I skyene er det mye tåke

«Å fy a meg, å fy a meg, nå er jeg så lei som fy. For alt er bare tull og tøys i Samsungs Sky-by!!»

Etter at jeg i forrige uke kjøpte meg en iPhone SE 2020 har jeg stadig forsøkt å komme meg frem til diverse løsninger for å få overført det jeg har lagret i skyene fra mine tidligere Samsung (Galaxy)-telefoner. HADDE jeg bare hatt en fungerende Samsung-telefon tilgjengelig, ja så hadde jeg ikke sittet og skrevet dette innlegget nå, for å si det sånn.

Når det kommer til bildene mine (og det bittelille jeg hadde filmet av videoer) så er saken grei, for der var jeg smart nok til å ta ekstra backup via Telenors egen skytjeneste-app “Min Sky” i tillegg til at ting ble synkronisert automatisk med Samsung Cloud. Men når det gjelder NOTATENE mine, ja så er det en helt annen historie å fortelle.

For saken er at jeg nå ikke har tilgang til en rekke mer og mindre “viktige” notater fordi de KUN er å finne i Samsungs helt egen skytjeneste. Hvilket vil si at alle listene over blogg- og video-ideer (bare for å nevne noe) jeg har skrevet ned de siste årene er i skrivende stund utenfor min rekkevidde – bortsett fra at jeg selvfølgelig har klart å huske samtlige av de på egen hånd.

Heldigvis er det noe som heter Samsung Cloud Web. Men dessverre igjen får jeg nesten si. For tror dere ikke at denne tjenesten er temmelig begrenset for øyeblikket? Dvs; jeg kan greit logge meg inn og se hvor mye ledig plass jeg har, men selve innholdet.. Alle bildene, notatene og sånt no. Nei det får jeg ikke sett nå da SCW visstnok har noe problemer for øyeblikket som jeg ikke aner når vil bli fikset.

Ja, og.. Eh. Nå skrev jeg i ste at denne tjenesten kan man “greit logge seg inn på”, noe som er en sannhet med visse modifikasjoner. For jeg liker jo å benytte meg av totrinns-innlogginger overalt hvor det er mulig da jeg er sånn passe paranoid for å bli hacket. Så når jeg skal logge meg inn på “Samsung Cloud Web” må jeg skrive inn det passordet jeg har funnet på selv, I TILLEGG til å taste inn en engangs-kode som i teorien skal poppe opp på mobil-skjermen i form av en oppringing eller sms. Det er bare det at.. Det er ikke alltid at denne engangskoden kommer frem (eller blir sendt i utgangspunktet?), og jeg blir så sittende og vente, og vente – helt til jeg slutt ikke gidder mer, og den eventuelle koder mest sannsynlig er gått ut på dato uansett.

Så yes… Ja, nei da har jeg ikke mer å melde om denne saken for denne gang. Forhåpentligvis tar det ikke alt for lang tid før ting blir fikset, og jeg får alle mine gamle, mer og mindre “viktige” notater, huske- og ønske-lister tilbake. Og btw!: JA jeg har begynt å overføre notatene mine til en ekstra skytjeneste nå som støttes av flere enn bare det ene eller det andre selskapet – Google Keep.

HADDE JEG bare tenkt så langt WAAAAAY BACK! Men det gjorde jeg altså IKKE, vel, vel..

HjEeEeElLlLp!? 😅

Aylar Von Kuklinski

Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg