ADVARSEL: Lettere depresjonsfarer lite søvn og usunn mat


(Foto Andreas Flatås Storli “Lite søvn + dårlig kosthold øker sjansen for depresjon)

Føler du at du er ofte lei deg, deprimert og/eller sint.
Føler du at du knekker fort sammen, og at du tåler lite i livet?

Du er ikke alene.
Har i flere lange perioder selv vært plaget depresjoner, dårlig selvtillitt og skumle tanker (blant annet selvmordstanker som har kommet og gått alt oftere og oftere den siste tiden).
Nå er jeg i en periode hvor jeg føler at en god del ting går bedre og jeg er ikke så mye deprimert akkurat nå.
Det var jeg derimot i sommer, høst og vinter. Opplevde blant annet å være dødelig forelsket i to gode venner av meg i fjor, noe jeg er fortsatt, men var en god del verre før nyttår enn nå. Tenkte da som regel at alt sammen er skylden til disse ugjensidige og dermed vonde og vanskelige forelskelsene, og disse to forelskelsene var helt klart veldig mye av årsaken til depresjonene mine også, samt en del andre småting som hopet seg opp i høst.

Men det jeg ikke tenkte så mye på var at det kanskje kunne blitt bitte litt enklere for meg å takle disse vanskelige tingene om jeg i det miste hadde prøvet å ha litt bedre døgnrytme, sove litt mer, og kutte ned på dårlige uvaner innenfor godterier og annen umat.

Nå som sagt så føler jeg at jeg takler ting noen hakk bedre enn for noen uker siden. Men det har hendt noen få ganger også i løpet av denne januarmåneden at jeg har fått mindre gode tanker og lettere depresjoner. OG gangene jeg har fått det slik igjen i denne måneden har vært like etter at jeg nettopp har hivet i meg større doser søppel”mat” som godteri, pizza og brus som jeg har hatt i meg i dag, for å nevne ett eksempel, samt at jeg har sovet lite i natt. Derfor kjenner jeg meg nå noe deprimert, lei meg og lett irritabel, enda det egentlig ikke har skjedd noe spessielt vondt akkurat nå.

Så til alle som sliter med depresjoner så har jeg et tips med personlige erfaringer. Prøv og spis litt sunnere, prøv og sov litt, slapp av og prøv og gi litt faen, og gjerne gå deg en tur eller tren noe. Er ikke så mye som skal til for å føle seg litt bedre.
Disse rådene gjør nok ikke susen 100%, men virker det gjør det!

Ta det fra en som har erfart det selv veldig mange ganger!
Med det vil jeg ønske alle mine lesere en god natt. Vil dere skal vite at jeg er utrolig glad for at dere gidder å ta turen innom 🙂 Da skal jeg snart finne sengen, skal til Trondheim i morgen da min lillesøster skal dit for å få regulering, og jeg er bare med for morro skyld siden jeg savner Trondheim, butikkene der og litt miljøforandring.
Vi blogges! 🙂 God natt til alle sammen!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg