Død Snø 2 (2014)

Det siste året har det blitt ganske lite filmtitting på meg i forhold til hva som pleier å være mer vanlig. Og hvis jeg først har sett en film så ser jeg den som regel bare en gang. Så hva er det da som skjer når jeg plutselig bestemmer meg for å se den samme filmen fire ganger i løpet av en ukes tid og til og med på kino? Jo, for å gjøre det kort; “Død Snø 2”, eller “Dead Snow 2 – Red Vs. Dead” som den også er kjent som er en helvetes bra film.

Foto tilhører: Tappeluft Pictures.

Filmen starter der den forrige sa takk og farvel. Legestudenten Martin (spilt av Vegar Hoel, “Monstertorsdag” (2004), “Død Snø” (2009)) har akkurat gitt tilbake nazigullet til Herzog (spilt av Ørjan Gamst, “Kill Buljo – The Movie” (2007), “Død Snø” (2009)) og co. Men da det viste seg at kisten manglet en mynt… Vel, Martin klarer likevel å kjøre avgårde med Herzog halvveis inn i bilen. Når Martin omsider greier å kvitte seg med sjefszombien revner Herzogs arm og blir liggende i Martins bil. Martin sliter videre med å holde seg våken og ender opp med å krasje.

Det neste som skjer er at han våkner opp på sykehuset. I rommet er det en politimann (spilt av Christian Rubeck, “Max Manus” (2008), “Rottenetter” (2009)) og en lege (spilt av Ingar Helge Gimle, mest kjent fra “Hotel Cæsar”). Martin er fastlenket til sykesengen da politiet tror det er han ene og alene som brutalt har sine venner oppe på fjellet. Mye stort bedre blir det ikke når legen i rommet forteller at de har funnet Martins arm og fått den sydd på igjen. Men det er selvfølgelig ikke Martins arm de har fått sydd på, men Herzogs…

Foto tilhører: Tappeluft Pictures.

Uten at jeg skal røpe noe om hvordan så klarer Martin omsider å komme seg løs fra sykesengen og ut i det fri. Han har akkurat fått høre om en amerikansk gruppe ved navn “The Zombie Squad” som er spesialister på zombier. Martin tenker at dette må være proffe folk, ordentlig badass. Når det derimot viser seg å være tre nerder som fremdeles bor hjemme hos foreldrene sine blir han derimot litt paff.

“The Zombie Squad” består av Daniel (spilt av Martin Starr, “Knocked Up” (2007), “Adventureland” (2009)), Blake (spilt av Ingrid Haas, “Scott Pilgrim vs. the World” (2010), “That Burning Feeling” (2013)) og Monica (spilt av Jocelyn DeBoer, “Stuck Like Chuck” (2009), “Andy and Zach” (2011)) og fungerer alle som et internasjonalt, friskt innspill til filmen. Forresten, jeg har en innrømmelse å komme med. Monica er en av årsakene til at jeg har ville sett denne filmen hele fire ganger på kino nå, hva kan jeg si, jeg har en greie for rødhårete, hun er jævlig skjønn, samt at hun minner meg noe om noen jeg kjenner godt xD Ok, videre…

Vel, Herzog har fremdeles ikke tenkt å gå av pensjon. Nå som han har fått kloa i alle gullmyntene igjen har han bestemt seg for å gjennomføre et gammelt oppdrag han og troppen fikk av Hitler under krigen, nemlig å utslette befolkningen i Talvik. Det eneste som kan redde den nordnorske bygda er Martin, “The Zombie Squad”, skaphomsen Glenn (spilt av Stig Frode Henriksen, “Kill Buljo: The Movie” (2007), “Død Snø” (2009)) og et par russiske kommunist-zombier.

Foto tilhører: Tappeluft Pictures.
Foto tilhører: Tappeluft Pictures.

Da den første filmen ble spilt inn ble det gjort under et noe lavere budsjett enn denne gang. For å si det sånn, det synes at regissør og geni Tommy Wirkola har fått flere strenger å spille på denne gangen. Først og fremst skal det nevnes at filmen ikke er spilt inn i Norge denne gangen, men i Island. I tillegg har denne filmen langt flere skuespillere og statister, for ikke å snakke om spektakulære scener som er meget unikt i norsk sammenheng. Vi får blant annet servert scener hvor politibiler blir kjørt over av en tanks.

Humoren er like vulgær som alltid, og selv om budsjettet er betydelig større denne gang så er det likevel samme pakke man åpner som sist, bare med et par justeringer, samt at pakka selvfølgelig er litt større denne gangen.

Foto tilhører: Tappeluft Pictures.

Selv om denne filmen er så godt som PERFEKT i mine øyne er det likevel noen bagateller å pirke på. Enkelte av statistene kunne vært jobbet mer med, samtidig som det er en del småting jeg ikke helt får til å stemme i hodet. Blant annet er det en scene hvor Martin får kinnet sitt noe svidd på en stekeplate i et rom i et hus man akkurat har kommet inn i. Det kan hende at noen bare har vært slurvete og latt det stå på, men likevel blir det alt for tilfeldig for min del.

Men til tross for litt småplukk så er likevel Død Snø 2 så godt som perfekt! Horrorfansen får tarmer, innvoller og blod i en mengde som nok er rekord i norsk sammenheng. Er man ikke så glad i den slags er det likevel en stor sjanse for at man kan like filmen da den byr på en humor som bare de hjernedøde ikke kan le av.

Foto tilhører: Tappeluft Pictures.

Kan forresten ikke avslutte denne anmeldelsen uten å nevne Kristoffer Joner (kjent fra “Villmark” (2003), “Naboer” (2005)) som ikke har en eneste replikk i denne filmen, men som likevel er med å hamstre inn det ene latterkicket etter det andre som en noe uheldig sidekick-zombie. Jeg er normalt ikke kjent for å være noe stor fan av Kristoffer Joner, men her er han virkelig fantastisk.

Terningkast

Vi reblogges!

1 kommentar
    1. Tror noen av de første scenene av filmen er spilt inn i Finnmark (alta) her i norge. jeg er selv fra alta og det var i lokalavisa en gang for lenge siden at de søkte etter statister til en scene av død snø som skulle bli spilt inn her , tror de søkte etter folk til å være zombier, det måtte være menn. liker btw selv filmen og har sett begge!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg