Dexter – Ingen over, få ved siden av

Advarsel – Dette innlegget inneholder enkelte spoilere om tv-serien Dexter. Er du en treig motherfucker som enda ikke har sett alle episodene som er vist, leser du dette på eget ansvar.


Det begynner å bli noen år siden folk ble presentert for Dexter Morgan i tv-serien “Dexter” basert på novellen “Darkly Dreaming Dexter”. Serien har rullet og gått på Showtime siden 1. oktober 2006 og har hele veien vært en stor suksess, av flere bloddryppende grunner. Jeg er helt avhengig etter at jeg bestilte de seks første sesongene på Blu Ray for noen uker siden, etter at jeg har utsatt dette så jævlig noe jeg ikke forstår hvorfor nå. True Blood kan gå å legge seg ^^

Serien handler først og fremst om Dexter som på dagtid jobber som blodekspert for Miami-Metro-politiet. Men han har en såkalt “dark passenger” med seg i livet, helt siden han var barn har han hatt en større behov for å drepe. Hans far var den første og lenge den eneste som kjente til den mørke hemmeligheten da han begynte å komme over en del rester av døde dyr som sønnen hadde drept. Faren, Harry Morgan, bestemte seg der og da for å lære sønnen å bruke de behovene. Tross alt finnes det en rekke mennesker der ute som ikke fortjener å leve!


© Bildet tilhører Showtime

Harry har brukt mye av sine år som far på å lære Dexter det som skal til for å bli den perfekte og rettferdige seriemorder. Han har laget en egen kodeks, et sett av regler som Dexter har brukt og for det meste holdt seg til siden. Regel nummer èn, ikke bli tatt. De andre reglene er regler som igjen går ut på å forhindre det den første sier. Regel nummer to er å bare drepe den som fortjener det.

I løpet av serien blir kodeksen brutt enkelte ganger og de gangene det skjer får det ofte noe tyngede konsekvenser. Spesielt i siste episode av sesong 4 angrer han på at han i alle fall har brutt èn regel, da han finner sønnen gråtende i en blodpøl på kjøkkenet og sekunder senere ser sin egen kone Rita død i badekaret.

I tillegg til Dexter selv, så handler serien også en del om en rekke andre som er så sentrale at de kan kalles hovedkarakterer de også. Da særlig Dexters fostersøster Debra Morgan. En fantastisk personlighet med et stort hjerte fort sin bror, og en like stor kjeft med et sett av banneord. Deb banner omtrent like mye som en diva tenker på utseendet sitt. Noe av det jeg liker best med Deb er at hun er mer som en mann når det kommer til væremåte og personlighet. Hun sier det hun mener, lager ikke noe unødvendig drama og er rett på sak, og hun er veldig intelligent og på ingen måte blond. Hun kan være litt naiv, men det er ikke mye. Hun er heller ikke den kvinnen som bruker mye tid på å tenke på utseendet sitt, men heller det som har noe å si. Når det er sagt ser ut utrolig godt ut som hun er.


© Bildet tilhører Showtime

Etter min mening er en av de beste scenene nettopp de mellom Deb og Dexter. Må forresten legge til at skuespillerne Michael C. Hall og Jennifer Carpenter som altså spiller disse karakterene, ble sammen da de traff hverandre på settet. Og da særlig med problemer de har hatt sammen på privaten i senere tid så skal de ha all kred for at det tross alt ikke synes å påvirke arbeidsforholdet på noen måte.

I serien også blir faktisk ekstra følelser dem i mellom et tema da Deb i slutten av sesong 6 innser at hun kan være forelsket i broren og etterhvert begynner å få noe intime drømmer om han, særlig om natten. Men på samme tid som hun begynner å bli oppmerksom på sine følelser hun egentlig har hatt ganske lenge skjer det også at hun tar han i å begå et av sine drap, og vips ser hun på han med litt andre øyne enn før da hun er en av mange som aldri har ant noe om at han egentlig er en seriemorder. Dette blir ikke bare utfordrende for henne å takle som søster, men også som hans sjef i Miami-Metro-politiet.

Det som for min del blir mest spennende nå er naturligvis hvordan hele serien ender. Jeg har sett en rekke teorier i diverse forum på nettet hvor det både det at Dexter tar selvmord til slutt eller at han blir drept av Deb er blant de mest hyppige. Selv håper jeg på en dyster og fæl avslutninger. En lykkelig slutt er for pyser. Håper på noe som får oss som ser på til å blir forbanna, håper på det aller mest uventede i tillegg til at jeg tror at Dexter blir drept i siste episode.


© Bildet tilhører Showtime

Har dere noen teori om hvordan det hele avsluttes? Og minst like interessant, tror dere at sesong åtte blir den siste sesongen som lovet? For min del må det mer enn gjerne komme flere sesonger da jeg ikke er blandt de idiotene som mener at åtte sesonger er to for mye. Ikke i dette tilfelle!

Vi reblogges!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg