Shaun Of The Dead (2004)

Shaun er en helt vanlig mann i gata. Som menn flest liker han å drikke med gutta og spille Play Station. Han har en gjennomsnittelig pen kjæreste, og en jobb hvor han ser ut til å trives sånn passe greit. Og selvfølgelig et par utfordringer i livet som dukker opp der og da.

Som de fleste forhold er heller ikke Shauns kjærlighetsliv perfekt. Hans kjære Liz er lei av at han stadig bruker mer tid på beskekompisen Ed enn henne selv og innser at hvis hun skal komme seg videre i livet må hun dumpe sin andre halvdel. Samtidig som Shauns forhold til Liz råtner mer og mer er også Londons befolkning i ferd med å dø ut i en dramatisk fart.

Hele England er plutselig infisert av en dødelig epedemi, men selvfølgelig nekter de døde å holde seg død. De har gjennoppstått og har en eneste ting i “tankene”, spise opp de som enda er i live.

Shaun Of The Dead er en fantastisk zombie-komedie som på mange måter minnet meg noe om blant annet Slither fra 2006. Dette er ikke en film som handler bare om hvor mye gørr og blod man kan få vist frem i løpet av en viss tid, men dette er også en film om vennskap, verdier og ja, også kjærligheten mellom en mann og en kvinne. Selvfølgelig, det er noe blod, gørr, tarmer og andre involler som dukker opp på menyen, men sammenlignet med en del andre zombiefilmer vil jeg si denne likevel er noe mer uskyldig.


© Bildet er tatt fra bigtalkproductions.com


© Bildet er tatt fra filmphage.files.wordpress.com

Dette er først og fremst en lystig komedie etter mine øyne, med et litt morbid og dystert plott. Som alle andre filmer i zombie-sjangeren er heller ikke denne for absolutt alle, men jeg mener likevel at de fleste normale i familien skal kunne se denne sammen og nyte den som et ferskt stykke kjøtt. Jepp, det er vel helst vegetarianerne som heller får finne på noe annet i mellomtiden, Twilight f.eks… Eller, helst ikke.

Man snakker om en film som først og fremst er til for at man skal kunne slappe av og bare kose seg. Samtidig snakker vi ikke om en hjernedød opplevelse, ok, jo, for det meste. Men noen våkne øyeblikk har den, som en scene som illustrerer hvor viktig det er at man tar vare på den gamle vinyl-samlingen man har i boden. Apropo musikk. Har noen der ute noen gang fantasert hvor herlig det er å drepe vandrere med Queen på full guffe?


© Bildet er tatt fra 4.bp.blogspot.com

Etter min mening er ikke Shaun Of The Dead bare en av de beste zombie-filmene fra en nyere tid, den er faktisk en av de beste zombie-filmene noen sinne. I hvertfall av den mer frivillige, komiske typen. Så fort man har satt filmen i spilleren og slått den på er det rett og slett dødsens umulig å ikke “having a good time”. Så Don`t stop me now, Shaun Of The Dead er herved one of my best friend(s), av de jeg har inne i et viss skap.

Vi reblogges!

8 kommentarer
  1. Elsker de folka som har rollene i den filmen, de er geniale. Eneste som er synd er at Dylan Moran lider en brutal død, men det får gå. Den mannen har forøvig noen hælvetes bra stand-up show.

  2. Bra du også likte denne filmen. Veldig morsom og litt kult også å få en noenlunde realistisk zombiefilm. Jeg har ofte ergret meg over hvor dumme rollefigurene er i slike filmer, og her snur man det hele på hodet og rollene bruker sin kreativitet bra.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg