Blogg.no`s nye forside – en velsignelse eller katastrofe?

Bildet er tatt fra: pixabay.com

Akkurat nå vet jeg ikke helt hva jeg skal tenke, tro og håpe på. Den nye forsiden til blogg.no er omsider på plass, og jeg er ihvertfall ikke bare 100% fornøyd. Det at de nå har tatt noen grep og gjort noen forandringer, DET tenker jeg var lurt av dem, men det er likevel noen av grepene som jeg ikke vet om jeg liker helt. Det kan godt være at det ikke trenger å være så “ille” som jeg nå ihvertfall sånn midlertidig frykter, men jeg skal uansett nå så godt jeg kan prøve å gå litt nærmere innpå hva det er jeg liker, og hva jeg altså ikke er like overbevist om har vært så lurt av dem. Eller kanskje rettere sagt – hva jeg ser på som en fordel, og hva jeg anser som en ulempe ved samtlige av de eksakt samme endringene.

Og jeg starter med det positive jeg, så får de av dere som ikke liker negative tanker og energier heller bare lese dere ned til et visst punkt, og deretter finne dere noe annet å lese.. Og det positive er at det er ikke akkurat til å legge under et maskingevær at det har vært en god del blogger opp gjennom som ikke burde ha eksistert i hele tatt. Såkalte spam-blogger, gjerne med hard-pornografiske bilder, som også kanskje har linket til en og annen tvilsomt nettside som i verste fall kan ha gitt dem som har klikket seg videre data-virus, eller noe sånn. At disse bloggene nå ikke lengre popper opp på blogg.nos forside, ved at de nå har fjernet den “Siste/ nyeste innlegg” delen (av hva jeg kan se) DET anser jeg som positivt.

Men.. Samtidig så tror jeg også at det nå vil bli enda vanskeligere for enkelte småblogger der ute å holde motivasjonen til å fortsette å blogge oppe. For akkurat nå er det faktisk bare, igjen – av hva jeg kan se, innlegg fra de som ligger høyest opp på topplisten som får skinne der inne. For også det at man helt til i går kunne betale 15 eller 30 kroner for et blogshout der inne ser det nå også ut som de har valgt å skrote. Inntil videre kan man visst fremdeles betale 45 kroner for å bli sett på forsiden til Side2, Side3 og/ eller Nettavisen, og det er jo bedre enn ikke noe, men likevel..

Bildet er tatt fra: pixabay.com

Det er mulig dette til syvende og sist egentlig “bare” er gode ting, og at blogg.no vil fortsette å eksistere i mange, mange år fremover. Men jeg frykter at de nå har skutt både seg selv, og samtlige av oss som “småbloggere” litt i foten. For som sagt tror jeg dette vil gå utover motivasjonen til flere av oss som ikke akkurat har av vane for å ligge på topplisten, og som ikke har lyst til skvise ut en unge, kle oss nakne (ok, akkurat “DEN” kan jeg forsåvidt benytte meg av da.. xD), opptre alt for provoserende med ekstreme clickbaits-overskrifter, ELLER ta seg en liten svipp tur innom Majorstua for den saks skyld. Ja, også tror jeg altså det vil gå utover blogg.no-folka litt også at de nå åpenbart vil tjene mindre penger på at folk ikke lengre kan betale de så og så mye penger på blogshouts mer.

Så ja.. Jeg frykter litt det verste, men inntil videre så velger jeg likevel å tro og håpe på det positive, SELV OM jeg igjen vil understreke at jeg ikke er så fan av at de nå har “gjemt bort” oss litt mindre bloggere som “jobber mer på gulvet”. Eller, hmm.. Jeg kom faktisk på en liten positiv ting til nå ved siden av det jeg startet med i ste. For for noen kan jo det faktum at man ikke lengre er “like synlig” der inne være mer en bra ting. At det nå vil være enkelte som ikke bryr seg like mye om oppmerksomhet, besøkstall og likes som f.eks jeg gjerne kan gjøre, folk som nå bare er glad til for at de “slipper det”, og som nå også vil få færre negative og usaklige kommentarer fra folk som rett og slett bare ikke vet bedre. Så SÅNN sett kan det jo føre til at det for enkelte blir enklere å holde motivasjonen for å blogge videre oppe også.. Så joda, ikke noe som er så galt at det ikke er godt for noe da isåfall.

Hva tenker DU om den nye forsiden?

12 kommentarer
  1. I tillegg har dem avviklet blogglisten.no, så oss som blogger via andre plattformer enn blogg.no har ikke lenger noen liste å forholde oss til, i det hele tatt….

  2. Har nettopp blogget om det, og jeg er ikke fornøyd. Altså, jeg ser fordelen med at disse spam-porn-.bloggerne ikke kommer så lett til på forsiden, men det må da finnes en måte å luke de ut på, uten å parkere alle andre også. Hvordan skal man nå finne andre blogger å lese- søke på hashtags? Neitakk.

  3. Kristine: Tragisk!.. :/ Det er virkelig en del ting som ikke er slik det burde være nå.. Og jeg håper de har gjort dette for en grunn, annet enn at de eventuelt ikke liker konkurransen fra andre plattformen. Nå tror jeg ikke at det er det som er saken, men..

  4. Elevele: Hehe, apropos hashtags ja. Virker som det er flere som har vært enig med akkurat deg der en stund nå, og at blogg.no har snappet opp det for.. Gjett hva: Hashtags har ingen funksjon lengre. Du kan fortsatt legge de inn i innleggene dine om du vil det, men av hva jeg kan se, uten noen særlig hensikt mer.

   Åh, jeg håper sånn at det som er gjort av de aller verste forandringene nå bedrer seg ganske snart. At dette bare er en litt dårlig start på noe som etter en stund vil ende med å bli veldig bra til slutt. Jeg håper ihvertfall på det, selv om troa mi er litt forstyrret akkurat nå. 😮

   Okei, jeg tenkte egentlig at dette svaret mitt skulle avsluttes der, men jeg kom plutselig på en metafor (you know me mah “old” friend) som jeg bare MÅ spytte ut: I skrivende stund føler jeg meg litt som en gammel, gammel mann som har bodd et sted hele livet, og som nekter å flytte selv om de aller fleste andre i bygda har gjort det for kjempelenge siden og myndighetene nærmest prøver å tvinge meg til å gå fordi det antageligvis vil gå et digert ras snart som vil felle både meg og mitt hjem. xD #mannenstårvisstfremdeles

  5. Altså, jeg finner ingen måte å søke opp blogger på, så jeg håper de bare har masse tekniske feil og at dette vil rette seg i løpet av noen dager 😛 Og jeg fikk ikke med meg at det ikke var bruk for hashtag lenger heller- tok et med i mitt siste innlegg jeg 😛 ha ha

  6. Elevele: Jeg kommer uansett til å fortsette med hashtags. For jeg tenker som så.. Hashtags kan absolutt ha en nytte, selv om det nok er en del som ikke bruker de.

   Og selv om de altså ikke har noen funksjon i dag, så kan det jo være at de innfører hashtags igjen senere. Eventuelt, at de vil fungere på en annen bloggplatform, i tilfelle jeg en dag skulle finne på å flytte (noe jeg fremdeles håper at jeg kan slippe å gjøre fordi, du vet, det er vanskelig å skilles fra noen som har vært en såpass god venn sånn STORT SETT gjennom såpass mange år..). Så jeg kommer uansett til å fortsette å legge de inn, selv om de dessverre ikke har noen virkning nå.

  7. Tenker du gjør lurt i det 🙂 Jeg vil heller ikke bytte plattform, men ser for meg at det kan bli et tema hvis blogg.no kun skal handle om, og ha plass til bloggtopperne 🙂

  8. Bra innlegg! 😀 Jeg har blogget og hatt denne bloggen på blogg.no siden 2008 (Var inaktiv fra perioden 2015-2016, men slettet all innlegg og startet på nytt i 2017), og jeg tror dette er den største forandringen jeg har sett hos dem. Jeg vet faktisk ikke helt om jeg liker forsiden men anyway. I hvert fall jeg savner “Siste innlegg” og “Søke på hashtags” på forsiden.

  9. mitsuakira: Aha, og hmm.. Nå fikk jeg nesten litt lyst til å google, for å se hvor mange kommentarer jeg måtte finne igjen fra deg her inne på min blogg. For noe sier meg at det ikke er først i år at du er innom bloggen min? Det er ihvertfall noe med deg som virker gjenkjennbart 🙂 Men mulig jeg tar feil.

   Om ikke den største (noe jeg forøvrig også tror det er), så tror jeg ihvertfall vi kan si at dette er den mest kontroversielle forandringen. Og noe i meg sitter nå og HÅPER på to ting:

   1. At dette er en avgjørelse som blogg.no egentlig IKKE har hatt sånn kjempelyst til å kjøre selv, men at det har vært mer et krav fra Egmont, det er faktisk det jeg tror mest akkurat nå ihvertfall..

   2. At Egmong/ blogg.no SKJØNNER at samtlige av de nye, mest kontroversielle endringene ikke var så smarte, og at de reverserer de før skaden simpelthen er blitt for stor og blogg.no en dag i verste fall har forsvunnet ned i dragsuget.. Noe jeg frykter kan skje HVIS dette ikke fikses opp i fortest mulig.. Men håper selvfølgelig på det motsatte da blogg.no har jo vært mitt hjem veldig, veldig hjemme nå, og jeg vil nødig at det skal bli tatt av stormen….

  10. Elevele: Skjønner-skjønner. Uff, jeg håper ikke at det går så langt at noen av oss ender med å gjøre det.. Jeg håper så INDERLIG at om maks 5 måneder, så kan vi le av disse tingene vi nærmest får slag av å tenke på i dag, og at vi da fremdeles er aktive her inne. Og at det da er på grunn av at blogg.no har blitt friskere igjen, og altså IKKE på grunn av at det er VI som har blitt sykere.. xD

   Og forresten, nå får du bare unnskylde meg, men jeg er litt i mitt sentimentale blogg-hjørne nå!: Har jeg noen gang fortalt deg at jeg setter pris på deg, ditt vesen, og våres blogg-vennskap? DU ER EI FLOTT DAME ELIN!!! <3 Vi har vært gjennom mye rart her inne fra tid til annen vi to, må ikke dette ende så grusomt som vi nå kan frykte.. 😮 Kleeeeeeem!! <3

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg