The Addams Family

Addams Family

© Bildet tatt fra charlesaddams.com

Ingen familier er like. Særlig kan man si at familien Addams er noe for seg selv. Mange unge i dag tror kanskje at Addams Family først og fremst ble “født” via tegneserien “The Addams Family” på Cartoon Network, eller gjennom de tre spillefilmene som kom ut tidlig på 90-tallet. Vel, det er lov å være uvitende og ung for en liten stund.

Faktumet er at den ganske spesielle familien var populær allerede på 60-tallet som gikk fra 1964 til 1966, på totalt 64 episoder. Men sannheten er at vi skal faktisk enda litt lengre tilbake for å komme til begynnelsen. Familien Addams dukket nemlig opp for aller første gang i magasinet The New Yorker, da i tegnet utgave fra 1938 til 1988 da tegneren Charles Addams døde som 76 år gammel.


Charles Addams, mannen som opprinnelig skapte Addams Family for første gang i uavhengige tegneserier for magasinet The New Yorker.
© Bildet tatt fra charlesaddams.com

Familien holder til i deres hjem som er et museum. Hjemmet deres er nok i likhet med dem selv ganske sær for folk flest noe gjestene merker allerede de går gjennom husets grind som åpner og lukker seg selv, uten noe teknisk hjelp. Ringeklokken derimot er kanskje hakket mer spesiell. Når man kommer inn i selve huset kan man blant annet se en utstoppet fisk på veggen hvor det stikker ut et menneskebein fra fiskens munn. På gulvet ligger det et isbjørnskin som brøler hver gang noen trår på det.

Familien, dyrene og plantene
Det er dessuten ikke bare utstoppede dyr å finne i dette huset. De har levende kjæledyr også, som blant annet en løve ved navn Kitty Cat som er redd for mennesker. Kanskje ikke så rart med tanke på hvilken familie den deler hjem med. I tillegg til løven har de også en blekksprut, flere edderkopper, en kråke, to pirajaer kalt Tristan og Isolde og en gribb. Så må jeg absolutt ikke glemme den kjøttetende planten Cleopatra, eller Thing som er en levende menneskehånd.


© Bildet tatt fra rugusavay.com


© Bildet tatt fra rugusavay.com


© Bildet tatt fra rugusavay.com

Familien selv består av Gomez og Gomicia Addams som har to barn sammen, Pugsley og Wednesday. De bor også sammen med bestemor Grandmama og onkel Fester. I tillegg bor også den Frankeinstein-lignende butleren Lurch under samme tak, som så og si er blitt en del av familien. I tv-serien fra 60-tallet har Gomez og Gomicia bare to barn, men i filmen Addams Family Values fra 1993 har de et tredje barn kalt Pubert.

60-tallets Addams Family
60-tallserien har alle sine episoder i sort-hvitt og er en type sitcom-serie (situasjonskomedie). I bakgrunnen hører vi stadig et publikum som ler, men i likhet med mange andre slike serier var det aldri noe ekte publikum til stede. Noe som passer bra da serien er veldig god på å fokusere på det som er litt creepy. Addams Family spøker ofte med litt mer alvorlige og mørke ting som døden, men kommer alltid godt unna med det med sin elegante og særegne sjarm. Uten den smågroteske humoren hadde ikke Addams Family vært Addams Family.

Den gang var det Carolyn Jones, John Astin, Ted Cassidy, Jackie Coogan, Ken Weatherwax, Lisa Loring og Marie Blake som var blandt de største stjernene.


© Bildet tatt fra 2.bp.blogspot.com

Noen av dem var mer i rollene enn andre, da vakre, vakre Carolyn Jones pleide å ha fester hjemme hos seg selv hvor hun var kledd som Morticia Addams, og du kan gjette hvem som signerte invitasjonene? Dessverre døde Jones alt for tidlig av kreft i 1983 og ble ikke mer enn 53 år, en av mange stjerner som sluknet alt for tidlig med andre ord. Men den av de som døde yngst er det likevel Ted Cassidy (butler Lurch) som skulle trekke lengste strået da han gikk bort i 1979, 46 år.

Har du enda ikke reist på ferie i sommer, kanskje du enda ikke vet helt hvor du skal? Hvorfor ikke ta deg en tur denne muntre og samtidig dystre gjengen? Kanskje kan de lære barna dine å knipse også!

Vi reblogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg