Forbannelsens Hus

Riktig så god morgen alle sammen – enten dere måtte befinne dere i Nordfjordeid, Finse eller i Drammen. Jeg har faktisk noe “nytt” å melde dere i skrivende stund, og det er faktisk litt sånn ikke-apropos skriving. For SAKEN er at JEG HAR BEGYNT Å LESE (igjen!).. Jepp, jaggu meg på tide, for nå har jeg jammen meg klart å karve sammen mer enn nok ulest på en stund, ja, dere husker kanskje at jeg skravla litt om det tidligere i sommer, så jeg trenger forsåvidt ikke skravle så mye mer om det akkurat NÅ.. Akkurat nå… Akkurat nå.. Akkurat nåååå..

Og den boka som jeg for tiden ligger og leser litt på heter “Forbannelsens hus” (originaltittel: “The House Next Door”), er skrevet av Anne Rivers Siddons og er det sjette bidraget til Hjemsøkt-serien som slipper ut en ny gammel bok litt sånn nå og da. Og tja, hva skal jeg si.. Jeg liker boken sånn foreløpig. Har ikke kommet så skrekkelig langt enda da jeg “bare” har kommet meg til kapittel 4, det vil si at jeg har lagt 43 sider bak meg og har vel omtrentlig 250 sider igjen.

MEN når det igjen er sagt – jeg skulle vel egentlig ønske at jeg heller kunne starte et litt annet sted når jeg nå først skulle begynne å slanke den etterhvert så høye bunken med bøker og blader som jeg så alt for lenge har latt vokse og vokse ved siden av senga mi. For jeg merker at jeg sliter litt med en del ord og uttrykk som jeg ikke helt skjønner hva betyr og sånn – boken er nemlig opprinnelig skrevet/ utgikk tidlig på 70-tallet – samt at jeg har litt vanskeligheter med å huske hvem som er hvem også. Men det går seg vel til etterhvert..

Men ja, selv om det helt sikkert gjør det – altså går seg til – så må jeg likevel fortsatt få lov til å lure litt på HVORFOR jeg ikke begynte på en av de mange tegneseriene jeg også har liggende ved siden av meg i stede. Får skylde på at jeg er oppdratt til å spise frokost og middagen først, altså før jeg begynner på den berømmelige desserten. Åh forresten, en ting til sånn apropos dessert… Jeg hadde en litt småsexy drøm i natt… Så akkurat her og nå kjenner jeg at jeg har litt lyst til å pule..

Hva leser du på for tiden?

13 kommentarer
  1. Alltid likt den grøsserserien der, ble meget glad når den kom tilbake igjen, men kan ikke si at jeg har vært sånn særlig begeistret for noen av bøkene hittil, men det kommer seg vel…
   For tiden leser jeg “Gravkammeret” av Kate Mosse… Startet veldig bra, så syntes jeg den ble litt dum, men nå har den tatt seg opp igjen. Boka skifter mellom nåtid og 1891, samt at det er mye detaljer om Paris og en by utenfor, interessant, men til tider tungt.
   Håper du får pult!

  2. ill jill: Ja, ikke vet jeg. Jeg har aldri vært borti noen av de opprinnelige Casino Grøsser-bøkene. Har blant annet en følelse av at om jeg hadde lyst til å lese noen av de da jeg var mindre, så er det ikke sikkert jeg hadde fått lov likevel da ingen av mine foreldre er noe særlig tilhenger av grøssere, og de begge har samtidig litt til felles at de er skeptisk til det som er mer nytt og fremmed for dem. F.eks så gikk det greit at jeg fikk se Star Wars-filmene når jeg var barn, fordi det var jo noe som var mer normalt å like og sånn etter deres forståelse, pluss at det hadde jo ihvertfall pappa likt også en gang i tiden da han var yngre. Men Ringenes Herre-filmene f.eks fikk jeg ikke se, selv etter at jeg var fylt 11 år (som er aldersgrensen på de filmene), mye fordi de hadde en sånn usikkerhet rundt det universet, at det ikke var en filmserie de hadde vokst opp med selv og sånn, så derfor plutselig litt mer “truende” og sånn..

   Kort oppsummert: Foreldrene mine har virkelig vært ganske tilbakestående en del ganger når det kommer til hva de ville la oss like, se, spille, lese og høre på. Jeg fikk faktisk ikke en gang høre på Scooter av mamma, og Marilyn Manson var ikke greit om jeg likte en gang.

   Forresten rart hvordan jeg stadig klarer å skrive en del mer enn jeg opprinnelig hadde tenkt til… xD

  3. Hege Kristin: Ah, Sylvia Day høres litt kjent ut. Vet du om bøkene hennes har en vane for å bli solgt i pocket-utgaver i vanlige matvare-butikker? Isåfall tror jeg det er sånn jeg har sett/ lest det navnet før. 🙂

  4. Misha: Du, det er fullstendig lov. Gjør nesten bare det selv også, ihvertfall inntil nå nylig. Og er viss en mulighet for at det blir sånn igjen om ikke så lenge da jeg fremdeles ikke har sånn kjempemotivasjon for å fortsette å lese masse bøker i fremtiden heller enda.

  5. Coveret er likt og bøkene er i grunn ganske like, ser at noen av historiene kommer igjen også, så da får du jo opplevd de i ettertid. Men jeg leste bare de mamma hadde hjemme, så mulig det var hun som klarte å plukke ut noen perler.
   Hehe, virker som de restriksjonene til foreldrene dine backfired litt. Men man kan tydeligvis ikke endre noens interesse!

  6. Aldri hørt om house next door som du leser.
   Akkurat lest ferdig postkontoret av Bukowski. Venter i skrivende stund på tre bøker cdon har brukt laaaang tid på å sende meg-.-

  7. For øyeblikket leser jeg “The Vampire Diaries” av L. J. Smith på androiden. Kjempespennende, og helt forskjellig fra TV-serien. På iPaden leser jeg Witcher-bøkene av Andrzej Sapkowski på nytt (for ca. fjerde gang). 🙂
   Har ffor øvrig en brukbar samling bøker av den typen du sitter med på bildet, men de har ligget på kvisten siden siste gang vi flyttet, sammen med noen kilo Superstjerne og Harlequin. Kanskje jeg må grave dem fram igjen…

  8. Jeg er glad i fantasy, og i sommer har jeg lest to bøker av Neil Gaiman (“Neverwhere” og “Stardust”), og en murstein av et slagvåpen som heter “Vindens navn” av Patrick Rothfuss. Utrolig god serie, og jeg har akkurat begynt på bok 2, “En vis manns frykt”. Den lover godt så langt. Anbefaler den hvis du liker fantasy!

  9. Toril Gyldenskau: Ah, “The Vampire Diareies”, ja. Den serien må jeg innrømme jeg kun har tv-forholdet til, det vil si de to eller tre første sesongene, har ikke sett noe av det aller nyeste enda. Tenker å vente til hele serien er ferdig, sånn at jeg får kjøpt og sett alt fra en og samme boks.

   Men ja, nei, de bøkene har jeg intet forhold til. Enda. Verken Vampire eller noe av det andre du nevnte nå. Først nå at jeg har begynt å lese litt igjen, maaaange år siden sist. 😮

  10. Tinka på tur: Fantasy, ja. Da antar jeg og tar det nesten forgitt at du for lengst har pløyd gjennom “A song of ice and fire”? 🙂 Jeg mener, det er vel et av de absolutt største musta for en ekte fantasy-tilhenger? ^^

   Er ikke så veldig stor tilhenger av fantasy selv, annet enn Game of Thrones, men da tv-serien. Ringenes Herre, Hobbiten og alt det andre jeg har vært borti syns jeg er veldig meh. Men Game of Thrones (igjen, tv-serien), holy shit!!

   Så kort oppsummert, er ikke så stor tilhenger av fantasy, men veldig opphengt i Game of Thrones! xD

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg