Stitches (2012)

For 6 år siden endte Toms bursdagsfest på en meget brutal og brå måte da klovnen Stitches falt baklengs og ble spiddet av noe kjøkkenutstyr som lå i oppvaskmaskinen. Siden den gang har Tom jevnlig slitt med mareritt og frykten for at Stitches en gang skal vende tilbake fra de døde og hevne seg for det som skjedde.

Selv om det nå har gått noen år siden den grusomme tragedien sitter minnene fremdeles veldig sterkt i Toms sinn. Til helgen skal han ha en ny fest hjemme hos seg selv, den første siden tragedien. Både venner og bekjente og mindre kjente er invitert og det ser en stund ut til å bli et vellykka opplegg. Ja, sånn bortsett fra at Tom får i seg en halv hasjkake og et par andre ting som ikke er veldig vesentlig og nevne her og nå… Folk hygger seg, drikker, sjekker opp hverandre, tærer opp hverandre, ruser seg og i det hele tatt. De fleste aner fred og ingen fare. Men plutselig er den døde klovnen tilbake!

Stitches var aldri en særlig hyggelig klovn før han døde, og de seks årene i grava har absolutt ikke gjort han noe snillere. Han er tilbake verre enn noen gang og denne gangen er det han som skal more seg på andres bekostninger. Det er bare å ønske Tom en riktig Gory Dirtday, for nå er det sannelig lenge siden sist.


© Bildet er tatt fra peliculasyestrenosrmvb.net

“Stitches” er en utrolig sær splatter-komedie med den ene tvilsomme sekvensen etter den andre. Dette er på ingen måte en film som tar seg selvhøytidelig et eneste sekund. Mange av scenene er utrolig voldsomme og morbide, men til tross for det så tror jeg likevel at de færreste vil kjenne på et alt for stort ubehag da effektene vi får servert ikke er spesielt realistiske, noe som uskyldiggjør det hele en god del. Selv blodet fra Quentin Tarantinos “Kill Bill” virker mer ekte enn de vi får servert her som for det meste bare gjør at jeg får lyst på rød saft.


© Bildet er tatt fra arntmkv.com

Filmen er heller ikke nevneverdig skummel på noen måte. Ikke en gang en femåring vil finne denne filmen spesielt nifs. Når det er sagt er “Stitches” likevel ikke en dårlig film. For selv om den verken er spesielt ekkel eller skummel så er den ganske underholdende til tider. Nok en gang, filmen prøver på ingen måte å ta seg selv veldig seriøst, derimot lar den deg få slappe av og rett og slett bare kose deg i en halvannen time. Ja, jeg vil rett og slett kategorisere “Stitches” som en kose-splatter.


© Bildet er tatt fra beyondhollywood.com


© Bildet er tatt fra arntmkv.com

Det må også nevnes at denne filmen til tross for at den ikke er veldig ekkel likevel har et par scener du og vennene dine nok vil huske en stund fremover og gjerne snakke om. Den scenen som har satt seg best hos meg er når Stitches graver ut noen “baller” fra hjernen til en av ofrene med en is-skje, legger tre runde “baller” hjerne i en skål og topper det hele med å helle over litt blod. Desserten er servert, det hele med den episke 80-tallslåta “(i Just) Died In Your Arms” i bakgrunnen.

Ross Noble gjør en minneverdig jobb som den hevntørstige klovnen. Han er ikke like skummel som Tim Currys “IT”, ikke like creepy som klovnene fra “Killer Klowns from Outer Space”, men likevel en klovn jeg vil huske å ta opp i sosiale sammenhenger når temaet måtte poppe opp.

Terningkast

Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg