Gatas Jesus passer på oss alle i natt

Krig og fred går hånd i hånd i natt.
I natt har krig og fred bestemt seg for at freden skal vokte vårt lille land, mens krigen i samfunnet tar seg en pause.
I natt sover millioner av mennesker, fredet i sine små hjem.
De fordummende med alle fordommene har lagt seg for å sove, og plager ingen i natt.
De gråtende og utstøtte har lagt seg, og sover for første gang på lenge uten smertene i arret.

De anonyme og feige bedreviterne som terroriserer andre med slakt og ufine kommentarer har slått av datamaskinen og mobilen i kveld, til og med de har tatt nattens uskyldige pille.

Vi vet at idyllen ikke vil vare evig. Men det er akkurat fredens øyeblikk her og nå vi skal kose oss med.
Ikke bekymre oss i godhetens stund. For det er ikke sikker vi lever i det neste onde.

To unge mennesker ligger tett inntil hverandre i natt. De holder rundt hverandre, og sover som to søte barn med verdens søteste kosedyr.
For litt siden kranglet de om en bagatell, krangelen renset opp luften, og de fant ut av ting. Nå er alt glemt, og de sover fredligere sammen nå, enn på lenge.

To eldre mennesker ligger også fremdeles inntil hverandre. De har levd et livslangt liv, og opplevd mer enn de fleste. Begge har opplevd krig, en av dem har opplevd rasisme. En av de er sort, den ene er hvit, ingenting tenker de på det, for deres hjerte har samme farge.

Samfunnets våpen er låst inn, et helt hemmelig sted. Bare Gud vet hvor, for han har gjemt dem vekk i natt.
Unge og eldre, sorte og hvite, skjeve og straigte ligger under samme himmel. I morgen vil mange av oss innbille oss at vi ikke liker han og hun, uten helt å vite hvorfor, selv om vi tror vi vet det. I morgen kommer mange av oss til å vite og tro bedre enn andre igjen. Men akkurat i natt, er den ene natten hvor freden og roen vokter byen, og skadens mester har gått til ro.

Vi eier intet hat i natt. Alle tankene er lagt på is. Bare kjærligheten er våken i natt, og passer på at de slemme holder munn, og at de gode holder kjeft. I natt er vi alle like.

Sov godt alle sammen <3
Vi reblogges!

4 kommentarer

Siste innlegg