5 positive ting med aspergers syndrom

Tenkte det var på tide å sette litt lys på det å ha aspergers syndrom igjen – Derfor har jeg nå laget en ny video hvor jeg snakker om 5 ting jeg personlig setter pris på ved å ha denne diagnosen.

Hvilke sider ved det å ha aspergers anser DU som en fordel?

Vi reblogges!

8 kommentarer
  1. Hei! Som mamma til en gutt på 11 år med diagnosen AS, synes jeg det er flott at du fokuserer, og ber andre tenke over det som er positivt for dem. Vi snakker så forferdelig mye om det som er vanskelig, problematisk eller rett og slett umulig. Som pårørende er jeg for eksempel utrolig glad for at gutten min klarer å slappe av når han sitter på loftet og spiller Farming Simulator 15 Gold Edition (ja, han bruker alltid alle navnene, så det er umulig å misforstå hva han mener). Jeg skjønner at hans behov for å spille et simulator-spill er som følge av hans evne til å udelt foretrekke spill og leker som er virkelighetstro. En konsekvens av dette, er at han nå har en utrolig kompetanse om traktorer, gårdsutstyr..og engelsk 🙂

  2. Ann: Hei og takk for en hyggelig tilbakemelding! ^^

   Vel, jeg prøver så godt jeg kan i hvertfall.

   Farming Simulator ja, det har jeg aldri prøvd selv (enda) da jeg syns at simulator-spill har en tendens til å litt vel ensformet og kjedelige i lengden. Samt at gårdrelaterte ting har heller aldri helt vært min greie, men har likevel tenkt på å prøve det en gang – først og fremst pga min generelle nysgjerrighet og glede når det kommer til å prøve ut forskjellige spill i nesten alle mulige sjangre.

  3. Hei, har asperger jeg også. Kan hende jeg sa det i en annen kommentar, men jeg har hvertfall det. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du sier! Med særinteresser og greier, og jeg har problemer med å virkelig sette meg inn i nye ting. Jeg prøver og prøver. Men er vanskelig. Jeg tenker også mye på A4 greier… har ikke veldig lyst på noe A4 liv… akkurat nå byr det meg veldig i mot.. Har ganske ustabil døgnrytme for tiden, men det gjør ikke meg så veldig mye. Klarer som regel alltid å være våken når jeg trenger det! Jeg føler at mye av aspergeren er en gave, den hjelper meg å følge med på viktige detaljer som mange andre ikke får med seg. Den får meg til å styre unna mange kjipe situasjoner som ville vært katastrofale for meg og andre.

  4. Dark Elf: Hei. 🙂
   Mulig du har nevnt tidligere at du har asperger ja, jeg kjenner i hvertfall igjen “navnet ditt”, men husker ikke alt du har skrevet til en hver tid. Tror forsåvidt jeg hadde fått litt vondt i hodet om jeg skulle huske absolutt alle kommentarene jeg får på bloggen fra tid til annen xD

   Når det kommer til nye ting så er det gjerne noe jeg har trøbbel med også, når det kommer til å venne meg til det og bli flink til det jeg akkurat har begynt på. Men når det er sagt er jeg i hvertfall blitt mye flinkere nå til å ikke gi meg med en gang, sammenlignet med hvordan jeg var før.

   Hehe, a4-liv ja, nei.. Det livet får vi heller etterlate til alle de litt mer kjedelige personene der ute som ikke våger å skille seg ut. Sauer er flotte dyr, men den mentaliteten der stiller jeg stadig spørsmålstegn bak.

   Mye av aspergersen er helt klart en gave ja, selvsagt, noe kan man også tolke som en forbannelse, men akkurat det er opp til vær enkeltperson å “bestemme”.

   Hadde det ikke vært for aspergersen så hadde jeg trolig ikke vært i stand til å skape såpass unike videoer og blogginnlegg som det jeg føler at jeg har klart å gjort i løpet av de siste årene. Mange av de tingene jeg har skapt i livet som jeg personlig er mest stolt over kan jeg i ganske stor grad takke aspergersen for.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg