Seed Of Chucky (2004)

Tenk deg følgende.
Dine første år på jorda lever du som en buktalerdukke for en matcho fyr som aldri blir helt fornøyd med deg fordi du ikke er røff nok med humoren, til tross for at publikum elsker deg. Foreldrene dine aneeeeer du ikke hvem er. På armen din står det “Made in Japan”.


Plutselig en dag finner du dine foreldre. De er dessverre for øyeblikket døde, men ved noen hellige ord klarer du å få de tilbake til livet når du omsider finner de på lageret til et filmsett.
Seed Of Chucky er slettes ingen dum film. Den er original, den er morsom, og det som er så perfekt for bakvendtmennesker som meg, som starter med å se denne som er film nummer 5 i serien, de fire første filmene er langt bedre, og at denne er som en parodi i forhold, for å sitere en betydningsfull etterligning av Elizabeth Bàthory, som altså er en venn av meg.

Glen er en kjønnsforvirret dukkefaen. Ikke kjønnsforvirret i starten, men blir det etterhvert.
Han vet ikke hvem som er foreldrene, inntil han finner det ut! Make sense..
Da han ganske tidlig i filmen lykkes i å finne de, forså å gjennoppleve de, kommer det spørsmål om hvem han er.

Chucky gir et litt skittent førsteinntrykk som vitser om Glens utseende på en ikke-positiv måte. Man blir litt usikker på om Glen overhode kommer til å fortelle foreldrene sine at han er deres sønn, men joda, det kommer frem svært impulsivt. Chucky er forvirret og kan ikke huske at han og Tiffany har begått noen barneproduksjon ubeskyttet. Men joda, Tiffany kan finne dette realistisk, og dermed er Glen hennes og også Chuckys sønn. Familien er nå på tre!


© Bilde tatt fra onemetal.com

Raskt kommer det horrible faktumet rullende inn i Glens hjerne, at foreldrene er mordere. Ufrivillige vitner han at foreldrene sammen kutter hodet av en mann med tråd. Hodet faller alt for enkelt av, og blodspruten er ikke ignorerbar.

Til tross for at Chucy og Tiffany har en fortid med sadistiske gladmord, lover de sønnen omsider å bli et bedre forbilde. Ja, gjett hvem av de to som har krysset fingre bak ryggen?

Dette er en film med mye morro, gladvold og sadisme så det synger etter. Noen urene toner er det riktignok, men de er lett å bare overse. For dette er en film som man kan se uansett dag i uken! Det finnes kun et trist faktum med denne filmen, og det er at den er alt for sjelden. Jeg savner flere filmer som dette! Dette er en klassiker, og jeg gleder meg briliant til å se de fire første filmene, da den første filmen i Child`s Play-serien kom ut i 1988. Det er Brad Dourif som har stemmen til Chucky. Dourif er blant annet kjent for å spille Grima Wormtongue i “The Lord Of The Rings – The Two Towers”, sheriffen i de nyeste versionene av Halloween 1 og 2, eller rollen han utfører i “The Exorcist III”. Men la oss være ærlige, den største og mest ærefulle rollen han må ha hatt er uten tvil som stemmen til Chucky i disse fem filmene!


© Bilde tatt fra peacheschrist.com

Når vi kommer til stemmen til Chucky og Tiffanys sønn Glen, så er det faktisk The Lord Of The Rings-stjernen Billy Boyd som vi hører, som for allmenheten flest er mest kjent som Pippin i Tolkiens filmsuksess. Og når det kommer til Tiffany er det fortsatt Jennifer Tilly som har den stemmen, som også hadde den under film nummer fire “Childs Play: Bride of Chucky”. Jennifer spiller også rollen som seg selv i filmen, i en litt horete version, slik som ungdommene liker.

Uansett hvor mye du måtte misslike dukker, dette er et must!
Se den, eller så har du ingen verdier igjen som filmelsker.

Jeg er forelsket, og ønsker å adoptere hele familien, og ser som sagt grådig frem til å se forgjengerne også!

Terningkast

Vi reblogges!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg