The Others (2001)

Den noe ignorante, bestemte og strenge Grace Stewart bor alene med sine to barn Anne og Nicholas. Vi befinner oss mot slutten av andre verdenskrig noe som i utgangspunktet er med på å sette en litt dyster stemning.

En dag dukker det opp tre mennesker på døra som blir deres nye tjenere etter at de forrige har forsvunnet så og si sporløst. En eldre kvinne og mann og en yngre kvinne som ikke kan snakke. Bak Grace sin rygg snakker de om en forandring som skal skje, når tiden er inne. De tre tjenerne har flere ting de holder tilbake som Grace og barna enda ikke vet, en “hemmelighet” som skal vise seg å være nokså… Mørk.

Anna og Nicholas lider begge av en sterkere allergi mot lys. For barnas beste har moren en del regler hun har laget for å passe på dem. Blant annet skal det aldre være mer enn èn dør i huset som er ulåst om gangen, og gardinene skal alltid være trukket igjen. Barnas far og Grace sin mann befinner seg ute i krigen, og ingen vet helt sikkert om han er i live.


© Bildet tatt fra 4.bp.blogspot.com

I tillegg til usikkerheten om mannens livsstatus og barnas allergi skal Grace også få en utfordring med det som kan se ut til å være en hjemsøkelse. En hjemsøkelse hun fornekter og i begynnelsen gir barna og tjenerne skylden for når det skjer noe som at det foreksempel kommer bråk fra etasjen over. Etter en stund begynner det å gå opp for henne at ting absolutt ikke er som hun har trodd. Faktumet er nemlig at det er gjenferd i huset, men hvem er det som hjemsøker hvem?

The Others er en film det ikke blir laget alt for mange av i dag. Den har en mørkere stemning fra første scene som holder seg stabil hele veien. For mange kan nok dette virke som en litt kjedelig film da særlig i begynnelsen da det ikke er mye som skjer. For min del går den litt tregt, men er man tålmodig nok så kan man finne ut at det var verdt det likevel.


© Bildet tatt fra images6.fanpop.com

Man får underveis en rekke hint om hva som egentlig er tilfeldig, og når sant skal sies tror jeg ikke mange vil få den helt store aha-opplevelsen. På den positive siden igjen så er filmen i alle fall godt skrevet og skuespillerne gjør en seriøs og troverdig jobb. Når det kommer til rollefigurene kunne det vært mer å hente, men det er ikke verre enn at det funker ok.

I de mest sentrale rollene finner vi Nicole Kidman som Grace, som er i godt selskap med blant annet Fioonula Flanagan, Alakina Mann, James Bently, Eric Sykes og Elaine Cassidy.


© Bildet tatt fra dvdbeaver.com

Alt i alt havner The Others verken blant filmer som har gjort meg svært begeistret eller svært mindre begeistret, den er som jeg nettopp skrev helt ok. Kan det være at den hadde vært hakket bedre om ikke Tom “Scientologi-Freak” Cruise (eksmann av Nicole Kidman) hadde hatt noen fingrer med bak kulissene? Ja, jeg tror det.

Terningkast

Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg