NAKENHET (og sex) – Det mest naturlige i verden

Verden slutter aldri å forundre, sjokkere og overraske. Men det som forundrer meg er at nakenhet fortsatt kan overraske, støte og sjokkere folk.

For meg fins det ikke noe mer vanlig og naturlig enn nettopp nakenhet, og også sex. Egentlig tenkte jeg å ikke linke til dette, men jeg gjør det likevel, for det føles mest rett. For noen dager siden skrev jeg et gjesteinnlegg om jomfrudommen min på bloggen til Pleasure And Teasing, gjesteinnlegget mitt kan leses her!

Vel, har tenkt å bevege pekefingeren mot tema nakenhet litt til før jeg går inn på sexen. Fra og med fødselens stund er vi nakne når vi kommer ut av våre mors åpning. Ingen av oss er født med verken sokker, truser, genser, skjerf, lue eller noe annet, ikke ski heller faktisk. Det er noe vi får på oss senere.
Så hvorfor skal det fortsatt være tabu for enkelte selv i 2012 å snakke om nakenhet? Jeg mener ikke nå at alle skal gjøre som meg å vise seg nakne, selv om det faktisk ikke hadde vært så dumt. Men hva er det som er så flaut med ordene “penis”, “rumpe”, “bryst”, “vagina”… Dette med flaut er vel helst for de yngste i samfunnet, ikke de absolutt yngste men helst de som er på ungdomskole-arenaen. Men også av voksne folk fins det de som reagerer og trekker seg unna hvis noen er litt mer opptatt av nakenhet enn andre.

Altså, hva er det som er så big deal? Nakenhet er mye mer vanligere det enn foreksempel å male huset! Jeg skal ikke gå for langt i denne teksten, for åpenbart er det for meg at de som har størst problemer med dette er de med lavest selvtillitt på seg selv og sin egen kropp, og gjerne de med høyere usikkerhet, sånn innerst inne. Vel, de fleste i alle fall, så fins det sikkert de som har fått det for seg at sånn snakker vi ikke om uansett hvor godt eller dårlig vi har det med oss selv, grunnene kan være religiøse, eller rett og slett bare at noen er mer trangere enn andre.. Noe som egentlig ikke er stor forskjell på.

Også det der med sex… Hvis en fyr i en film blir brutalt banket opp, slått ned, knivstukket, tent på og skutt, så er det nesten ingen som reagerer. Men hvis en eller flere har sex, enten med seg selv eller med andre, ja da husker vi det bedre… I enkelte land er det fortatt strengere sensur på sex-scener i film og media generelt enn det er på vold. Hvorfor? Hva er verst? At to mennesker puler hverandre, eller at et sted blir masakrert så blodspruten står? Jeg peker på det siste, men er inneforstått med at jeg kan møte de som mener det motsatte på gata alerede i dag.

Har ett budskap, grow up folkens!
Pupper, sexualitet, kjønnsorgan og den slags er ikke farlig å snakke om, heller ikke å se på! Og det er dessuten jævlig mye sunnerer å se på og tenke på, enn alle de tv-spillene og filmene “folk flest” ser på i dag!

Vi reblogges!

54 kommentarer
  1. Vet ikke akkurat hva jeg skal si. Haha. Joa, nakenhet og sex er ikke akkurat et tema folk snakker så mye om andre steder. Vet ikke om det er bare meg, men har alltid vært ganske åpen om sånne ting, bare jeg liker ikke å være naken da (har vel mer å si om selvtilliten min). Fleste vennene mine vet at jeg ikke er flau over å snakke om sex, og at jeg har en veldig pervers humor til tider. Hehe.
   Grunnen, tror jeg, til at noen er flaue for å snakke om sånne ting har vel kanskje noe med oppveksten. Foreldrene mine har alltid vært åpne om sex, og faktisk kødder mye om alt mulig med sex å gjøre..

  2. Flott budskap. Er enig med deg om det du skriver! Leste også det “En jomfru i nød” innlegget :p På en eller annen merkelig måte så ble jeg nesten litt kåt når jeg så bildet av deg.. haha..
   Hvordan holder du egentlig ut å bo på Oppdal når du er så gammel? Bor 1 time unna der, så vet at det er et kjedelig sted .. :-p

  3. inga: GAMMEL faktisk! Vel, saken er at jeg holder ut fordi jeg blir sterkere av å bo i en trangsynt bygd i lengden! Spessielt når innbyggerne i dette hølet blir lei, og innser at de ikke kan forandre meg uansett hvor mye de prøver! 😉

  4. hmmm.. Tror du missforstår litt her. Greit nok med sex, det er jeg sykt åpen om også, med folk jeg kjenner. Å det med nakenhet, det er privat, man trenger ikke å ha en religion eller ha dårlig selvbilde bare fordi man ikke vil vise seg naken og synes det er idiotisk. Tingen er å ha noe som er privat. Hvorfor tror du det er så my mobbing å slikt? Jo pågrunn av utseende. Du legger ut bilder av deg naken, du tenker virkelig ikke med hodet ditt du?. Tenkt over at kanskje ikke aller legger ut bilde av selv naken fordi det finnes faktisk folk som missbruker bilder? kan bruke bildene til DET DE VIL. Å i fremtiden, når du skal ha deg arbeid eller utdanning. Så kan akkurat dette være grunnen til at du ikke får det? Greit nok dette er din mening, men hallo da. Det finnes jo grensen. Du skriver bra, og det er bra du deler dine meninger. Men å legge ut bilde av deg selv naken, hallo i luken. Du har lyst på kjæreste, du har nettopp lakt ut bilde av deg naken.Tror du virkelig det er måten å tiltrekke seg damer på? Har du virkelig så jævlig lyst på fitte, dra til på fest, dra til oslo. Der er det mange som gir deg sex for en billig penge. Hovedtingen med første gang du har sex er jo at det skal være spennende fordi du ikke har sett parten din naken før. En ting er sikker, jeg ville aldri hatt en kjæreste som hadde lakt ut bilder av seg naken. Å gå rundt med den der at alle har sett kjæresten min naken. Ikke artig. Jeg synes dette er rett å slett kvalmt. Men det er nå min mening. Det er du som kommer til å angre på det i fremtiden.

  5. Hei!:D
   Jeg synes jo at dette er noe man selv kan velge!
   Noen synes det er ekkelt og det synes jeg vi skal respektere!
   Jeg syns jo ikke det er direkte å se folk naken, bedre å se med klær synes jeg..
   Men jeg er ganske enig i det du skriver, men du kan jo heller ikke bedømme folk som synes det er ekkelt!;) Syns tøff gjort av deg å legge naken bildet, ikke mange tørr det, ihvertfall ikke på nett!
   Men ha også tanke om at vi mennesker er forskjellige og noen syns det og det er ekkelt.;)
   Feks så synes fisk er ekkelt, det er jo ikke det!:O o.O

  6. Greit nok at ingen skal prøve å forandre deg her, men du tror ikke du kommer til å angre senere i livet når det ligger nakenbilder av deg på nettet? Tenk om du får barn en gang, hadde ikke blitt særlig glad av å finne bilder av pappa jeg hvertfall..

  7. Må nesten si mine meninger etter en del har skrevet etter meg. XD
   Jeg er egentlig litt enig i nesten alle sammen her. Egentlig dumt å legge ut nakenbilder av seg selv. For det første, kan du få det rykte på deg at du er blotteren på blogg (som faktisk små barn kan se), så kommer det aldri til å bli borte heller. Se på pornostjerner som faktisk vil ha et “normalt” liv nå. Og ja, det ødelegger fremtiden din på en eller annen måte. Kan heller ikke si at du ikke vil ha unge. Ikke i denne alderen. For hjernen til menn er ikke ferdig utviklet før dem er 25 år (sånn ca.) Og en del folk forandrer seg på en eller annen måte etter den alderen, uansett om du vil eller kanskje ikke merker det. Jeg ville heller ikke ha barn, røyke, drekke, snuse eller ha sex da jeg var yngre. Dette var mitt syn som veldig liten til jeg var 16 åring. Allerede som 17 begynte jeg å drekke, ha sex, snuse og røyke (som jeg faktisk begynte med da jeg var 15, men sluttet etter et halvt år). Så jeg anbefaler ikke å si ALDRI! For man forandrer seg hele tiden, det gjør meninger dine også. Uansett hvor mye du sier du ikke vil forandre deg, og sier at du ikke kommer til å angre. Du vet aldri, før den tiden kommer. Jeg kom aldri til å angre at jeg sluttet skolen, se nå.. Nå hater jeg nesten meg selv for at jeg faktisk sluttet på skolen.
   Du tror kanskje at du lever en gang (jeg har et annet synspunkt på det), men man skal også huske at problemer kan faktisk vokse ut av den tankegangen. For sånn tenker de narkomane det mange ganger også. “Samme om jeg ruser meg på ulovlige ting, jeg lever jo bare en gang.” Ikke missforstå.. Mener ikke at du kommer til å begynne med det..
   Samtidig er jeg på din side her. Du skal få lov til å gjøre det du selv vil gjøre. Og ingen kan gjøre noe med det. Bare husk at noen ganger er det faktisk lurt å høre på andre når de kommer med råd om livet. For folk gjør det bare for å hjelpe.
   Og sant det som den ene personen skriver her oppe. Selv hadde jeg et bra inntrykk av deg og sånn, har det ennå. Men etter min mening, ville jeg ikke blitt sammen med noen som har nakenbilder av seg selv ute. For kan ikke tenke meg hvor mange andre har “sex” med samme person som meg. Med tanke på at kanskje mannfolk runker til bildene. Og at andre kan sende blikk mot den personen jeg er sammen med. Er ikke akkurat den som bryr meg om hva andre mener. Men når faktisk personen selv har gjort sånne ting som gjør at andre har sånne blikk. Blir man liksom litt flau..
   Men husk, det er ditt liv. Dine valg. Men ikke ødelegg ting for deg selv bare for å få oppmerksomhet og lage debatt for at det er gøy. Synes egentlig litt synd på deg for at du må legge ut nakenbilder av deg selv for å få oppmerksomhet..
   Skriver alt dette for å være venn.

  8. vampyrisis: er egentlig regelmessig ganske dårllig på å angre på ting. jeg droppa ut tidlig fra skolen etter tredje året på videregående. hadde stort sett bare fravær de siste årene. det er noe 2-3 år siden jeg gikk skole, og for å være helt ærlig. jeg angrer ingenting.

   for jeg har fått mye mer ut av denne fritiden jeg har hatt de siste åra enn mange andre kunne fått. jeg har lært mye mer innen det som interesserer meg, på hobbybasis. og spessielt på grunn av min diagnose er jeg så heldig å få lønn uansett oppmøte eller ikke, såkalt uførehetstrygd som jeg er veldig heldig med på sum og hele greia. og uansett så er ikke penger så viktig for meg, sånn egentlig. selv om jeg bruker en del på hobbyting så betyr ikke det at det hadde gjort meg så når jeg en gang får hjelp til å flytte til noe større og lønnen da ikke skulle rekke til så mye hobbystoff som nå. så lenge jeg har penger til å overleve er det mer enn bra nok for meg i det store og hele, og minstehjelp har jeg uansett krav på, og litt ekstra med hensyn til en del andre ting..

   og om noen onanerer til meg uansett om det er en yngre pen jente eller en gammel ekkel mann, be my guest, for meg så er det bare et komplemang, og onani er dessuten veldig sunt, så hvis jeg kan hjelpe noen med tilfredstillelse med bilder (noe jeg egentlig ikke tror er så veldig sannsynlig), så er det bare hyggelig for meg, hehe.. ja, jeg er rar.

   de få viktige tingene jeg virkelig bryr meg om i livet blir ikke truet av dette, har hørt med de nærmeste vennene jeg har, og ingen av de bryr seg noe om dette, og er heller stolt! 🙂 og jeg syns dette er en veldig viktig sak, for som sagt, jeg syns det er helt på bærtur at så mange skal ha negative forestillinger om nakenhet selv på nett! det har blitt mer og mer vanlig på tv og film, og det er ikke mye som skal til for å sette foreksempel den første “Pelle og Proffen” filmen på pause og runke til et stillbilde av Lena-karakteren helt hundre prosent naken.

   Syns rett og slett det er trist at så mange reagerer på sånt. Hvor mange reaksjoner har jeg fått på bilder som kan minne om selvskading i ansiktet? Ingen! Og ærlig talt tror jeg de bildene er verst for de som virkelig reagerer, fremfor de som reagerer på disse nakenbildene!

   Jeg er stolt av kroppen min, og jeg syns absolutt ikke det gjør noe å legge den ut på en blogg, som alerede har vært nokså kontroversiell, så de mest “svake” i samfunnet har jeg alerede sørget for ikke leser bloggen min. Etter min mening er dette innlegget noe av det mest uskyldige jeg har lagt ut, både hensyn til tekst OG BILDET, spessielt bildet!

   Kort oppsummering, venner har jeg uansett, og jeg trenger ikke flere venner enn de jeg har, og de jeg har nå de er så vant til så mye drøyere likevel at de gir totalt faen, og nærmeste familie er også temmelig vant, og uberørt etter det jeg har forstått! Med min situasjon med asperger og add kommer jeg mest sannsynlig aldri til å få noen vanlig jobb uansett, og det jeg satser mest på i fremtiden er å skrive voksenbøker eventuelt, og kanskje klare å tjene penger på bloggen.

   Man må satse for å vinne, tenke mer på hva man kan vinne, fremfor å tape. Og i mine øyne har jeg ingenting å tape, og faktisk… Vet ikke hvorfor jeg nevner dette, men faktisk har jeg fått to nye venner etter jeg skrev det gjesteinnlegget med nakenbilde på Pleasure and teasing-bloggen.

   Men nå skal jeg gi meg før fingrene faller av! 🙂 Takk for omtenksom kommentar, vet du mener det godt, men jeg er ikke født for å høre på andre, det er av mine egne eventuelle sår jeg lærer, ikke av andres 🙂

  9. Der ser du hele problemet, du legger så gale skyld i at du har aspergers. Du skylder alltid på det. Nei du er slik å slik fordi du har asperges. Det blir for dumt, jeg vet om så mange som har den diagnosen der som har oppnådd så mye her i livet. Så det blir rett å slett for dumt. Jeg har våre fast leser lenge, men det blir jeg ikke nå lenger. Det eneste du gjør er å sitter å syter over at du har asperges… Hallo? ” Kommer aldri til å få en skikkelig jobb” Nei såklart gjør du ikke det med den instillingen.
   Du skal sterilisere deg, enda et bevis på hvor umoden gutter er. Men som vampyrisis sier, det er ditt liv. Å jeg mener du ødelegger det. Alt du gjør er å tenke negativt, å du skylder på asperges.. Se litt lysere på dagen, begynn å ha litt tro på deg. Finnes folk som har det mye værre enn deg som ikke engang har en forklaring på hvorfor. Du burde se deg heldig som faktisk har en diagnose på hvorfor du ser annerledes på verden. Synes bare det er så fryktelig dumt å se deg ødelegge.. Du kunne hatt det bra du også, hadde du bare begynt å tenke litt positiv å våre mer glad får det livet du har. Å jeg retter ikke alt dette mot bilde du la ut. Synes du kan respektere at folk har forskjellige syn på det, hverfall vist du mener at folk skal respektere at du legger ut bilder av deg selv naken. Blogg.no er ikke en nettside for å reklamere for seg selv naken. Da kan du heller kontakte andre nettsier der folk som vil se slikt, får se det.

  10. man skal ikke skamme seg, men man skal heller ikke blottlegge privatlivet sitt. det handler om selvrespekt. folk reagerer på nakenhet fordi det ikke er noe som trenger oppmerksomhet. nakenhet er ikke et problem. selvskading o.l., er derimot et problem og TRENGER oppmerksomhet, og derfor er det greit å snakke om det. ser du forskjellen?

  11. Anonym: For det første kan du like så godt nekte for at du er og har vært fast leser i det hele tatt, har du vært det en stund ser du at det er en del med det som du skriver her som faktisk ikke stemmer! 🙂
   Foreksempel det med at jeg alltid bruker asperger som en unnskyldning, det gjør jeg virkelig ikke ofte du, og dette her har vært veldig første gangen på veldig, veldig, veldig lenge!

   Og når det kommer til det med skikkelig jobb så er det til og med noe folk på ansvarsgruppemøtene mine har sagt i lengre tid 😉
   “Se lysere på dagen, begynn å ha litt tro på deg selv”…
   Jepp, jeg har troa på meg selv, hvis du har lest den kommentaren jeg skrev, OG DA MENER JEG ALT jeg skrev tilbake til vampyriris, så ser du at jeg har troa på meg selv på foreksempel det med bok og blogging. Jeg har også mer enn nok troa på meg selv når det kommer til venner, og hadde du vært litt mer tilstede enn du fremstår bak den anonyme masken din så ser du at jeg har hatt en god del lyse innlegg. Sjekk ut “Rosa innlegg”-kategorien min foreksempel.

   Blogg.no er ikke først og fremst en nettside for å reklamere for seg selv naken, og igjen så må jeg rett og slett motsi deg, for du har tydeligvis ikke fulgt med der heller en gang. Jeg valgte å ta de bildene først og fremst fordi det var et innlegg om nakenhet, og jeg ville bruke et nakenbilde av meg selv for å faktisk stå frem og vise at jeg faktisk mener det som står i dette innlegget. Men du har vel ikke lest det innlegget ordentlig en gang.

   “Du kunne hatt det bra du også, hadde du bare begynt å tenke litt positiv å våre mer glad får det livet du har.” Vet jeg skrev om dette i sta, men jeg må bare le, for du kan umulig kalle deg fast leser overhode, hvis du seriøst mener dette… Jeg har et bra liv jeg. Noen “I kjelleren” innlegg har jeg til tider, men det er heller ikke spessielt ofte lenger, men skjønner ikke hvorfor jeg gidder, for det er helt åpenbart at du ikke har lest bloggen min en stund, du bare tuter ut med randomme ord og setninger som beviser at jeg nå egentlig bare bruker unødvendig tid på å svare en feig anonym “tidligere leser” som ikke akkurat helt har alle faktaene på bordet.

   Hver så snill å les litt mer før du kaller deg tidligere fast leser i det minste, for jeg har det bra, jeg har positive syn på ting. Normal jobb er en av de få tingene jeg har lagt litt på is, siden jeg har større tro på at jeg kan mestre noe innenfor det jeg faktisk er god på; Igjen bokskriving og blogging, og jeg har som jeg skrev til vampyriris større tro på at jeg kan lykkes og tjene bra på det i fremtiden! 🙂

   Hver så snill å ikke kommenter før du er helt sikker på at du har lest denne kommentaren godt nok 😉 Litt irriterende med folk som for det første er feig og anonym, og som for det andre ikke skriver ting som stemmer helt hundre prosent en gang.

  12. Må komme med at jeg tør å fremstå som meg i alle fall. Hehe 🙂
   Ja, jeg skjenner en del jeg med asperger som har helt vanlige jobber. Greit å ha en drøm, sier ikke noe i mot det. Men av og til er det bra å ha noe å dette tilbake til hvis drømmer ikke går. Istedenfor å få støtte av NAV. Får selv støtte av NAV, bare ikke uføretrygd. Selv får jeg AAP snart. Men ikke det jeg skal frem til her. Hahaha…
   Har ikke sagt at jeg ikke godtar deg eller noe sånt. Og helt greit for meg at du legger ut sånne bilder av deg selv.
   Men vet ikke helt om hvor bra det er å få nye venner av å legge ut bilde av deg selv naken på den siden. I really don’t care.. men men..
   Jo, det jeg egentlig skulle frem til.. Alle er født for å gjøre feil og lære av dem.. Men visse feil burde man lære av andre. Skal love deg. Men som jeg skrev, du finner det ut når du blir eldre. Får tankegangen forandrer seg uansett. Og da mener jeg uansett om du vil eller ikke, eller om du har asperger. Skal love deg at jeg veit om flere med asperger som har forandret seg noe utrolig mye etter 4 år. Personen sin tankegang og væremåte er helt annerledes.
   Men bare tenk på det.
   Du lever kanskje vær gang. Vil du virkelig gå glipp av de tingene du faktisk prøver å gjøre? Just asking. Kan gå enda dypere i mørket med denne samtalen. Gidder bare ikke. Hehe.
   Er så gøy å diskutere 😀 Særlig når man veit at man faktisk har rett på visse ting :3

  13. Anonym er jeg nå ja, fordi jeg faktisk rett å slett ikke vil at folk skal kunne se at jeg har kommentert ett blogg innlegg der det er bilde av en naken fyr. Så ja, bare kall meg feig. I dette tilfelle er jeg kanskje det. I det minste tørr jeg å skrive det jeg mener. Jo, jeg leser bloggen din, om du tror det eller ei, bryr jeg meg faktisk ikke om. Det jeg kommenterer er altså mine meninger, å da burde du kanskje tåle og respektere det jeg mener? Ikke alle har samme meninger. Den kommentaren jeg skrev, er slik jeg har oppfattet deg. Å ja, du har mange innlegg som er bra, det har du. men du må faktisk tåle å få kritikk å høre andres meninger når du legger ut slike innlegg, eller bilder. Det var ditt valg, å jeg tror nok du viste såppas at noen folk ville reagere på det. Blant annet meg.
   Å at du synes det er irriterende at folk er anonym å feig, hva har forskjellen våre om jeg har skrevet navne mitt? Det hadde forsatt stått det samme der, Så nå står det Petrine der, om det er sant eller ei kan du forsatt ikke vite. Så hvilken rolle spiller det da? Om det står ett navn der eller ingen navn. Når du har en blogg må du kunne respektere at folk kanskje ikke vill oppgi sitt fulle å hele navn på nett. Om det så er en søt og koslig kommentar, eller noen som har motsatt meninger enn deg.

  14. ÆSJ!!! du er faen med meg ikke god i høvve! jævla syke, innskrompa lævver fitt.
   STYGGING!!! ( PS: liten pikk) HAHAHAHAHAHAHAHA

  15. Petrine: Skal ikke henge meg mye mer opp i det med anonym-greia, men jeg syns bare det er litt undrende at du ikke vil at folk skal se hva du mener.
   For det at vennene dine ser hva du kommenterer kommer ikke så mye på hva du kommenterer, med HVORDAN du kommenterer. For hvis du foreksempel stiller deg negativ bak det du kommenterer, så ser jo folk det, og da skjønner jeg ikke helt hva du frykter sånn? 🙂 For da har du jo uansett gjort tydelig hva som er ditt standpunkt i saken, noe du absolutt har gjort.

   For meg personlig spiller det ingen rolle, jeg hadde bare tatt kommentaren litt mer seriøst om du kunne vise at du sto mer for det du skrev, uten at det forsåvidt spiller noen veldig stor rolle, men som ei venninne av meg sier, alt har litt og si, og hver eneste bevegelser sier noe om en person. Og det at du bevist velger å være anonym TIL TROSS for at du mer enn godt nok får frem at du tar avstand fra dette, sier også noe. Men nok om det.

   Har på ingen måte problemer med å takle kritikk. For det er forskjell på sakelig og usakelig kritikk. Og du er heldigvis en av de som er i stand til å skrive sakelig for deg. Hadde du vært en av de som hadde skrevet noe om “er du helt dum i hode eller”, så hadde jeg mest sannsynlig ikke tatt deg seriøst uansett hva meningene dine var, foreksempel. Og slike kommentarer er bare luft uansett om de er anonyme eller ikke. Og det er litt av det som er poenget mitt, i og med at du faktisk skriver såpass godt på en såpass saklig måte så syns jeg det er litt leit på dine veine at du ikke står frem og faktisk styrker meningene dine ekstra.

   For meg er det bare et pluss uansett om du skriver Anonym, Petrine eller noe som helst annet, for alle kommentarer er et poeng bloggmessig for meg uansett hva som står så lenge det har noe med innlegget å gjøre og ikke er reklame f.eks.

   Vel nok om det. Skjønte at det var en oppfattelse du hadde fått, jeg bare helt skjønte ikke hvordan du kunne oppfatte at jeg hadde det så veldig vanskelig og at hvordan du så på meg som negativ, sidne jeg selv ser på meg som en av de mest lykkelige i Oppdal for tiden, til tross for mye fritid, kanskje mest derfor. Jeg har virkelig begynt å elske fritiden, det å faktisk ikke ha noe konkret jeg MÅ gjøre, bare kunne besøke andre venner som er uføretrygdet og like gæern og usensurert som meg selv, eller verre.
   Det var riktignok en periode hvor det kom mye negative og triste innlegg. Men det er jo minst 3 måneder siden det var nå. De siste 2 månedene har jeg kanskje kommmet med ett eller 3 små deprimerende og småmørke innlegg innimellom, men de innleggene har etter min mening fort fått oppfølgerinnlegg hvor jeg har kommet tilbake til store oppturer igjen de siste 2 månedene, så jeg skjønner egentlig ikke helt hvordan du oppfatter at jeg har det så veldig vanskelig akkurat nå.. Men som du sier, det er din oppfattelse, til tross. 😉

   Jeg liker det du skriver, og derfor er det litt trist at du faktisk ikke tørr å stå frem… For du er en av de som virkelig klarer å være veldig sakelig, og som skriver sånn at jeg faktisk liker det du skriver selv om vi er uenige, men så er jo alle heldigvis forskjellige! 🙂 Ønsker deg en god kveld videre. Ta godt vare på deg selv “Petrine” 🙂

  16. sofie: Kjære Pernille/Sofie. Først og fremst kan du forholde deg til ett navn, jeg ser hvem du er uansett! 🙂 For det andre tusen takk for at du hjelper meg med å få flere kommentarer, og en ting til: Du blir herved politianmeldt for det du har skrevet 🙂

   Ønsker deg en fin dag videre 🙂

  17. Jeg har ikke oppfattet at du har hatt det så veldig vanskelig HELE tiden, men jeg har lest veldig mange av dine “deppa” blogg innlegg. Det jeg ville fram til. Såklart ser jeg at du har mye blidere innlegg nå får tiden, ikke noe med det. Jeg bare dro fram noe som eksempler jeg får å få fram poeng. Men nok om det nå.
   Jeg ser ingen poeng i at folk eller du skal vite hvilken blogg jeg har eller hva jeg heter 🙂 Vi har snakket sammen før, og du følger/følgte hvertfall bloggen min, mere trenger jeg ikke å si ^^ Liker meg bak gardinen akkurat på dette ( ikke på grunn av kommentarene jeg skriver, men pga bildet ditt. :)Slik er det bare. Men neste gang du legger ut nakenbilder av deg selv,hver så snill å skriv noe om det i overskriften slik at folk (meg) slipper å trykke innpå akkurat det innlegge. ( ikke noe negativt med ditt utseende, jeg har bare ikke lyst å se bildene av herr.slange)

  18. Petrine: Ok, da missforsto jeg akkurat det. Beklager. Trodde du hadde fått for deg at jeg hadde det sånn jeg..

   Når det kommer til overskriften så KUNNE den vært bedre på å forbedre deg, det er jeg enig i, selv om noen lunter burde lukte litt når det står ord som nakenhet og sex i den! Spessielt hvis du “kjenner” meg litt fra før, for jeg har jo lagt ut lignende bilder før også, bare at jeg har aldri vist den siste lille detaljen.

  19. Må egentlig bare le av hele dette greiene jeg XD
   Kan vel si at jeg er egentlig likegyldig om folk ødelegger livene sine på noen måter. Dem sitt valg, da er det dem sitt valg. Så ja..
   Men det er jo derfor du også la ut dette bilde. For at sånne ting som dette skal skje? Og for å få en haug med kommentarer?
   Det er vel det eneste jeg egentlig ikke er sååå happy about. For da blir du jo som alle andre. Må gjøre ekstreme handlinger for å få oppmerksomhet. Tar jeg feil?
   Greit at du ville ha frem poenget ditt. Du kunne like godt lagd en film der du sitter og runker og legge det ut på en porno side istedenfor.
   Haha. Gal greiene. Lo litt av den og =P Du har ikke akkurat bodd den delen av landet som jeg bor i. Bor jo i samme fylket som Lier mentalsykehus ligger i. Ikke nok med det, har faktisk vært borti mer gale folk enn å legge ut nakenbilder av seg selv. Som da ikke er å være gal, mer ikke smart =P
   Men da stopper jeg med min lille kritikk. Har fått det jeg vil ha ut. Og hvis du vil diskutere mer så har du meg på msn. Liker å diskutere =)

  20. hohoho.. Morsomt vennen. du har fått hatere men du vet hva hatere gjør.. de gjør deg populære!! 🙂
   Synes du er tøff som tørr å være deg selv jeg. Forsett med det. RESPEKT!

  21. Er fast leser av bloggen din, Andreas, men akkuratt det der med nakenheten din bryr jeg meg ikke om. Det jeg faktiskt bryr meg om er, som noen andre har poengtert, er at du skylder på diagnosen din. Jeg har selv ADD, slitt med sosial angst siden jeg gikk i barnehage, kronisk depressiv og har svekket skjellet som gjør at jeg har problemer med å gå i noen perioder… Jeg skal ikke si at det er lett med ADD, men kjenner at jeg blir veldig irritert når du bruker det som et forsvar for alt du gjør. Og det med aspergers, at du ikke kan fungere normalt i jobbsammenheng, er tull. Det kalles vilje, Andreas. Jeg ha skjønt at du har det tøft, og tro meg, jeg vært igjennom det samme. Men etter jeg ble miljøarbeider og jobbet med unger som hadde det langt verre enn meg og deg, så sluttet jeg å syte. Vær glad for at du har venner som støtter deg i alt du gjør, inkludert nakenheten. Vær glad du har familie som inviterer deg til jul. Vær glad for at du er fysisk frisk! Kanskje du skulle ta deg en tur sammen med Mons Larsen og hans “team”. Da hadde du sett at du er mye heldigere enn andre.
   Jeg skriver ikke dette for å være slem eller på noe annen måte. Og jeg signerer dette med mitt ekte navn og linken til bloggen min, for å vise at det går ann å fungere normalt. Det er vanskeligere enn det er for andre, men alt går ann. Jeg jobber rumpa mi av meg hver dag for å skjule mine vansker, og jeg får minstelønn! Jeg har aldri bedt om uførtrygd, selv om jeg hadde garantert fått det. Jeg er fungerende og glad for det. Så vis deg gjerne naken, men ikke skyld på dine sykdommer. Det er folk som har akkuratt det samme som deg, men de prøver ihvertfall. Men jeg er fortsatt fast leser, og smiler til megselv hver gang det er et “glad”innlegg.

  22. vampyrisis: Vet ikke helt om det er noe mer vits i å skrive dette, for jeg føler at du og en del andre ikke helt faktisk leser det jeg skriver likevel, men dette bildet hadde ingenting med verken oppmerksomhet og lesertall å gjøre. For sant og si så føler jeg selv at jeg har alt for mye oppmerksomhet for tiden, ikke så mye her på bloggen, men i bygda, på grunn av bloggen.

   Nakenbildet brukte jeg kun fordi jeg ville få frem poenget mitt om nakenhet, og må innrømme at jeg syns det sier en del om enkelte som tror at det er for å få oppmerksomhet spessielt med tanke på at enkelte utgir seg for å kjenne meg og å ha lest denne bloggen en stund.

   Det hender der og da at jeg ønsker å provosere, og gjerne kjeder meg og vil ha litt ekstra oppmerksomhet, det gjør det. Men dette bildet var for å få frem mine poenger som står i innlegget av TEKST! Men det virker bare som om enkelte ser på bildene og ikke gidder å lese… Så sånn sett kan jeg vel snart bare slutte å skrive for det er ingen som får med seg det jeg skriver likevel. Kan likegjerne bare lage en bildeblogg.

  23. Lene: For det første vil jeg starte med en bagatell… Asperger eller add er IKKE noen sykdommer, det er mer diagnoser eller en slags funksjonshemmelse.

   Nok om det.
   Som jeg har skrevet ett par ganger nå, nakenbildet la jeg ut for en grunn, for å få frem alt som står i innlegget. Og jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor dere tror og mener at jeg skylder på diagnosene mine…

   Det eneste jeg kan huske å skrevet er at…:
   Det er ingen som på grunn av diagnosene krever at jeg er på jobb hver dag, og det er ikke noe jeg har tenkt eller sagt selv, det er noe som enkelte kontaktpersoner i ansvarsgruppa mi selv har sagt før jeg begynte på jobb, men at det det var flott at jeg prøvde så godt jeg kunne…

   Og så har jeg også skrevet at jeg ikke har stor tro på meg selv akkurat når det gjelder vanlig jobb i Oppdal, fordi jeg virkelig har prøvd å gjøre mitt beste, og jeg kan ikke huske å skrevet ELLER sagt noe som bør resultere i at noen kan tenke at jeg skylder på diagnosene mine…
   For det er faktisk noe som irriterer meg når andre gjør:
   “Å jeg kan ikke gjøre ditt og jeg får ikke til datt fordi jeg har noe som heter, prikk, prikk, prikk”…

   Skjønner du meg eller skriver jeg for øyne som vrir om på det jeg skriver med vilje?

  24. Har lest hele driten jeg. Absolutt alt du har skrivd. Jeg bare sier at du kunne heller lagt ut bilde et annet sted, men en link..
   Og har aldri vært en hater eller er det nå. Bare sier det jeg mener. Er ikke mer eller mindre inne på bloggen. Bare skriver litt mer.
   Om du eller andre ser på det jeg skriver som hat mot deg, så får dere bare tro det. Bare skrivd meningene mine! Og så liker jeg å diskutere. Som jeg har skrivd flere ganger her.
   Og jeg mener at det ikke er noe vits å legge ut bilder for å få frem at du virkelig mener det. Tror ikke noen her hadde ikke trodd på deg hvis du ikke hadde lagt ut bilde..

  25. Hmm, første gang jeg kommenterer noen av innleggene dine, og har sett at du formulere deg bra og kan gi gode svar tilbake, men dette skuffet meg. For det første, ADD og Aspergers er en sykdom. Når diagnoser hemmer deg såpass i livet, så blir det en sykdom. Og en funksjonshemming er faktiskt en sykdom… Og ikke belær meg om hva som er rett og galt. Her sitter du faktiskt å diskuterer med en som har akuratt det samme som deg.
   Jeg har sagt at det var ingenting på nakenbildet ditt. Vis deg naken, jeg bryr meg ikke. Det var kun at det var noen andre som hadde tatt opp det at du legger litt skyld på at du har de diagnosene, at jeg faktiskt kommenterte dette innlegget. Syns det var faktiskt litt tøft gjort av deg å stå såpass fram og vise at du ikke bryr deg om du har klær på eller ei.
   Som jeg sa i tidligere post, så sier jeg ikke noe for å rpovosere fram noe fra deg. Du er flink til å fotografere, lager filmer, er god til å skrive osv osv, og det derfor jeg syntes det er så dumt at du legger skylden på aspergers og add. Kanskje du ikke legger skylden på det, men det er verfall det som har blitt framstilt i innleggene dine. Sier ikke noe annet jeg enn det jeg har sett.
   Jeg forstår veldig godt at du blir frustrert når vi kommer med slike kommentarer, for det er jo slettes ikke gøy å bli trodd anderledes. Men det kan jo godt være at det er dette du faktiskt skrive,r uten å mene noe logikk bak det. Ikke sant?
   Og jeg vrir ikke om noe som helst… Du har skrevet det faktiskt rett ut mange ganger, så dette er ikke noe jeg vrir om. Jeg bare poengterte det.
   Nå siterer jeg deg helt: “Det er ingen som på grunn av diagnosene krever at jeg er på jobb hver dag, og det er ikke noe jeg har tenkt eller sagt selv, det er noe som enkelte kontaktpersoner i ansvarsgruppa mi selv har sagt før jeg begynte p jobb, men at det var flott jeg prøvde så godt jeg kunne… ”
   Okei, du sier at de ikke krever at du er p jobb hver dag… Hva slags spesialbehandling er det, hvis det ikke er pågrunn av diagnosene dine? Greit nok at du ikke har ordnet det selv, men du er 20 år. Snart 21 år. Du er akkuratt like gammel som meg, så du burde da ta et intativ selv med å bli behandlet likt som alle andre. At folk skal godta at du har diagnoser, men at du fortsatt blir likestilt? Det er dte verfall jeg vil. Jeg sliter akkuratt like mye som deg, men dte jeg ikke tåler er at folk skal spesialbehnalde meg. Jeg kan ikke gjøre like mye som andre, og jeg sliter litt mer enn andre med å gjøre diverse ting, men jeg kjører på. Blir det for gale, spør jeg om å få en annen oppgave som gjør meg mindre ukomfertabel.
   Andreas, som jeg har sagt, så er jeg fast leser hos deg, og jeg syntes det er rett og slett trist at mitt første kontakt med deg skal være på en måte litt krangel. Kanskje du heller skal tenke litt på hvorfor det er noen som peker ut at du skylder litt på problemene dine? Jeg hadde selv reagert slik du gjør nå, men tenk på at jeg sliter med det samme… Så jeg vet faktiskt hvordan du har det.

  26. Lene: Asperger er ingen sykdom. Det er det jeg har lært meg at jeg skal si fra de som jeg forholdte meg til på BUP (barne og ungdomspsykiatrien i Orkdalen), det er det fastlegen min har sagt at det ikke er, og jeg har også ett par andre autistiske venner som mener og sier det samme som meg, asperger er ingensykdom.

   Ikke alle funksjonshemmelser er sykdommer, nødvendigvis. Noen kaller det det, men det er ikke det. Jeg prøver ikke å belære deg om noe, akkurat som deg så skriver jeg bare det jeg vet og selv har hørt. Jeg mener til og med å huske at mamma har en bok der det står klart og tydelig at asperger IKKE er en sykdom, til tross for at mange gjerne kaller det det, og bevisst tror det. Den boka kan jeg finne igjen, også kan jeg fortelle deg hva den heter hvis du vil. Men nå sporer jeg litt av her, asperger er ikke noen sykdom..

   Koselig å lese at du syns det er tøft gjort angående de nakenbildene. Selv er jeg veldig stolt av de, og til tross for at noen enkelte skammer seg mer på mine vegne enn jeg gjør selv, så gjør det ikke meg noe. Hehe, hadde det vært noen av nærmeste familie eller vennekrets så hadde jeg revurdert det litt mer, men det er av en eller merkelig grunn helt andre folk som henger seg opp i dette. Vel nok om det også 🙂

   Litt småfrustrert blir jeg når enkelte tror at jeg bruker diagnosene mine som unnskyldning, da det ikke er mulig. Men samtidlig er det ikke noe jeg kan gjøre så mye med heller, det er sånn enkelte oppfatter enkelte ting jeg har skrevet, hvor foreksempel asperger er nevnt, også har de tolket det på sin egen måte. Det er ikke spessielt frustrerende at folk tror det første gang, men det er litt mer tragikomisk når de fortsetter å påstå det etter at jeg har svart dem så godt jeg kan ett par ganger, og de er like langt i den treige tankegangen sin. Som er min mening igjen! 😛

   Hva slags “spessialbehandling” jeg får vet jeg ikke helt. Vil ikke helt kalle det spessialbehandlig egentlig. For, som jeg har skrevet og som du har sitert.. Det er ingen som krever at jeg er på jobb hver gang, men det de krever er at jeg gjør mitt beste og i alle fall prøver å møte opp i hvertfall noen ganger i måneden, om ikke hver gang. Akkurat det siste der kunne jeg forsåvidt skrevet bedre første gang.
   Men skjønner du mer hva jeg mente nå? Grunnen til at de ikke vil kreve noe 100 prosent er at de vet hvordan jeg “fungerer” under sterkere press, og at det fort faktisk kan fungere andre veien om de hadde krevet at jeg var der hver gang av de dagene som det står på papiret at jeg skal. Sånn, da er det ikke noe mer jeg kan legge til for å forklare best mulig av hva jeg mente i starten.

   Vil absolutt ikke krangle med noen, og igjen tror jeg vi har litt forskjellige syn på ting. For etter min mening krangler vi ikke, vi bare diskuterer litt. Vi er nok ikke enige i alt vi har skrevet om hittil, og ingen kan være enige om alt. Vi har rett og slett bare gått inn i “feil” tema å skrive om 🙂
   Uansett, tusen takk for at du bryr deg Lene. Og jeg håper at du får en god og avslappet, fin kveld! 🙂 Det fortjener du!

  27. randomcaps: og spessielt derfor kan jeg ikke gi meg. når det finnes slike problemer så er det beste å ikke gi seg, for jeg føler meg sikker i min sak, og står for alt jeg skriver og gjør! 🙂 forsiktighet fører ikke til noen forandringer i verden! man må tørre å brenne seg i ild og vann for å faktisk klare noe i verden!!

  28. Hehe, har faktiskt en bok selv om at der står at det er faktiskt en sykdom, siden det går under autisme. Men jaja, noe mener ditt, andre mener datt. Det er sånn forskere kan bry seg om 😉
   Nå forstår jeg hva du mener med jobb-greia di, men det betyr ikke at du ikke kan gjør mer. Men ja, at det settes krav til deg er jo bra, og de som er “ansvarlige” for deg ser jo hvor mye de kan gi deg før du dukker under. Men det jeg prøver å si er kanskje at mer jobb hadde vært bra for deg? Du er en virkelig tankefull person, og du har mye som går inn i tankene dine hver dage og time. Så kanskje å jobbe under litt press hadde vært bra for deg? Bare en tanke. Det fungerer hvertfall for meg. Da får jeg andre ting til å tenke på, enn negativt. Selvfølgelig kan det dukke opp hendelser innen jobb som oså blir negativt for meg, men da jobber jeg bare enda mer for å bevise dte motsatte.
   Var det en diskusjon? Følte det ble litt små-irritasjon over hele greia 😛 But that’s settled then. Bare en heftig diskusjon, og vi har begge fått sagt hva vi mener.
   Ååå, bare en liten sitat fra deg nå: “Forsiktighet fører ikke til noen forandringer i verden!”
   Tenk på den du 😉 Ta en sjanse og beveg deg utenfor kravene som står på jobb-papiret. Drit i diagnosene dine eller sykdommene dine eller hva faen vi kaller det 😛 Ikke heng deg oppi hva som er negativt. Tenk: “Jeg er lik alle andre så lenge jeg lar dem tro det.”
   Toodeloo!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg