Chucky, Freddy Krueger, Jigsaw, Michael Myers og Jason Voorhees

Mordere på film
Mordere, skurker og psykopater er det mange som har en pervers forkjærlighet for i en fiksjonelle verden.
Det blir oftere og oftere at mennesket dykker inn i en verden med mørke handlinger, grove hendelser og morbide settinger for å rømme litt fra den verden vi lever i selv. Til tross for hvor mye rasisme, hat, voldekt, drap, massedrap, svik og faenskap vi leser om i media, er det mange av oss som stadig forelsker seg i det oppfunnede faenskap. Det får oss rett og slett til å glemme den virkelige frykten vi kan få gjennom samfunnet.

På filmlerretet har vi fråtset oss i årevis blant seriemordere, massemordere og andre psykopater. Vi simpelten elsker dem! Det som er med å gjøre at vi ikke går lei dem er at de finnes i forskjellige former og verdener.
Tenkte jeg skulle dedikere et innlegg til noen onde “monstre” vi har sett på film, mordere vi elsker mer og mer desto verre de blir.

Det er uhyre mange å ta av. Det er mange som mangler, og som skulle vært med, men jeg har denne gang satt min begrensning til fem stykker! En dukke, et levende mareritt, en bitter kreftpasient, en psykotisk mann og en annen psykotisk mann med svært trist bakgrunn.Charles “Chucky” Lee Ray


© Bildet tatt fra fanpop.com

I 1988 lot vi oss sjokkere av morderdukken Chucky i “Childs Play”.
I begynnelsen av filmen er vi vitne til at seriemorderen Charles Lee Ray blir skutt av politiet, og i et desperat forsøk for å fremdeles kunne hevne seg bestemmer Charles seg for å overføre sjelen sin til en av Good Guy-dukkene i leketøybutikken han ligger i. Han lykkes, menneskekroppen hans dør, men sjelen hans lever videre i den tilfeldige utplukkede dukken.

Senere i filmen blir han bursdagsgaven til en ung guttunge kalt Andy. Andy blir overlykkelig for Chucky, frem til han innser hva han egentlig har fått. Når Andys tante blir myrdet ved at Chucky dytter henne ut fra et vindu, er det unge Andy som blir mistenkt.
Chucky er ikke fornøyd med å være en dukke, så han bestemmer seg for å oppsøke sin gamle lærermester for å få hjelp til å bli et menneske igjen. Når han får vite at den eneste måten er å drepe det først mennesket han fortalte sannheten til, blir det altså unge Andy han skal jakte på, og drepe.
I slutten av den første filmen taper Chucky en morbid kamp på liv og død, og vi skal tro at vi aldri før se han igjen.

I film tre er Andy kommet inn i militæret, og det er alt annet enn med glede han føler når han da for tredje gang må ta opp en kamp mot den onde morderdukken. I slutten av denne filmen “dør” Chucky igjen, og Andy blir dessverre arrestert for enkelte ting. Senere i serien får også Chucky en kone og en sønn, og Tiffany Ray og Glen Tilly. Tiffany skal ha kjent Chucky mens han enda var menneske, og er i film nummer 4 egentlig ekskjæreste av han når de møtes igjen.

Da skaperne av filmserien skapte rollefiguren satte de sammen navnet Charles Lee Ray utifra Charles Manson, Lee Harvey Oswald og James Earl Ray.

Freddy Krueger

© Bildet tatt fra comicvine.com

Kan en person som alerede er ganske tvilsom bli mye verre? Definitivt ja!
De som vokste opp med skrekkfilm på 80-tallet burde kjenne til fenomenet bak “A Nightmare On Elm Street”.
I utgangspunktet var Freddy Krueger en mann som hadde et litt for nært forhold til barn, noe foreldrene foraktet sterkt da det ble oppdaget. Foreldrene i byen bestemte seg for å ta loven i egne hender, ved å sette fyr på Freddys hjemsted. Mennesket Freddy Krueger ble altså drept, men ånden hans skulle leve videre i en mye, mye verre form.

Freddy bestemmer seg for å ta hevn ved å tre inn i drømmene til barna, kort fortalt gjennom minnene og frykten deres. Noe som også har skapt den kjente replikken “frykt ikke annet enn frykten selv”.
Ved å tre inn i drømmene til barna blir det plutselig svært vanskelig å skille mellom fiksjon og virkelighet, for i dette tilfellet er drømmene/marerittene nettopp virkelighet da de dør i virkeligheten dersom de dør i drømmene.

Det kjente ansiktet til Freddy kommer som dere sikkert har gjettet alerede, av brannen.
Freddy er utstyrt med en arm som inneholder barberkniver, og det er oftest de han har brukt som sitt våpen.

Karakteren har også stått ansikt til ansikt med andre kjente seriemordere, i 2003 møtte han nemlig på Friday the 13th-ikonet Jason Voorhes i “Freddy vs. Jason”.

John (Jigsaw) Kramer

© Bildet tatt fra tumblr.com

John Kramer fra “Saw”-filmene er den geniale mannen som egentlig aldri har drept noen, til tross for at han står veldig høyt på listen over filmfigurer som har flere liv på samvittigheten. John Kramer er en kreftsyk mann som får beskjed om at han er dømt til å dø, han har mistet en sønn som aldri ble født fordi barnets mor døde da en narkoman presset maget så hardt at babyen døde ufødt.

John Kramer kan på mange måter virke som en bitter mann, noe som også er helt korrekt. Etter han selv nesten omkommer i en bilulykke er det at han innser at han har tatt livet forgitt. Det er også der det skulle renne over for han på blodig alvor, forså å gi han ideen om et prosjekt som blir satt til live for å gi andre mennesket samme syn på livet, rettferdigheten og meningen med ting, som han selv har fått.

Han blir via pressen fort døpt for The Jigsaw Killer når lik blir funnet, ofte slaktet på veldig barbarisk vis. Noe som kjennetegner disse offerne er at de har fått skjært ut en del på kroppen som etterlater et tegn som symboliserer at det var noe i livet deres som manglet, derav kommer “Jigsaw”-navnet frem da det på norsk blir “puslespill”. Johns offere blir plassert i symbolske feller, og de må gå gjennom et svært morbidt og smertefult valg for å “gjennfødes”/overleve.

I film 3 av “Saw” blir John drept mens han ligger i en seng, men budskapet hans og prosjektet føres likevel videre i fire filmer til av medhjelpere han har funnet før han døde, blant annet hans egen kone Jill.

Michael Myers

© Bildet tatt fra michael-myers.tumblr.com

Micheal Myers er kanskje et av de absolutt mest kjente seriemorderne filmlerettet noen gang har rullet frem for tilfredstilte horrorfans. Det var i filmen “Halloween” fra 1978 at vi møtte han for første gang, og siden da har den ene oppfølgeren etter den andre rullet på seg med blodig samvittighet.

Som bare 6 år gammel blir han innlagt på såkalt mentalsykehus for å ha drept sine eldre søsken. Etter 15 år lykkes han i å rømme og drar tilbake til der han vokste opp, forså å ta livet av den ene ungdommen etter den andre.
Han har en såkalt ærkefiende, som er hans psykiater som gjør det som står i hans makt for å stanse Myers ondskap.

John Carpenter, mannen bak Michael Myers og Halloween-filmene har lenge likt å lekt seg med fantasien til publikum og man kan egentlig aldri helt vite hvem eller hva Myers egentlig er innerst inne. Er han menneskelig, er han overnaturlig? Til tross for at han har blitt skutt og skadet en rekke ganger lar han seg (som de fleste legender) aldri helt dø..

Jason Voorhees

© Bildet tatt fra movieweb.com

Sist, men ikke minst står vi igjen med Jason Voorhees, legenden fra “Friday the 13th”-filmene.
Som barn ble Jason Voohees offer for noe mange barn en dag i dag møter daglig, nemlig mobbing. Mye hjalp det heller ikke på Jason sin tilværelse at hans mor ikke var den beste. En dag skjer det noe fryktelig galt som ung drukner unge Jason på en leirskole mens de ansvarlige ungdommene i nærheten er mer opptatt av å ha sex enn å passe på folkets sikkerhet.
(Det skal legges til at flere av publikumerne gråt da den traumatiske bakgrunnshistorien ble vist)

Senere står Jason opp igjen fra de døde, som en veldig kaldblodig mann med bare en eneste enformet glede i livet; drepe! Mobbingen, oppveksten og drukningsulykken skyldte vekk alt som var av menneskelig godhet.
Kjennetegnet hans er uten tvil ishockeymasken som han skjuler ansiktet bak, ansiktet som var med på å gjøre at han ble mobbet som barn.

I skrivende stund er det 11 personer som har spilt Jason Voorees, da det ikke er nødvendig med en og samme person i en karakter vi uansett ikke får sett ansiktet til.


Dette ble de fem jeg valgte å trekke ut av mørket i kveld.
Skulle også tatt med Hannibal Lector, Leatherface, Samara og så mange til. Men disse ble altså de fem jeg valgte å skrive om nå!

Hvem er din favorittpsyko?

Vi reblogges!

6 kommentarer
  1. Var faktisk veldig bra skrevet.. Leser normalt sett ikke hele innlegget av de som er lange, men nå leste jeg alt.. Og jeg syns det var kort!=O Kunne godt vært noe lengre syns jeg..=P
   Også må du ta en titt på avgn, angry video game nerd, som er er veldig fling til rewievs av gamle tv-spill..XD Han er hysterisk morsom, jeg tror jeg ubevisst kopierer ham litt..=(

  2. Hehe, gjør det..XD Gjorde i hvert fall min dag mindre kjedelig å ha noe å lese på som faktisk var interessant og fikk tiden min til å gå litt raskereXD

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg