VIMSEMUSAS SKJØNNET

Oh, what was that? A bird?
No, I really dont think so.
Maybe it was a flying newspaper with poo?
Noo, thats just gross.
Superman?
He don`t exist you stupid, retard kid!
What about…
Come on now, go home!

Det den ungen skulle si til slutt før faren hans dro han hjem etter ankelen var:
“Its a fucking bat!”!


(Vampyrflaggermus)
Bilde: aftenposten.no

Og helt riktig, dagens tema er faktisk flaggermusa!
La oss først kategorisere denne vimsemusa, sånn at vi har det helt klart. Flaggermusen er et pattedyr, noe som betyr at de ikke legger egg. Og faktisk, noe som gjør denne musa litt ekstra unik; flaggermusa er det eneste pattedyret som kan fly aktivt ved å slå med vingene med muskelkraft.
For mange insekter er nok flaggermusa litt fryktet, for i følge wikipedia kan èn flaggermus spise opp rundt 3000, og det til tross for at flaggermusa er blind og ikke kan se!
Det er tidligere gjettet på at det eksisterer rundt 950 arter, men man regner nå med at det stemmer bedre med 1100 flaggermusarter i hele verden, i Norge er det registrert 13 arter.

Det er ikke store hemmeligheten at mange store dyr lever gjerne lengre enn smådyr, men der har en del flaggermuser faktisk klart å være et unntak. Skogflaggermusa foreksempel, KAN bli 41 år, minst! Med andre ord, kunne man i teorien hatt en skogflaggermus som en bestevenn et halvt liv! Noe som frister?

Og det er ikke meningen å få dere til å miste søvnen nå, men vampyrflaggermusa har drept cirka 54 mennesker, inkludert alle barna i en landsby i Venezuela i Sør-Amerika. Vampyrflaggermusa angriper sine ofre helst når de sover og kan lett bevege seg ved å gå til fots, uten å bli særlig godt hørt!


(To kvinnelige Warao-indianere sørger over kroppen til en av sine nærmeste som er blitt drept av flaggermus)
Bilde tatt fra: Vg.no

Hva gjør forresten vampyrmusa om de ikke har fått nok mat? Jo, de får låne fra andre vampyrflaggermus, mot at de får pelsstell tilbake! Så søtt!
Mange som ønsker seg flaggermus til bursdagen sin, om det hadde vært lov i Norge? Ja, jeg!

Vi blogges!

Ps: tusen takk til Sara Helene som ville dele den nederste og siste faktalinjen med meg 🙂 Elsker deg Sara <3 🙂

12 kommentarer

Siste innlegg