ROCKY HORROR PICTURE SHOW – Absolutely pleasure!

“Michael Rennie was ill the day the earth stood still, but he told us where we stand.
And Flash Gordon was there in silver underwear, Claude Raines was the invisible man”
(Sitat fra “Science fiction, double feature”- åpningssangen i “Rocky Horror Picture Show).


(bilde: fuckyeahrockyhorror.tumblr.com)

Ja, for det var først på begynnelsen av 70-tallet av transvestittene fikk sin egen kultfilm!
Ja, filmen ja! Men skal vi ignorere den egentlige babyen fra Transylvania? Nei, akk og ved om vi skal!
Den egentlige babyen Rocky Horror Picture Show var en teaterversion, ikke film.

1973 kunne hvem som helst som visste om det, og hadde råd, få se en veldig ung og sjekk Tim Curry på scener i London! Alerede 1973 kunne de som våget få oppleve Curry som “a sweet transvestite from Transylvania”.
Og kjære filmfanatikere, jeg er tilfredstillende klar over at filmen RHPS ikke kom før 1975, men Curry var faktisk med i teaterversionen av den seksuelt frigjorte rockemusikalen før filmen ble en hit verden over også!


(bilde: http://www.wallpaperbase.com)

RHPS er kanskje ikke i gullhyllen til mennesker som Bjørn Eidsvåg og veldig mange andre kristne på denne planeten, men på veldig mange andre planeter bør den filmen finnes enten på VHS, dvd eller Blu Ray! For RHPS er en film med ganske få kristne moraler. Tidlig blir vi presentert for Janet og Brad som har planer om å gifte seg, og som bestemmer seg for å besøke sin gamle venn doctor Scott som visstnok var den mannen som førte dem sammen!

På kjøreturen klarer de å punktere, og i regnet over at the Frankenstein place klarer de å finne et slott hvor de banker på i håp om å få låne en telefon. Er det noe de ikke finner så er det en telefon. Men de finner nesten alt annet. Malerier, transvestitter utstoppa dyr, utstoppa mennesker i gips/statuett form, masse mat og ikke minst en ustoppelig og smittsom kåthet. For slottet er fylt av kåte, sexuellt frigjorte mennesker, både store og små mennesker fra alle verdens land! Der er “alle like”! Sett bortsett fra at noen kommer fra en annen planet, så har vi alle smakt på forbudt frukt i løpet av filmen.

Og det er nettopp det som skjer med Janet og Brad også. Ingen av de har enda pult hverandre, Janet er i starten jomfru hun, så lenge det varer. Og etter hun har vært borte på sjefstransvestitten har hun smakt blod og vil ha mer, så hun bestemmer seg for å teste ut kjeppen og utholdenheten til Rocky også, en 7 timer gammel skapning fra et glassbur i homseflaggets farger! Men hvor homofil er egentlig Rocky som åpenbart klår mye bedre på Janet enn Frank, altså sjefstransvestitten helt til hans lusne tjenere skyter han i hjel med laserstråle-våpenet!


(bilde: http://a4.ec-images.myspacecdn.com)

Rocky Horror er for veldig mange ungfjomper i dag bare et spørsmålstegn! Noen tenker kanskje på bokserfilmene med Sylvester Stallone? Vel, det er så feil at rumpa mi kjenner en ør sårhet! “Rocky” er en ting, “Rocky Horror” er noe HEEEELT annet!

Det er ikke bare i England at transvestitter og aliens har satt sine føtter og rocka folket! Neida, i Norge fins det en dag i dag folk som setter opp amatørforestillinger og forteller den sære historien om kåte mennesker og romvesen om og om igjen, stadig med noen nye vrier! På slutten av 70-tallet klarte Toralv Maurstad (hele Norges Georg Anker-Hansen fra “Hotel Cæsar”) å få dratt Rocky Horror over til Norge, noen år etter han selv var i London og så den britiske originalen for første gang. Av norske skuespillere i den norske versionen har vi kunne sett blant annet Jan Teigen som en av de mest sentrale rollefigurene.


(Noen fans lakkerer den heeelt ut)
(bilde: http://29.media.tumblr.com)


(Amatører som har kledd seg ut 🙂
(bilde: http://file019b.bebo.com)

Suksessen er skapt av Richard O`Brien og utviklet i sammarbeid med Jim Sharman. Richard O`Brien har ikke veldig beskjedent gitt seg selv en av de sentrale rollefigurene i filmen da han tredde inn i lårene og klærne til den snåle tjeneren Riff Raff, som altså er spilt av selveste Jan Teigen i Norge!
Og når jeg skriver suksess så mener jeg suksess! RHPS er ikke den filmen som har gått lengst på kino, men derimot den filmen som er vist og sett flest ganger! TADDA! Hit it!

Så, skulle du være uheldig en regnværsdag, så trenger du ikke lete etter nærmeste slott! Men du kan kanskje vurdere å sjekke ut filmen likevel hjemme i din egen stue! Den skal være veldig enkel å finne på både dvd og Blu Ray i dag, selv snart 40 år etter! Og til dere som våger ønsker jeg dere: Absotutely pleasure!


(bilde: http://www.bloody-disgusting.com)

Filmterningkast: SEX! <3
Vi reblogges og rockes alle som èn!


#therockyhorrorpictureshow #kultfilm #kultklassiker #timcurry #susansarandon #rockyhorror #musikal #musical #komedie #humor #sex #frigjøring #samfunn #richardobrien #patriciaquinn

12 kommentarer
  1. Elsker den musikalen! Har sett den minst 20 ganger, og kan alle sangene.. Er enig med sekseren din 😉

  2. Etter første gangen jeg så denne så var jeg litt WTF, men filmen blir bare bedre og bedre ettersom hvor mange ganger man ser den! Hadde hørt om den i mange, mange, maaange år og kunne noen av sangene utenatt men fikk ikke sett den selv først for 3-4 år siden eller noe og den skuffet meg ikke.

  3. jeg har garantert kommentert en gang før når du har skrevet om den, men det der er verdens beste film. hadde vært sinnsykt gøy å sett den norske teateroppsettninga. hørt sangene? altså de oversatte? de er litt merkelige, men samtidig litt kule. særlig touch a-sangen, den er sinnsykt grov på norsk. men jeg føler den ofte blir litt misforstått xD men altså, verdens beste film. angrer ikke et sekund på tattoveringa mi.

  4. snublet over dette innlegget på blogshout. Jeg er helt enig med deg! RHPS er en fantastisk kultfilm, det jeg ikke visste var at dette først var en musikal med faktisk Tim Curry i hovedrollen, så takk for ny info. Har vært fan lenge og for 4 år siden deltok drilltroppen min i ØM med en remix av alle sangene 😀

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg