Marilyn Manson – From hell with love

Hvem skulle tro at en diktskrivende nerd av et mobbeoffer en gang i tiden skulle bli det største sjokkrock-ikonet i moderne tid?
Nå er det kanskje noen som skulle sett at det sto; “et av de største”, fremfor det jeg har skrevet.

Vel mannen som jeg skal skrive nå har aldri “bare” vært et av de største sjokkrock-ikonet, han ER det største sjokkrock-ikonet!


Veldig ung Brian Hugh Warner før han ble Marilyn Manson.
© Bilde tatt fra darkmy.weebly.com

Hans navn VAR Brian Hugh Warner, hans navn ER Marilyn Manson!
Er det noe denne hærligheten ikke liker så er det at folk bruker Brian-navnet, i alle fall ikke mens fansen er til stede.
Brian Hugh Warner var en gang en veldig sjenert, søt gutt. Den gutten forsvant den dagen Marilyn Manson gjorde sin fremtreden, og forble.

Et av Mansons første møter med rock`n roll var gjennom den presentasjonen kristne gav han.
Jepp, veldig ung ble han nemlig plassert til Heritage Christian School i Ohio (USA). Der ble han fortalt at dersom han lyttet til “bad music” som Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Kiss, David Bowie, også videre, så ville det straffe seg, og han ville havne i helvete og brenne for evig tid.


Marilyn Manson og Alice Cooper.
© Bilde tatt fra fanpop.com

Han bestemte seg selvfølgelig for å komme seg vekk fra denne skolen fortest mulig, spessielt med tanke på at han mente den var mer for å skremme folk, fremfor å praktisere religion. Og det skal sies at hans meninger om religiøs fanatisme virkelig har preget store deler av karrieren han senere skulle få. Hvis dere søker etter sanger som Antichrist Superstar, The Fight Song, The Love Song eller Disposable Teens så vil dere finne bare noen smuler. For det har virkelig blitt en del låter fra denne mannen de siste 20 årene som oppfordrer folk til å tenke selv, fremfor å la noen eventuelle Guder “tenke for deg”.

På 90-tallet ble Manson anklaget for å ha påvirket to unge gutter til å ta livet av flere medelever på en skole i Columbine. 20. april 1999 gikk nemlig Eric David Harris (født 9. april 1981) og Dylan Bennet Klebold inn på skolen de gikk på og skjøt vilt rundt seg, 12 skoleelever ble drept, samt 1 lærer, og 24 personer ble skadd. Tragedien endte med at de begikk sine egne liv, i stede for å overgi seg til politiet. Årsaken til at Manson ble anklaget av så alt for mange etterpå, skal blant annet være fordi disse guttene skal ha hørt på musikken hans og også var kledd i mørkt. Dette ble det senere laget film om, og av ingen andre enn Michael Moore, som samtidlig tok seg bryet å intervjue Manson om saken. På slutten av intervjuet ble han spurt om hva han ville sagt til disse guttene om han fikk sjansen. Til det svarte han at han ville ikke si noe som helst, han ville høre hva DE hadde å si, siden han mente at det var det ingen som hadde gjort!

Manson har alltid vært en nerd. En gang nerd, alltid nerd.
Før folk flest overhode hadde hørt om han var han blant annet intervjuet i et tv-program på MTV i Brasil.
At han da ble intervjuet var svært tilfeldig, og flaks. Han hadde tatt bilde av tven fra et program og brukt stillbilde som trykk i en matboks han viste frem til de som var der, der og da. I det øyeblikket kunne han for de som tilfeldig så på programmet der og da virke som en veldig sær nerd, som sikkert ikke så mange ville tro ville bli noe særlig stor. Så feil kunne man ta.


Manson på MTV Brazil FØR han ble kjent!
© Bilde tatt fra fashionfemaleandhavefun.blogspot.com

Det som Marilyn Manson tar i, har forresten en merkelig evne til å bli hans eget.
Han har utvilsomt covret svært mange sanger oppover årene. Altså, laget egen version av låter som andre har skrevet og fremført før. I tillegg til at han har covret mange kjente sanger som “This is Halloween” fra filmen Nightmare Before Christmas, David Bowie-låten “Golden Years”, Depeche Mode`s “Personal Jesus”, Eurythmics “Sweet Dreams”, Gloria Jones “Tainted Love” eller Carly Simon`s “You`re so vain” (der Manson i sin coverversion fikk med Johnny Depp på både gitar og trommer og som produsent), så har han også tatt melodien til Black Sabbath-låten “Ironman” og laget sin egen tekst/sang, som da ble til “Sam son of man”. Skal også nevnes at Manson i sin låt “My Monkey” stjal litt av teksten til en låt som seriemorderen Charles Manson skrev på 60-tallet.

Og når vi nå snakker om Charles Manson, så er det meget naturlig å ta frem forhistorien til Marilyn Mansons navn.
Marilyn Manson er satt sammen av to kjente personligheter som på 60-tallet var meget store, kjent for å være på to forskjellige sider av spekteret. Marilyn er tatt fra Marilyn Monroe, glamourmodellen, filmskuespillerinnen og gudene vet. Manson er som dere sikkert nå har fått nok tid til å gjette, tatt fra nettop Charles Manson som med sin sekt drepte rundt 12 personer på to døgn i 1969. Marilyn Manson er ansiktet til det gode og det onde, kvinnen og mannen i et og samme fjes.

Og kombinasjonen mellom kvinnelig og mannlige opptredner har han på sin måte klart å kombinere på meget oppfinnsomt vis. For en ting er at denne mannen er noe forfengelig, men han har også utellelige ganger opptredt i kvinneklær, og rett og slett vært ei skikkelig sexbombe av noe som kan minne om en veldig rocka transvestitt.


© Bilde tatt fra fanpop.com

For noen år tilbake ble biografien “The long hard road out of hell” utgitt. Tittelen kunne ikke vært stort mer treffende, og ærlig. For Manson har virkelig levd et tøft liv, da og nå. I tillegg til en ikke veldig snill bestefar så har han også vært ett av de alt for mange menneskene i verden som har fått kjenne mobbing på kroppen. Mobbing har selvfølgelig vært enda en ting fra barndommen som har preget han videre i livet, noe som man skal være jævlig dårlig i engelsk for å ikke høre, dersom man hører på intervjuer eller låter med han. Enten dårlig i engelsk, eller DØV.

Marilyn Mansons mest gjentatte budskap til en hel verden er enkel: Hver deg selv, og aldri, ALDRI la noen fortelle deg hva du skal være, hva som er rett og hva som er galt i DITT LIV!


I tillegg til at han er både diktskriver, komponist og artist så er han også kunstmaler.
Dette bildet er bare et av bildene han har malt, noen som ser hvem han har portretert?
© Bilde tatt fra velvethoney.blogspot.com

Folk sier at The Beatles er større enn Jesus, hvilket som også vil si at Marilyn Manson er større enn Satan. På 90-tallet var han en periode prest i The Church of Satan, som ble skapt av Anton LaVey som i sin tid oppfant den laveyanske satanismen. I Anton LaVeys siste bok før han døde, så fikk også Manson skrive noen forord. I et intervju med Dagbladet i 2000 tok Manson delvis avstand fra sin deltagelse i den satanistiske kirken, og sa at han lyttet til dem, samtidlig som han var uenig i noe. Hvilket som egentlig faller meg helt normalt, da det bør være litt sånt med alt man kommer over av religion og genellt andre ting i livet.

Mange mener at Manson ikke helt “har vært seg selv” de siste årene.
Hvis man lytter til albumene “Eat me, drink me” og “The High End Of Low”, hører man en tydelig mer personlig og deprimert Manson enn man var vant til før. Mye av dette skal visstnok ha med bruddet med skuespillerinnen og modellen Evan Rachel Wood (kjent som blant annet vampyrdronningne i tv-serien “True Blood”) å gjøre. I musikkvideoen “Heart Shaped Glasses” var Evan en av de største rollene i det som da var Mansons nye hit.


Evan Rachel Wood og Marilyn Manson.
© Bilde tatt fra examiner.com


Marilyn Manson og Dita von Teese
© Bilde tatt fra poxline.buzznet.com

I 2009 kom altså “The High End Of Low”, som da ble en enda større deppeplate enn “Eat me, drink me” fra 2006. Spessielt på denne platen kunne man høre at bruddet med unge frøken Wood hadde satt sine spor. I tillegg er det verdt å nevne at han har vært gift med Dita Von Teese, forholdet varte i rundt 2 år.

Marilyn Manson har lenge vært mitt største idol, og er utvilsomt ikke gått ut på dato i mitt hode!
Så lenge musikken hans eksisterer, noe den vil gjøre inn i evigheten, så trenger egentlig ikke andre musikere å levere noe. For Marilyn Manson er egentlig alt musikkbransjen trenger, synes JEG! ^^


Manson og Twiggy (tidligere gitarist i bandene “Marilyn Manson and the spooky kids” og “Marilyn Manson)
© Bilde tatt fra tvtropes.org


© Bildet tatt fra earsucker.com

Engang fan, alltid fan!
Vi reblogges!

8 kommentarer

Siste innlegg