Overgrepsbasillene

Over alt på nettet kryr det av klonede og uklonede kryp som er ute etter å gi livet ditt noe du helst i ettertid skulle sett var ugjort.
Uansett hvor du farer på nettet finner du overgrepsbasiller som er ute etter deg, på en eller annen måte. Meningen med dette innlegget er ikke for å spre paranoia, men for å vekke en liten skeptikker som holder vakt i fornuften deres.

Bare dere leser ordet “overgrep” nå så tenker de fleste seksuelle overgrep i en eller annen grad. Vel, mesteparten av dette innlegget kan ende opp med å ta for seg de type overgriperne på nett, men jeg vil også få dere til å være varsom mot enkelte andre overgrep på nett også.

Hvis vi skal starte med et annet type overgrep enn det seksuelle kan jeg foreksempel trille min lille skepsis til søppel/spammerne. Spam er også et slags overgrep. En god huske regel der er å være veldig skeptisk med tanke på hvor du oppretter mail-adressen din. Nettet kryr av fristelser, hvor mange av de er så gode at de ikke helt er sanne. Mange naive skriver inn mailadressen sin i forskjellige spørreundersøkelser også videre.. Dette kan veldig fort skape en angreeffekt du skulle ønske var ugjort!

Så første råd fra onkel Kuklinski i natt; Hver veldig, veldig skeptisk med tanke på hvor du skriver inn mail-adressen din.


© Bildet tatt fra itavisen.no

En annen vanedum tabbe mange gjør er å ukritisk klikke seg inn på forskjellige lenker man får. En av de vanligste formene for å la seg lure er å åpne foreksempel en mail eller beskjed som ser ut som er sendt fra en av vennene du har på et eller annet nettsamfunn. Å få foreksempel en form for virus i dag kan være så enkelt som å bare åpne en eller annen feil e-post enten på facebook, hotmail eller en annen mail-boks man måtte ha.

Populært er det også for virusbasillene å lage såkalte virus som gjør at det ser ut som om en eller annen har skrevet en beskjed til deg, etterfulgt av en link på foreksempel msn eller chatten på facebook. Det beste du kan gjøre, som man aldri kan gjøre for ofte er å faktisk skrive til den man får en link fra før man eventuelt åpner linken, bare for å bekrefte at det ikke er noe farlig og at vedkommende faktisk har sendt deg noe han/hun/de vil du skal se på. Du gjør ikke bare deg selv en tjeneste ved å gjøre dette, men også den du tror du mottar det fra. For i verste fall så er det kanskje virus, og vedkommende som du har fått det fra vet det ikke selv en gang!

Så igjen; Du kan aldri på forhånd spørre for mange ganger før du åpner en link du har fått tilsendt!
Nå begynner det å bli på tide å ta for oss de som ikke bare gir pcen/maskina di et overgrep, nå tenker jeg at vi også kan ta for oss de som liker å overgripe andre mer psykisk/fysisk.


© Bildet tatt fra markedsheltene.no

Veldig mange mennesker er ute etter å lure deg for penger! Svindlerovergriperne!
Internett er stappfult av nettbutikker som er av drevet av tvilsomme “forhandlere”. Dette er faktisk uavhengig av hvor stygt, pent, profft eller uprofft design nettbutikken har. Skal du handle noe på nettet er det lurt å gjøre litt research før du faktisk bestemmer deg for at du skal bruke penger. Vi er mange som er veldig impulsive, og mennesket er skapt at dersom det ser noe man har veldig lyst på så er vet veldig lett å klikke “bestill”. Kjære alle sammen, når du oppdager en butikk på nettet eller et annet type tilbud som går på handling; Gjør deg selv en tjeneste, søk etter litt informasjon før du tar for deg noe!

Veldig mange forum finnes, og det finnes mange blogger og forum som nettopp “lever” for å fortelle deg hvilke forhandlere og butikker du IKKE bør kjøpe av, og hvilke som er seriøse og trygge! Du kan fort risikere å betale for noe helt annet enn det du ender opp med å få, dersom du faktisk får noe som helst.

Sist, men ikke minst skal vi ende opp med den siste kategorien overgripere på nett som jeg tenker å ta for i natt. Nemlig de overgriperne som er ute etter å missbruke kroppen din på en eller annen måte.
La oss foreksempel nevne de stygge eller truende kommentarer. Får du en stygg kommentar som er over grensen av det som er lovlig eller akseptabelt bør du ta å melde i fra til foreksempel de som styrer blogg.no, dersom du har bloggen din her inne. Dette gjelder ikke bare din egen blogg, men også hvis du ser det hos andre som kanskje ikke har turt eller giddet å melde fra selv. Dersom en kommentar er såpass krenkende at det er veldig over grensen så kan faktisk politiet finne ut hvem som har sendt den, selv om det er skrevet av en kommentar! Får du en sånn kommentar er det bedre å anmelde, enn å ignorere eller slette det. En ting er om du selv ikke tar deg nær av det, men tenk litt på at folk som skriver stygge ting til deg også skriver stygge ting til andre mest sannsynlig, og det er ikke alle som takler ting like godt.


© Bildet tatt fra online.no

En viss grense finnes det, og man trenger ikke melde i fra om alt som virker nedkrenkende heller. For en negativ kommentar trenger ikke nødvendendigvis være ment som krenkende eller støtende, så der er det viktig å finne en grense før man tar for seg noe. Så har det også litt å si hvem som mottar forskjellige nedvergende kommentarer. Bloggere som meg foreksempel gjør egentlig mer opp til at slike kommentarer kan komme inn. Men samtidlig er det også yngre bloggere enn meg her i verden, som får uakseptable kommentarer/meldinger uten at bloggerne selv har lagt opp til det!

Vel, la oss vandre oss til neste punkt:
Stadig støtt ønsker mange mennesker gjerne å komme i kontakt med nye mennesker. Vi ønsker alle å utvide kontaktnettet, og mennesket er generellt et veldig nysjerrig vesen. Naivitet er en sykdom nesten mer smittsom enn kreft, og naivitet kan fort få veldig alvorlige utfall! Man trenger ikke bare være på datingsider, facebook og msn for å risikere å støte på folk som vil lure deg, overalt på nettet (som alle de andre eksemplene også), er det veldig viktig å være føre var… En rumpa bar!

Kidnapping er ikke noe som bare skjer når folk er ute på byen i beruset tilstand. Kidnapping foregår også fordi mange kidnappere vet å bruke internett som lokkemat. Før du eventuelt bestemmer deg for å møte den du har kontakt med er det flere ting du bør ha som forhåndsregler, rett og slett for å beskytte deg selv! Du bør helst ha snakket med vedkommende over webcamera, og gjerne også snakket med han/hun/de over telefon også, mer enn bare èn gang. Vedkommende bør helst være like gammel som deg selv, i alle fall være forsiktig dersom det er noen som er flere år eldre. Og du bør også ha hatt kontakt med vedkommende en god stund før dere går for å møtes in real life! Spesiellt dersom du er ung, er disse forhåndsreglene ekstra, ekstra lure å ha. Men det gjelder selvsagt også de som er eldre. Og sist; det hjelper ikke om du bare har sett bilder av den du snakker med, hvem som helst kan nemlig lage seg en profil på nettet ved å bruke bilder av andre!

Verden er fult av folk som vil lure deg. Ikke alle mennesker er snille mennesker. Og selv om en person virker som verdens snilleste, kuleste og hyggeligste person, kan det fort vise seg at du har tatt VELDIG, VELDIG FEIL!
Man skal selvfølgelig leve livet, ha det gøy og ikke la frykt og paranoia være et hinder for å utforske nye ting og veier, men enkelte veier er det lurt å unngå dersom du ikke ønsker en episode som kan gi deg en del bemerkelsesverdige sår.

God helg alle sammen!
Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg