Rengjør en ripete og ødelagt cd/dvd/Blu Ray-plate!

Vi har alle vært borti frustrasjonen når et spill, en film eller musikk-plate er så dekket av fingermerker og riper at kvaliteten har synket og til og med begynt å hakke. Vel, hva skal man si, et hvert problem har en løsning. Har dere ikke funnet noen løsning enda, vil dette innlegget bli deres endelige tilfredsstillelse.

For det trenger ikke å koste hele Elm Street, det er faktisk veldig billig og enkelt. Alt du trenger er litt Zalo, litt mykt papir (gjerne toalettpapir) og litt middels kaldt vann.

Slik gjør du det:
I. Fyll blanksiden av platen med Zalo. Hvor mye som er nødvendig avhenger av mengder skader og flekker platen har.
II. Når platen har nok Zalo under seg, skyll så vekk all Zaloen med middels kaldt vann. Pass på at det ikke blir for kaldt, ei heller ikke for varmt.
III. Når platen så ikke har mer Zalo på seg legg så litt toalettpapir der hvor du vil legge den til tørk. Legg platen over papiret, forsiktig, blanksiden skal ligge nederst. Legg så litt papir over platen.
IV. Etter ca. 1 times tid kan du forsiktig fjerne papiret over, løft platen forsiktig opp. Jeg vil gjette at du er fornøyd!

Ønsker alle sammen en ripefri dag videre!
Vi reblogges!

 

6 kommentarer
  1. Hei. Jeg hadde 2 DVD-er som begynte å bli skjoldete; spesielt den ene med Harry Potter-filmen Nr. 5.
   Merket at én scene i filmen plutselig stoppet. Var ingen riper på den blanke siden, bare at det var skjolder/noe som fløt utover plata.
   Jeg brukte Zalo og skylte av med vann i passe temperatur. WOW!! For en stor forskjell!!
   -Kommer snart til å gjøre rent mesteparten av de gamle DVD-ene, så blir de ikke ødelagt!!
   -Den andre DVD-en… Vel.. filmen, som er en gammel Disney-film: Herkules. Figurene/bakgrunnene var røde, de mørke scenene var altfor mørke. Og bonusmaterialet med bak kulissene; der er hastigheten ødelagt. Det går i full speed og er som en gammel VHS. -Har den også på Blue-Ray, og ser betydelig forskjell på kvaliteten/farten i
   den filmen og DVD-en. Må være noen som har ødelagt den når de lagde DVD-en før den kom i butikken!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg