Alarmerende morgenstemning!

Det sies at for at man skal få best ut av vekke-alarmen så bør lyden skiftes ut annenhver uke. Jo lengre man har hatt den samme lyden, desto mer vandt blir man, og desto mer vandt man blir jo mindre effektivt, og du risikerer til slutt å ikke legge merke til den – på lik linje med så mye annet.

Noen unntak finnes det selvfølgelig. 🤪 Har du en skikkelig grusom, skjærende lyd, så vil det i alle fall ta lengre tid før du ikke lengre “legger merke til den” på samme måte som f.eks favorittlåta di – sett at vi ikke snakker om Melina Johnsens «Bitch, hør her!».

Men hvor lurt er det å bruke favorittlåta til vekking? For ganske mange er konseptet vekking noe negativt, samme hva, og sånn sett vil det være ganske så risky å bruke det som (inntil videre) er den beste låta du vet om. Til slutt forbinder du den sangen såpass sterkt med noe du ikke liker – å bli vekket(!!!!) – og for mange kan det føre til at det som for noen dager siden var den beste sangen i verden brått er blitt en låt du bare vil fortrenge i hele tatt eksisterer.

Jeg har lenge hatt «Time Is Up» av Poppy som alarm på mobilen. Har det per nå ikke som vekke-alarm, verken i helgene eller i hverdagen (for det er to forskjellige lyder hos meg), jeg har hatt det før, men nå er det først og fremst varsellyden for når jeg skal sette inn middagen i ovnen, ta ut av oppvaskmaskinen osv. Uansett: jeg har lenge kjent på at dette har ødelagt sangen litt for meg. Om det er fordi jeg har begynt å forbinde den med litt kjedelige/ “kjipe” ting, eller at jeg nå har hørt særlig refrenget SÅ mange ganger at jeg simpelthen har gått lei er dog en annen sak.

Konklusjon: det å bruke en sang du liker veldig godt kan brått føre til at du forpester den. Men hva med å bruke en låt, eller en lyd for den saks skyld, som du allerede før bruk HATER?

Jeg må ærlig innrømme at jeg har ikke selvinnsikt nok på akkurat dette spesifikke spørsmålet, MEN jeg vet at skulle jeg bli vekket av en lyd jeg ikke har aktivert selv, så vil jeg mest sannsynlig mislike det same what! Og for meg har måten jeg blir vekket på ofte mye å si for hvordan resten av dagen blir. Derfor har jeg heller ikke aktivert barneskrik, flyalarm eller høylytte spiselyder til å vekke meg.

Men hvis man ikke bør aktivere favorittsangen, og heller ikke lyder/ låter man alt har et anstrengt forhold til? Hva sitter man egentlig igjen med?

Jeg har funnet en løsning!! Jeg har lenge vært veldig glad i Röyksopps «Eple», og per nå har jeg en utgave av den til vekking i hverdagen, MEN ikke originalen! Det jeg har tatt i bruk er en remixet versjon, som kan være en grunn til at jeg ikke har utviklet noe “hat” ovenfor den, enda. Samt at jeg ikke har den som alarm til “alt annet”, som den ene Poppy-låta.

Og et siste faktum er at enkelte låter/ melodier/ lyder er også lettere å gå fortere lei av enn andre, selv om det er den beste låta/ melodien/ lyden du vet om akkurat nå.

Hva bruker du til å våkne opp? 🤨

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg