Norges Hotel Cæsar-fan nummer 1!

I går startet det på igjen. En splitter ny sesong av Hotel Cæsar hadde i går kveld premiere på Tv2 klokken 19.30.
I den forbinnelse har jeg nå i dag via msn intervjuet hele Norges Hotel Cæsar-fan nummer 1; Karl Wilhelm Klevan.

For en del er nok Karl Wilhelm et kjent navn. For noen år siden startet han en egen serie selv på youtube som het “Hotel Klevan”, som var en internett-serie til ære for Hotel Cæsar.


(Foto: Tore Waskaas, bilde er selv redigert av Karl Wilhelm (bildet, til høyre, som her står sammen med Marianne Westby som i Hotel Cæsar spiller den onde karakter Cathrine Hove))

Det startet nyåret 2008. Karl var utrolig fascinert av vignetten til Hotel Cæsar, så han ville lage en lignende selv. Han begynte i det små med enkle bilder, lyd, slide-effekt … Og etterhvert lagde han små tilfeldige klipp som ble til hele episoder. Klevan lagde så en sesong ,1 med 4 episoder, for gøy. Da han fikk en god del positiv respons på blant annet youtube, bestemte han seg for å lage en sesong 2 som ble på 8 episoder. Og slik fortsatte det!

Hotel Cæsar hadde senere i 2008 en konkurranse der man kunne vinne VIP til Åpen dag, Klevan sendte inn link til “Hotel Klevan” til Tv2, og på den måten ble han også oppdaget av media.

Senere på høsten 2008 var sesong 3 ferdig som han la ut som siste sesong på 7 episoder. Men til tross for dette klarte han heldigvis ikke å stoppe, så det ble også laget en sesong 4, en sesong han selv mener løftet ting et hakk opp, vignetten ble på sitt beste, musikken ble enda mer på plass etc. Og sesong 4 hadde så mye som 10 episoder, hvor alle episodene som i også de andre sesongene var på cirka 5 minutter, hvor det å skulle sett hele internettserien ville tatt cirka 140 minutter, da det ble laget 30 episoder totalt.

Her har dere intervjuet med han: 🙂

Hvor lenge du har sett på Hotel Cæsar?
– Siden 2001, men har sett alle tidligere episoder på nett.

Hvorfor følger du med på serien?
– Man blir glad i personene og man liker å følge dem og se hva som skjer. Historiene gjenspeiler ofte samfunnet. Har man sett en episode så må man bare se neste, og sånn fortsetter det.

Hva syns du om årets første episode som gikk på luften i går kveld?
– Jeg er veldig fornøyd. Merker at alt er løftet et hakk opp. Kvaliteten, kameravinklene, skuespillerne, lys og alt. Jeg ser frem til utover våren.

Hvem er din favorittkarakter i serien, og hvorfor. Det trenger ikke være blant de som er med nå, kan også være blant tidligere karakterer.
– Min favoritt karakter er Benedicte. Uansett. Hun var utrolig morsom, bestemt og selvstendig. Jeg likte personligheten og væremåten. Er det noen jeg vil skal komme tilbake så er det henne.

Har du noe favoritt episode eller høydepunkt?
– Det er så mange, men en av høydepunktene var når Cathrine klikket totalt i lobbyen og måtte bli bært ut.

Gjennom alle 12 årene har det som du nevnte tidligere vært en del temaer og historier som gjenspeiler samfunnet. Blant annet en del skillsmisser, for ikke å snakke om alkoholisme. Er det et spessielt tema som har fenget deg mer enn noe annet?
– Jeg likte veldig godt forholdet mellom Benedicte og Julian hvor Benedicte nærmest var hans slave, når han mishandlet henne og alt. For det skjer faktisk rundt omkring her i Norge. Det var spennende og realistisk.

I de siste årene, har du vært en del i media, blant annet på tv2-nyhetene, men også en del andre ting. Hvordan har det vært å være i media som norges største cæsar fan? Har det forandret noe?
– Jeg var jo bare 13 år når jeg var på TV2 Nyhetene og det var veldig stort for meg. Det var en av de største opplevelsene i livet mitt. Å være såpass mye i media ut av det har vært utrolig gøy og lærerikt. Cæsar og alt som har skjedd har så klart forandret på livet mitt, jeg hadde helt sikkert vært litt annerledes om jeg aldri hadde fått vært der den første gangen.

Har det noen gang hendt at du har blitt lei og vurdert å slutte å fulge med på serien?
– Nei, har alltid vært trofast! Skal veldig, veldig mye til for at jeg skal slutte å følge med.

Det er godt å høre. Har du mye cæsarfan-stoff eller lignende cæsareffekter hjemme?
– Ja, har en del. Både såper, kulepennner, bådekåpe, håndkle, nøkkelbånd etc.
Og forskjellige manus og sceneanvisninger jeg har fått der.

Hva med episoder, har du natt opp noe på video?
– Nei, har TV2 Sumo der jeg kan se alt.

Helt på slutten nå. Hvorfor skal folk som i dag ikke ser på Hotel Cæsar begynne å følge med?
– Fordi det er Norges lengstlevende såpeserie. Det er utrolig mange flinke skuespillere med, mange skuespillere i dag startet sin karriere der. Ikke minst så er det en fantastisk god serie med gode historier og karakterer. Mange gir ikke serien en sjanse, så klart noe er urealistisk og det er mye drama. Men, det er en såpe-serie, alt skal ikke være realistisk og det skal være drama. Mange dømmer serien før de i det hele tatt har sett den!

Tusen takk Karl for at du ville stille opp i dette intervjuet, og også tusen takk til alle som har tatt turen innom og lest dette innlegget! Vi blogges! 🙂

2 kommentarer
  1. Driiit bra blogg, bra du startet og blogge igjen!!! Jeg har savnet bloggen diiin sykelig mye, leser den hveer dg nå <3 <3 <3 <3 Lykke til videre tror du vil nå syykt langt, ta en titt på min blogg ?? <3 <3

  2. hei Marianne
   jeg hetter anette w røkeberg og jeg vil ikke hat du kome på hotel Cæsar det skal du ikke men du skal ikke si til fredrik iversen han får ikke lov til det oki men jeg såner det oki men men jeg liker det dette det jeg liker deg men jeg vil være sammen med deg oki hilsen anette

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg