Hva om disse Disney-filmene hadde blitt lagd i dag?

Bildet er tatt fra: pixabay.com

“Det er ikke rart at dagens unge ikke tåler noen ting med tanke på alle de putene de får sydd under hode og pung i dag!”

MED MINDRE du har ligget i koma i 20-30 år, ja så har du trolig hørt eller lest noe som ihvertfall kan minne noe om dette “sitatet” nå. For den beryktede mannen i gata vil stadig ha det til at det som lages for barn i dag er veldig barnslig, trygt og godt, sammenlignet med nokså mye av det som engang BLE laget for barn for sånn.. 20-30-40-50-60-70 år siden. Og delvis kan vel stemme. Ihvertfall av det bitte lille jeg har sett fra dagens barneunderholdning (sånn med mindre vi totalt skal ignorere alt det som blir laget for en yngre folk på YOUTUBE og diverse andre nettsteder i dag da – alle disse tingene som foreldre gjerne ikke en gang aner eksisterer litt engang, Pewdiepie og etc…) , men nå er det så lite, at vel.. Jeg er altså ikke helt sikker.

Men uansett – det jeg derimot VET er at mye av det DISNEY ga ut sånn mens enda våre forspermere var unge og sånn noen lunde friske i hjerte og sjel – DET var til tider temmelig mørke og dystre saker!..

Ja ta den gode, gamle klassikeren “Donalds Happy Birthday” foreksempel. I denne superkoselige kortfilmen vil Ole, Dole og Doffen bare gjøre litt stas på sin kjære onkel ved å gi han en aldri så liten bursdagspresang. Men for å få til det må de først skaffe seg litt penger. Og NÅ kan det være at noen av dere sitter og tenker at “de stjeler sikker bare, mhhm, det er sikkert bare det som er greia” og at det er det som gjør at denne filmen på et tidspunkt blir noe “dyster”? Vel, skal vi bare ta en titt?

Vi har alle hatt våre grufulle mareritt en eller annen gang. For hvem har vel ikke våknet opp til verdens SVETTESTE seng, og under et par laaaaaange og tuuuuunge åndedrag trodd og tenkt at en av våre kjæreste akkurat har gått fullstendig under i en grusom skjebne, forså å innse etter noen minutter at.. “Pjooo.. Det var altså bare en drøm!” Ja, også har vi jo de som har drømt at de har endt opp med tidenes verste vaskejobb på verdens verste og mest shabby hotell… Ja, også har vi jo de som…

Og helt, helt til slutt vil jeg bare tilføye en aldri så liten Mikke-film også. Og jeg kan vel allerede bare ta og spoile for dere at også DENNE viser seg til slutt å bare være en “ædda bædda, alt var bare en drøm”-greie. Men DET i seg selv gjør ikke denne lille kortfilmen mindre forstyrrende av den grunn. Gjør det vel?

Hvilken av disse tre Disney-filmene fant DU mest forstyrrende?
Er dagens barne-tv for pinglete, politisk korrekt og uskyldig?

Aylar Von Kuklinski

Følg gjerne bloggen min på Bloglovin!

7 kommentarer
   1. Hehe, takk! ^^ Aha, hva var Stian med sekken for noe? 🙂 Altså, jeg kan sikkert ta og google det forsåvidt, men noen ganger er det likevel gøyere å lese andres forklaringer på ting og tang også ^^

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg