Internett er DØD??

Bildet er tatt fra: saveyourinternet.eu

De siste par dagene har jeg, for å si det som det er, gått rundt og trasket i en meget klissete og dyster sumpjord. For HVA er egentlig internetts fremtid? Jeg antar at svaret på dette alltid vært litt vanskelig å svare for sikkert på, men etter at EU i høst bestemte seg for å innføre noen nye regler som mildt sagt er helt på trynet, ja så ble det ikke akkurat lettere å komme med noen alt for sikre spådommer der, for å si det sånn.

Og for de trolig ganske mange av dere som ikke enda har fått det med dere så ønsker nå EU blant annet at internett skal få et eget filter som i teorien skal gjøre det “umulig” å legge ut ting som er beskyttet av copyright. Den positive siden med dette er at om dette filteret faktisk vil bli en blodig realitet, og funke slik EU tydeligvis ønsker så vil ikke lengre folk kunne streame serier, musikk, film også videre ulovlig lengre – og akkurat DEN biten vil jeg isåfall personlig gi tommel opp for.

Men så har vi den langt mer dystre siden av det hele. For hva med ting som strengt talt går under det som i amerika kalles for “fair use”? Ja, hva med memes, lets plays-videoer, react-videoer, film/ musikk/ serie/ spill-anmeldelser, parodier, remixer og.. Ja, dere skjønner tegninga. Og greit, nå er verken Norge eller USA for den saks skyld en del av EU, men en veldig vesentlig del av følgeskaren til folk som jobber med sosiale media i f.eks Norge i dag, er folk som nettopp holder til i et av disse landene som nå i utgangspunktet vil være hardest rammet, bare for å igjen nevne noe.

Og jeg lurer nå rett og slett på.. Kommer sider som Youtube, Facebook, Twitter og Instagram til å overleve dette grusomme overgrepet? Eller finnes det faktisk en sjanse i havet om at nisserassene i EU faktisk vil skjønne hva de nå har gjort, og får endret på avgjørelsen som ble tatt nå i september før selve prosessen med å sette dette til verks har gått for langt, og det for alt for mange der ute allerede har blitt for sent?

Hva tror så dere – er internett slik vi ser kjenner det i dag historie?

2 kommentarer
  1. samfunnet: Takk!

   Nei, jeg personlig har jo et lite håp om at dette ikke vil bli så ille som nå ganske mange der ute (kanskje særlig utenfor Norge, enn så lenge) frykter. For det er ikke noen hemmelighet akkurat at f.eks Google sitter med veldig mye makt, og jeg tror ikke de helt har gitt seg når det kommer til dette her, for å si det sånn.

   Men selv om jeg har en liten tro om at dette kan ordne seg, så tenker jeg at det likevel er viktig at så mange som mulig nå deler sine tanker og meninger om dette. At flest mulig får kjennskap til dette, og dermed mulighet til å protestere, og gjøre sitt for at de verste internett-scenarione nå mange ser for seg IKKE blir faktiske realiteter..

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg