Brennende flagg og hellige bøker som tørkerull!

Å brenne silke, tøystykker, papir er som regel ingen ting som vekker reaksjoner.
Dersom jeg brenner foreksempel Marilyn Manson-posterflagget mitt er det i alle fall få i Norge som bryr seg. Og jeg vil garangert slippe straff for det. Det er mitt eget, kjøpt det selv, ikke noe big deal.

Men norske flagg er jo også noe jeg kunne ha kjøpt selv om jeg hadde eid et flagg. Nå er faktumet det at jeg ikke har noe flagg. Ikke store, ikke små. Skulle jeg derimot brenne det norske flagget, eller i det minste skitne det til bitte litt, så kan jeg risikere en bot på noen kroner.

Så fortsetter tankene mine. Så lenge det ikke er et flagg så kan man skitne til eller brenne nesten hvilket som helst tøystykke man vil. Men er det egentlig symbol-brenningen som er straffbar?

Nei, det er ikke det. Og jeg skal komme med et eksempel på hva jeg mener nå.
Dersom man tegner det norske flagget, på et aldri så stort papir. Om så man tegner flagget helt perfekt, så slipper man å straffes dersom tegningen skulle brennes opp eller noe. Så da er det heller ikke symbolet?

Fatter dere hva jeg stiller spørsmålstegn bak?
Et flagg kan man kun straffes for å skitne til eller ødelegge så lenge det er et flagg av riktig tøy, men er det et tegnet flagg så er det ikke straffbart uansett, mest sannsynlig, men hvis man der igjen tenner på helt samme tøytype som et flagg er laget av så er det heller ikke nødvendigvis straffbart så lenge det ikke forestiller et flagg?

Dette kan virke litt komplisert på slutten, men igjen! Hvorfor er det egentlig sånn?
Hvordan kan man bli straffet for å tenne på et tøystykke så lenge det er et flagg?
Hvorfor blir man IKKE straffet av å tenne på samme tøystykke så lenge det ikke er et flagg?
Og hvorfor blir man ikke straffet av å tenne på et flagg hvis det bare er på et stykke papir som en ramdom dude har tegnet?


© Bildet tatt fra vg.no

I guess, the world is a place of stupid people, and stupid laws!

Og igjen, dersom du skulle sitte på et toalett med mye dritt i rumpa… Det er tomt for toalettpapir, det eneste som ligger der er bibelen som du fikk for mange år siden. Bibelen eies kun av deg, og det er din egen. Du er ikke videre troende, du har veldig dårlig tid og må rekke noe som haster. Du har sykelig dårlig tid og det finnes ikke noe annet å tørke deg med, og du har null tid til å dusje eller noe sånt!

Ville du da:
A. Brukt noen sider av din egen bibel til å tørke deg med?
B. Faret ut, med en skitten bakdel?

Trenger jeg egentlig si hva jeg ville prioritert?

Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg