Motel Hell (1980)

Søskenparet Vincent (Rory Calhoun) og Ida Smith (Nancy Parsons) er på ingen måte et normalt, representativt søskenpar. Joda, de bryr seg om hverandre, og som søsken flest hender det at de krangler og til og med kan slåss. Men det er likevel noe som skiller dem fra de aller, aller fleste. Nemlig deres business. Ved siden av at de driver et Motel (Motel Hell(o)) selger de også kjøtt som de slakter helt på egenhånd. Vincent har forøvrig et ganske treffende motto som sier sitt: “It takes all kinds of critters…to make Farmer Vincents fritters”.

Denne businessen har han sammen med Ida drevet i 20 år. I 20 år har tilfeldige mennesker i nærheten blitt kidnappet og begravd levende i hagen med hodet over bakken, med en sekk over hodet. Og de har selvfølgelig gjort sitt for at ofrene ikke skal være i stand til å skrike spesielt høyt… De nedgravde oferne blir som dyr flest fôret opp til de er klar til slakt.

Den unge, blonde og naive jenta Terry (Nina Axelrod) blir tidlig i filmen en av de som lures trill rundt av de to psykopatene. Når vi først møter Terry er det i en dramatisk motorsykkel-scene som ender med at hun og kjæresten krasjer og faller av. Det hele viser seg å ikke være en ulykke, men en av Vincents feller. Når Terry så våkner igjen får hun fortalt at hennes kjæreste dessverre har omkommet. Når hun ber om å få se han forteller Vincent at han allerede har gravd han ned, uten å egentlig gå særlig inn på hvor. Eller hvordan han EGENTLIG måtte ha dødd.


© Bildet er tatt fra dvdactive.com


© Bildet er tatt fra i289.photobucket.com

Terry blir boende på gården en lengre stund i den troen om at de er gode mennesker, totalt uvitende om hva slags monstre som gjemmer seg bak fasaden. Hun har dessuten ingen andre å reise tilbake til, og gir et ganske godt inntrykk av at hun er nokså ensom i verden. Og selvfølgelig ender hun som de fleste naive, godtroende jenter opp med å forelske seg i feil mann, altså Vincent.

Som de fleste forelskelser tar også Terrys romanse slutt når hun en dag får avslørt av Vincents gode nevø (Bruce, spilt av Paul Linke) hva slags forretninger Vincent og Ida faktisk bedriver.

Motel Hell er en film det er vanskelig å ikke like dersom man har et hjerte som pumper og pumper for horror og slasher-filmer. Samtidig som den på flere måter kan minne om filmer som Texas Chain Saw Massacre, Psycho, Eaten Alive, The Hills Have Eyes og en rekke andre klassikere må det likevel sies at denne her er ganske så unik og original. Den er nærmest en skatt med gode replikker som mange har sitert siden den kom ut til i dag. “Meat’s meat, and a man’s gotta eat”, blant annet! ^^


© Bildet er tatt fra feastingonroadkill.com


© Bildet er tatt fra gorestruly.com

Noe som også er verdt å nevne er den kvinnelige skurken filmen har å by på, Ida, som er meget godt spilt av Nancy Parsons. Ida er ikke den mest attraktive kvinnen i verden. Hun er noe lubben av seg, er ikke alt for pent kledd bestandig og håret er som regel noe rufsete. Det er vel og merke en stereotype at mindre attraktive kvinner gjerne er ond og skummel, men til tross for at det er en stereotype så er den en som absolutt funker. Det at hun ikke er alt for pen og tiltrekkende er utvilsomt med på å gjøre henne enda mer troverdig som nettopp fæl.


© Bildet er tatt fra screamhorrormag.com


© Bildet er tatt fra deathstalker2.files.wordpress.com

Det meste kjente ved denne filmen må likevel være sluttscenen hvor Vincent iført grisemaske på hode går til kamp mot sin egen nevø med motorsag, og det er lett å tenke “Leatherface” (Texas Chain Saw Massacre). Etter jeg nå har sett Motel Hell begynner jeg å tenke på en rekke senere filmer jeg mistenker sterkt for å ha hentet inspirasjon fra nettopp denne flotte og bisarre tingen av en film. Og jeg tenker også på hvorfor jeg i helvete ikke har sett denne gullskatten før nå. Apropos “Texas Chain Saw Massacre” skal det sies at Tobe Hooper en stund var aktuell som regissør helt til Universal droppet filmen for å være “for bisarr”, da trakk han seg han også.

Helt perfekt er den likevel ikke da den både kunne vært skumlere, litt morsommere og fremdeles noen hakk mer grotesk. Spesielt med tanke på at dette er en film fra 1980, en tid hvor det faktisk ble laget langt flere mer groteske filmer enn det blir gjort i dag. Og en ting til, til tider kan den være noe kjedelig. Men til syvende og sist er dette igjen svært god film som jeg sterkt vil anbefale å se!

Terningkast

Vi reblogges!

4 kommentarer
  1. Nå er dette en skrekk-komedie, og alt kan ikke være overgroteskt heller hvis dem skulle få folk til å se denne også med tanke på at filmene den er parodisert på ikke er sååå groteske de heller, selv om det er din smak innen film 😛 Synes den er genial jeg da ^^

  2. Catzy Munster: Så fordi det er en parodi på ikke så veldig groteske filmer, så kunne ikke denne vært litt mer grotesk?

   Sier ikke at alt skal være overgroteskt som du kaller det, men akkurat en slik film med sånt cover og en del groteske scener kunne godt lagt til litt mer når de først har lagt inn de groteske delene som den allerede har. Hvis du skjønner.

   Og jeg synes også at den er genial da.

  3. Min logikk er at de som da er fan av de ikke så groteske filmene den er basert på, vil (og ville) også se denne, så de som lagde filmen gikk ut ifra det og hadde også større sjangs å tjene på det. Men ikke vet jeg, vil ikke krangle med deg her, tenkte bare høyt 🙂

  4. Catzy Munster: Har ikke noe problemer med å skjønne den tanken og det er ikke noe å krangle på heller da du sikkert har rett i det du skriver og jeg er enig og ser den. Men jeg skulle personlig ønske at akkurat denne filmen likevel var mer blodigere og at de hadde turt å dra det hakket lengre, siden de allerede har begynt ganske bra på den biten. Og igjen, det er faktisk ikke sånn at jeg vil at alt skal være så grotesk. Spider Baby f.eks tror jeg bare hadde blitt litt rart om den var mer grotesk, av forskjellige grunner. Så igjen, jeg er ikke sånn at alt skal være så grotesk og blodig, men akkurat denne kunne likevel vært det av diverse grunner for min del.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg