Det frister selvfølgelig å lage en reportasje på saken for å teste det ut. Men jeg gidder ikke dra til Trysil ene og alene for å skrike uten grunn og bunn!

Hva pokker er det jeg preiker om? Jo, jeg preiker rett og slett om “The Thrill Of A Kill”.
Og det er en film jeg nå har bestemt meg for å anmelde, ikke til politiet, men på bloggen.

Til tross for at en av mine absolutt beste og nærmeste venner Kirsten spiller hovedrollen Kimsy i filmen, så skal jeg forsøke å gjøre en så nøytral anmeldelse som mulig, uavhengig av det overnevnte faktumet.

Som mange forvirra og sinnsforstyrra mennesker gjerne har, kan også ungdommer ha groteske mareritt. Det er nemlig det Kimsy-karakteren har i starten av filmen.
Kimsy er en lat ungjente som driver dank. Søsteren Camilla er derimot hakket bedre i følge moren, da hun i alle fall går skole.

Kimsy sover til langt ut på dag, og går fra senga til pcen. Det vil si, etter at hun har funnet seg en kopp te med drikke.. Uten edderkopp i.
Kimsy og Camillas mor (spilt av Toril Skansen) klager på at tv`en står for høyt på, og ber om at den skal dempes. I tillegg skjeller hun ut Kimsy, og Kimsy gidder ikke dette, så hun putter øreproppene sine i ørene, og går ut.

I dette tilfelle skal det vise seg at hun hadde fått det bedre av å krangle med moren mens de andre ser på fotballkamp og synger fotballsang med kjenningsmelodien til Pippi Langstrømpe som melodi. Kimsy går ut i den frie Trysil-skogen. Og blir slått ned… Ehm, to ganger.

Etter andre gang våkner hun opp fastbundet i en liten trebod. Der er det flere jenter. Og la oss få dette klart. Det er tydelig at Kvinnegruppa Ottar har lite med denne filmen å gjøre.
For hva er det som skjer? Hvis vi ser bort ifra at den nokså blide familiefar-psykoen halskutter jentene og dreper de, så får han “ekstra god kjemi” med Kimsy. Og jeg må innrømme at dette var en litt rar scene å se for meg som i real life er nokså god venn med Kirsten. For dette er første gang jeg ser en av mine egne venninner ha sex.. Rettelse: Blir voldtatt. Den gale familiefaren tar av Kimsy trusa, kler av seg selv og kjører henne inn og ut, og avslutter med å gi henne skryt for å være… Flink bikkje!


© Bilde er tatt med tillatelse fra thrillofakill.com
(Camilla Vestbø Losvik og Kirsten Jakobsen)

I tillegg til denne storyen får vi også se en story som foregår i 1969, fortsatt i Trysil..
Vi møter en ung gutt og hans ikke helt gode mor. En mor som drikker og kommer hjem stadig med en ny beruset mann som hun høvler over med billigmusa si, når de kommer frem. Guttungen er ikke gammel, og han virker uskyldig helt til han får nok og bestemmer seg får å hente høygaffelen!

Jeg skal ikke avsløre hvordan filmen ender, men jeg kan si såpass som at slutten reker unna!
Filmen er morsom, så lenge du har en noe sadistisk sans for humor. Filmen er heller ikke overdosert med mange kjente skuespillere. Faktisk er det ikke en eneste kjent skuespiller i den. Godt å endelig se en norsk film uten verken Kristoffer Joner, Aksel Hennie, Pia Tjelta, Bjørn Floberg eller Wenche Foss… Ja, ehm, glem sistnevnte..


© Bilde er tatt med tillatelse fra thrillofakill.com
Raymond Bless og Sonja Bredesen lar ikke snø og vinter stoppe dem i å more seg.

Filmen er for å legge faktaene på bordet; en amatørfilm.
Den er gjort av amatører, som så og si er helt “vanlige” mennesker utenom.
Og sammenlignet med mange andre filmbudsjetter er ikke budsjettet på denne filmen veldig høyt.
Blodspruten er for den som ikke har veldig svekket syn dataanimert. Men det er faktisk en av de tingene som gjør at denne filmen faktisk er så hærlig på den måten jeg synes den er det.

For filmen stinker vold, mannsjåvenisme, sort humor, voldtekter, alkohol og dårlige foreldre, men den stinker i det minste ikke ekkel selvhøytidlighet!
Og denne filmen har ikke den samme sykdommen som mange andre norske grøssere har, den er ikke alt for langdryg med kjedelige dialogscener.
Det er noe som skjer så og si hele veien, og man slipper å se lange scener hvor man som seer følger en karakters bilreise i 10 minutter!
Filmen er ingen sovepille, den er en sadistisk latterboks!
Den er underholdende, og jeg er imponert! Rett og slett imponert!

For man skal igjen huske at dette er gjort av folk som ikke har de helt store erfaringene fra før. Og jeg vet med hånda på levra og den andre hånden på tarmen min, at mange andre ville gjort dette mye dårligere, og mange hakk mindre inponerende! Filmen er ikke skapt av feige mumitroll som er redd for å tråkke litt ut i piggnettet, du får se blod, du får se vold, og den er ikke irriterende sensurerende!
Coveret er veldig stilig, det vil si: COVERNE ER DET! For det er laget to stk! Forskjellen er at det ene coveret skal være litt mer groteskt enn det andre.

Filmen er i salg i flere butikker som selger film. Både i og utenfor nettet. Vil du bestille den og se den med dine egne øyne kan du finne den på blant annet cdon eller platekompaniet. Vil du ikke vente på at den skal komme i postkassa kan et tips være å sjekke ut Narvesen, foreksempel ^^


© Bilde er tatt med tillatelse fra thrillofakill.com
Filmskaperen Lars-Erik Lie med noen av bloodsbabene sine!

I tillegg til filmen, har også dvden en del bonusmatrialle. Faktisk en 40 minutter lang bak om-film, tabber, intervju med Toril Skansen (som etter min mening er den milfeste tenåringsmora jeg har sett på norsk film), stillbilder og en del andre godbiter!

Nei, jeg skal ikke repeterere meg mye mer nå; Har dere lyst til å se èn god norsk film. Se The Thrill Of A Kill!
Glem Fritt Vilt, glem Død Snø, glem Rovdyr, glem Hora, glem Mørke Sjeler! Har du The Thrill Of A Kill, så har du den som i alle fall er blitt min store favoritt innen norsk horror nå! Og det sier jeg igjen ikke fordi at min gode venninne Kirsten (som også har designet bloggen min) spiller hovedrolla i filmen!

Terningkast:

Se tidligere innlegg fra meg om filmen:
Intervju med skuespiller Kirsten “Kimsy” Jakobsen!
Intervju med skuespiller Camilla Vestbø Losvik
Intervju med skuespiller Toril Skansen
Intervju med regissør Lars Erik Lie

Anbefaler også filmens offisielle facebookside som kan besøkes her!

Bon apetitt!
Vi reblogges!


#thethrillofakill #larseriklie #torilskansen #kirstenjakobsen #kimsy #voldtekt #raperevenge #rapeandrevengefilm #film #filmanmeldelse #horror #psyko #trysil #norskfilm #trysilskogen

2 kommentarer
  1. Herlig review av filmen Von Kuklinski. Dette var virkelig artig lesning! 🙂 Og ble knalltøft med coverbildet og hodeskallen. 🙂 Meget bra!!
   Hilsen regissør Lie. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg