Ting som irriterer meg – MED MEG SELV!

Hvem er den mest irriterende personen i hele mitt irritable liv? Jo det er meg det!
For hvem er det som stadig stikker hull i alle mine planer og visjoner? Jo, det er visst meg selv det også. 😏

Så her har dere det altså – 8 ting som irriterer meg med meg selv!

Intet mer..
eller mindre.

SAAAAA-TANN SÅ IRRITERENDE JEG KAN VÆRE! 😖

Aylar Von Kuklinski

Bloglovin: fullstendigkaos
Facebook: aylarvonkaos
Instagram: fullstendig_kaos
Tik Tok: aylarkuklinski

4 kommentarer
  1. Jeg kjenner meg SÅ igjen!
   Men jeg har ikke selvinnsikt nok til å irritere meg over så mange ting ved meg selv, så her fikk jeg meg en liten øyeåpner.
   Er det er ord på norsk? Øyeåpner? Nei, det kan ikke være det, vel?

   Jeg synes ikke du skal være så hard med deg selv.
   Hvis du ELSKER Paradise Hotel, så er da det innafor. Jeg er en person som har veldig, veldig, veldig spesielle interesser.
   Jeg ELSKER Krim fra virkeligheten. Det har jeg gjort siden jeg var tenåring, og jeg kan prate om seriemordere, drap og menneskets psykiske helse i timesvis, dagesvis, ukesvis!
   Og det er ikke alle som synes det er så veldig interessant! Det er faktisk forbausende mange som finner dette temaet helt uutholdelig.
   Nå er jeg blitt flinkere til å oppsøke slike steder på nett hvor det finnes folk med samme interesse som meg, og kommentere der.
   Kanskje et tips til deg, også, hvis du føler du overser dine nære med ting de ikke bryr seg om.
   Når det er sagt, så synes jeg mennesker som virkelig brenner for noe, som har en skikkelig passion for noe, er interessante mennesker.
   Jeg har en venn som er veldig opptatt av miljøet. Ekstremt opptatt. Han har fått bier nå. Og han leser bøker om insekter, maur, fluer, bier, alt!
   Jeg må innrømme at jeg var veldig lite gira i starten. Tanken på å få et foredrag på halvannen time om biomangfold (!) syntes som en dårlig drøm.
   Men det er noe med folk som er SÅ engasjert og entusiastiske! Når det i tillegg er et menneske jeg liker, så klarte han faktisk å fange meg inn!
   Og det er godt gjort, med mine bokstaver 😁
   I mitt hode er det mye som konkurrerer om oppmerksomheten, for å si det mildt.
   Poenget mitt her var egentlig det at når man har venner, familie og andre i Livet som man liker, så vil man jo gjerne engasjere seg i deres interesser, sant?
   Det gjør sikkert du med ho venninna di, også? Lytter til ting du ikke alltid synes er like spennende? Det er en del av en relasjon, tenker jeg. Men, det må være lov å si ifra, også.
   Jeg kan jo prate i tre dager i strekk, så jeg setter pris på at noen sier ifra. Ti ganger heller det enn at de sitter og ergrer seg over meg, og ikke sier noe.

   Jeg kunne så inderlig ønske at folk var mer slik som barn er. Rett på sak, sier det de tenker og føler der og da.
   Jeg husker ikke hvordan du ordla deg konkret, så dette blir fritt oversatt.
   Du prater raskere enn du tenker, eller noe slikt.
   Jeg personlig bruker å si at jeg mangler den innebygde sensuren andre mennesker har. For her kommer det meste rett ut.
   Og det har gitt meg mye problemer gjennom Livet. Men jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg pris på andre menneskers ærlighet og at de sier hva de tenker og mener. Hvis du hadde vært min venn, hadde overhodet ikke det at du snakker uten å tenke, vært et problem. Jeg tror heller tvert imot.
   Jeg klarer ikke å lese kroppsspråk, og sliter veldig med å tolke ansiktsuttrykk. Jeg forholder meg til hva folk sier, og jeg tar alt helt bokstavelig.
   Jeg har aldri forstått det sosiale spillet og tilhørende regler.
   For eksempel tanken på å date noen, slår meg helt ut mentalt.
   Det er jo ikke slik at man kan møte noen, og hvis man liker vedkommende, så kan man si det. Nei, er du gal?!
   Da skal man vente en viss periode, for man må ikke være for ivrig. Men man må heller ikke vente for lenge, da er man uinteressant. Også må man som jente være dempet, forsiktig, litt uskyldig. Og gutten skal være jegeren, for hvis ikke, mister han visst interessen. Nå ble jeg faktisk urolig inni meg, bare av å tenke på dette.
   Hvordan i all verden folk kommer seg gjennom det der er jo HELT uforståelig for meg!
   Russisk er like lett å forstå som dating.
   Livet generelt blir presentert på et språk som jeg kun forstår noen få ord av.

   Beklager at jeg bruker bloggen din som sted hvor jeg slipper løs galskapen.
   Også så rotete og uten sammenheng.
   Det var jo disse punktene dine jeg skulle si noe om, men nå skal jeg konsentre meg.
   Punkt nummer en, enig. Ikke fortelle vitser du ikke liker selv 😀 Ikke lag videoer heller for andre, gjør det du liker!
   Punkt to ha vi vel vært gjennom ganske grundig, eller hva? Konklusjon, ikke vær så streng med deg seg selv. Men samtidig tål at folk sier ifra.
   Punkt tre, jeg får vondt i magen for jeg kjenner meg så igjen!
   Jeg er også slik at jeg må være veldig godt forberedt når jeg skal være sammen med noen, selv nære venner.
   Punkt nummer fem og syv, planlegging.
   Jeg forstår frustrasjonen din. Å være så stressa at du glemmer visa, handlenett, handleliste, nøkler, mobil, osv, er veldig stressende. Det er ikke godt å være all over the place.
   Men, vær takknemlig for at du ikke har OCD på disse områdene.
   For da kan det bli så ille at du ikke kommer deg på butikken i det hele tatt.
   Jeg skrev huskelister. Først skrev jeg dem alfabetisk. Det sier seg jo helt selv. Men! Det er alltid et men. Det er mange men.
   Men nå skal jeg ta en av dem.
   Du vet at ulike matbutikker har litt ulik utforming? Mange butikker er slik at frukt og grønt er det første man kommer til når man entrer butikken. Deretter kan det være kjøttavdeling. Eller ost og pålegg. Eller brød. Og avdelinger med vaskemidler, tørrvarer, dyremat, bleier, hygiene.
   Det jeg da begynte å bruke veldig mye tid og energi på, var om jeg skulle skrive huskeliste utifra utformingen på butikken.
   La meg ta et eksempel. Jeg skal ha appelsinjuice, Biola, Friskis, knekkebrød, Maryland Cookies, Sørlandschips, tomat, vaniljeis.
   Som du ser, satt opp alfabetisk.
   Men!
   Når jeg vet at appelsinjuice er omtrent i enden av butikken, skal det da stå først på lista? Det gir jo ingen mening. For en mest mulig effektiv handletur, bør det settes opp etter butikkens oppsett.
   Men for meg som har OCD, er det som å få kniver i hjertet å måtte skrive noe ikke alfabetisk.
   Også var det et problem at ikke alle butikker er helt like i utformingen.
   Selv ikke to REMA butikker er helt like. Så da måtte jeg være helt sikker på hvilken butikk jeg skulle i.
   Også er det et anna problem.
   Jeg skal ha to typer is. De bør jo stå sammen på lista, sant. Is er is og hører sammen. Men ikke når den ene begynner på v og den andre på f.
   Og skal jeg skrive bare Friskis? Eller skal jeg skrive leverandør også, feks Henning Olsen Friskis?
   Og ikke nok med det, disse listene var håndskrevne. Og måtte derfor kladdes, og være hundre prosent perfekt skrevet før man kan gå ut. Et slikt prosjekt kunne i verste fall ta et par dager.
   Skjønner du hvor crazy man kan bli?
   Vær glad du ikke er så gal, du!
   Løp heller de tre gangene opp og ned trappa. Det er bra for helsa å gå i trapper 😀

   Det siste jeg skal si nå, som jeg egentlig ikke trenger å si, er at du er ikke aLene om å forklare ting veldig nøye til folk 😂
   I mitt tilfelle gjør jeg det fordi jeg selv ofte føler at jeg ikke forstår noen ting! Jeg savner en forklaring. Ergo tror jeg at andre har det på samme vis. Så jeg tenker at det egentlig er en fin ting du og jeg gjør, for vi gjør det jo for å hjelpe. Det er jo godt ment.
   Det kan bare bli litt mye.
   Slik som det ble her nå.
   Nå er jeg rett og slett flau.
   Men jeg har brukt så lang tid at jeg sletter det pokker ikke 😂
   Du får se om du orker å lese min Bachelor oppgave i hva som irriterer deg ved deg selv.
   Jeg håper du får snudd døgnet litt, for det er veldig synd å gå glipp av disse nydelige sommerdagene.
   Til vinteren kan du være oppe om natta, da er det mørkt hele døgnet, uansett.
   Takk for meg!
   Ha en strålende helg!

   1. Joda, joda – øyeåpner er et ord! Har brukt det selv i forskjellige settinger, og når jeg googler det opp nå så ser internett ut til å godkjenne det også! 😀

    Visste du forresten at true crime og da spesielt seriemordere er en av grunnene til “navnet mitt”? I løpet av mine første år inne på denne bloggen, da særlig 2011 og 2012 hadde jeg virkelig mine morbide interesser, og de prøvde jeg på ingen måte å skjule her inne. Ble til at jeg skrev flere halvlange innlegg om de mest kjente seriemorderne i historien, i tillegg til at innholdet på bloggen generelt var ganske mørkt og skrekkelig på den tiden. I TILLEGG kunne jeg også være ganske skamløs med å legge ut seksuelt content. Så da syntes jeg det passet bra å lage meg et alias hvor den ene delen var tatt fra noen som har drevet med erotikk (les hardporno) Aylar Lie, samt noen som er kjent for ganske grusomme ting, Richard Kuklinski. Dette var dessuten den samme “skjønnheten og udyret”-oppskriften som min favoritt artist Marilyn Manson (Marilyn Monroe/Charles Manson) har benyttet seg av.

    Og mens vi er inne på seriemordere… jeg er i slekt med Belle Gunness, som jeg på et tidspunkt kalte opp et av kjæledyra mine etter (en tarantell).

    Når det kommer til det å møte andre mennesker og vente for lenge eller for lite så frykter jeg at jeg NOK EN GANG kan ha gjort det sistnevnte denne helgen. Her er det dog ikke snakk om dating, men mer det at jeg har lyst til å ha henne som en gamingvenn. Vi har såvidt utvekslet noen meldinger på Insta. Er jeg som har tatt initiativ til å starte samtalene hver gang, og jeg føler vi har en grei tone. Meeeeeen. Jeg burde nok ha ventet litt til før jeg spurte om hun vil legge meg til et sted hvor man må være “venner” for å kunne spille sammen xD

    Syns helt ærlig det er gøy at du “tømmer deg” her inne jeg. I hvertfall så lenge det ikke er totalt random, og noen lunde relatert til innlegget du kommenterer under. Og så syns jeg du skriver godt, flink med punktum, komma, samt å dele opp setningene dine, så det bidrar også til å gjøre denne kommentaren til en kommentar jeg liker og setter bra pris på! <3

    Huskelister ja.. det er for så vidt noe jeg skriver, MEN den er ofte ikke så spesifikk eller skrevet i like god rekkefølge som den kunne vært. F.eks så kan et punkt være "Middagsmat", uten at jeg har listet opp HVA det skal være. Det igjen kan resultere i at jeg kjøper enda en fiskegrateng, forså å innså når jeg kommer hjem at… åja, sant det, jeg har jo tre stykk i fryseren fra før av. Haha!

    Ble noen ting du har kommentert nå som jeg ikke har svart så godt på, eller besvart i hele tatt, men jeg vil igjen at du skal vite at jeg setter veldig pris på dine kommentarer. Og JEG har lest alt du har skrevet både her, og i tidligere innlegg, og det kommer jeg til å fortsette med!

    Så et lite spørsmål. Jeg lurer litt på om det kan være at jeg kinda vet av deg fra før? Nå er det MANGE Lene der ute, så mye sannsynlig at dette er et skudd i blinde, men jeg prøver meg.. Har du, eller har du hatt en blogg inne på blogg.no selv for ikke så lenge siden? ELLER kan det tenkes at du er i veldig nær familie med en av mine venninner? Mye sannsynlig nei på begge spørsmålene, men jeg "måtte" altså spørre nå.

   2. Ojoj, nå må jeg visst ti år bakover i tid og se innlegga dine fra den tida!
    Jeg får aldri nok true crime!

    Angående navnet ditt, så trodde jeg at du heter Aylar!
    Det første jeg tenkte var selvfølgelig Aylar Lie. Men jeg har opplevd før at navn jeg trodde var jentenavn, er begge deler.
    Så tenkte jeg at du kanskje var av utenlandsk opprinnelse, og heter Aylar. Etternavnet antok jeg at var et nick, men jeg er jo aldri sikker på noe. Jeg tror på alt folk sier, så hvis du hadde sagt at det er ditt ekte navn, hadde jeg trodd deg på det.
    Jeg har vært veldig naiv så lenge jeg kan huske. Jeg forstår liksom ikke hvorfor folk går rundt og lyver.

    Marilyn Mason er en interessant karakter! Han har endel demoner, tror jeg.
    Med det mener jeg dyptliggende problemer.
    Mye mobbing som har satt spor, kombinert med endel rus gjør desverre ikke oss mennesker mer stabile.
    Manson og Johnny Depp har gjort endel videoer sammen, jeg digger de to i lag!
    Tenk å være på fest med de to, holy crap 😂
    Hunden min har et brunt øye, og ett nesten hvitt øye, så han har mellomnavn Manson 😀
    Folk blir ofte veldig satt ut av det øyet hans, og han ser litt crazy ut, akkurat som Manson.

    ÅH, hjelp, finnes det regler for når man kan legge til venner for å game med?
    Er det regler for ALT?
    Why? Just WHY?
    Kan ikke folk bare være seg selv og droppe alle disse regLene?
    Jeg orker ikke mer.

    Det er M A N G E Lener der ute, annenhver jente het Lene før.
    Du spør litt vanskelig, for jeg prøvde meg på et par blogger, men jeg fulgte de aldri opp over tid. Det ville forundre meg veldig om du hadde snubla over noe av det, og det er mange år siden. Jeg husker ikke engang hvor det var.
    Jeg heiv meg på, full av entusiasme. Og så gikk det som med alt ellers i Livet. Jeg mista interessen.
    Jeg har erfart gang på gang at verden er veldig liten, så det skulle ikke forundre meg om jeg er i familie med noen du kjenner eller at det finnes en connection et sted.
    For å svare på det, må jeg ha litt mer å gå på.
    Hvor er du fra, og hvor holder du hus nå?
    Jeg hører en dialekt fra Trøndelag, tror jeg.
    Men så har du kanskje bodd østover, slik at dialekten er blitt litt endra?
    Jeg er nerd på så mange felt.
    Jeg fascineres av dialekter. Geilo, og indre Telemarks dialekt er noe av det fineste jeg vet.
    Mange hater Stavanger og Kristiansand dialekt, jeg synes de er flotte begge to.
    Det er igrunn få jeg misliker veldig. Jeg hater Arendal. Ikke byen, altså, den elsker jeg.
    Dialekten er helt grusom.
    Men nå datt jeg totalt av kartet!
    Eller egentlig ikke!
    Nå ble ringen faktisk sluttet!
    For det er en ting jeg misliker veldig med meg selv, nemlig dialekten min.
    Så da holdt jeg meg egentlig til tema hele veien.
    Hehe, veldig planlagt, liksom. Not.

    Det er utrolig hyggelig å skrive med deg.
    Du virker over snittet reflektert. Også liker jeg at du gjør din greie. Og du er ikke redd for hva andre måtte si, eller om de ler av deg.
    Er det en ting som har noe med Asbergers å gjøre, at du klarer å ikke bry deg om hva andre måtte mene videoene dine?
    Eller er folk med Asbergers like sensitive på hva andre mener, som alle andre?
    Du har sikkert tatt det opp utallige ganger her inne før, men kunne du kort fortalt hva dine typiske symptomer på Asbergers er?
    Egentlig er jeg lite selvhøytidelig. Tror jeg.
    Men når det kommer til video og bilder sliter jeg massivt.
    Bare tanken på å filme meg selv er helt utenkelig.
    Jeg har så lyst til å lage en blogg eller podcast om min OCD, og erfaringen min med et veldig mangelfullt hjelpeapparat. Men jeg tør ikke.
    Jeg HATER å bli tatt bilde av.
    Jeg gjorde et halvveis forsøk på nettdating for noen år siden. Uten bilde. Og jeg ville ikke sende folk bilde heller.
    Hehe. Det sier seg selv at folk trolig så for seg ei dame på 120 kilo, trolig noe lignende ho gale mora til Honey Boo Boo, eller hva ho heter.
    Det ble lite dating 😂

    Hyggelig at du synes jeg skriver greit. Jeg er faktisk litt opptatt av at det skal være nogenlunde forståelig. Og som du sier, komma og punktum er veldig viktige komponenter i språket vårt.
    Det er utrolig vanskelig når man mottar en sms uten komma, punktum eller stor bokstav i starten av et ord. Slike skriverier kan ha mange ulike betydninger.

    Jeg personlig tror ikke du har gjort noe feil ved å legge til ho jenta som venn. Jeg hadde ikke reagert på det.
    Men nå skal det jo sies at jeg er 93 år når det gjelder å forstå sosiale medier.
    Og jeg er 2 år når det kommer til å forstå sosiale samspill.
    Så du bør kanskje ikke høre på innspill og råd fra meg 😀

    Ha en strålende dag videre i sommervarmen!

   3. Du! Jeg kom på at bloggen har en egen kategori som heter “Seriemordere og morbide folk” (mulig jeg skal endre det navnet litt..). Så vil jeg legge til at det er mulig det er noen faktafeil der, da alle kildene jeg brukte den gangen ikke nødvendigvis var de beste bestandig. Pluss at jeg kan ha misforstått noe jeg har lest før jeg skrev ned disse innleggene også da konsentrasjonen og fokuset mitt til tider kan være en utfordring, spesielt om det blir en del å lese.

    Husker det var en fyr som lurte på om jeg kom fra Polen en gang. Men nei, jeg er født og oppvokst i gamle Sør-Trøndelag. Bodd her hele livet. Og foreldrene, samt besteforeldrene mine har vel også bodd i Norge hele livet. Ikke helt sikker på besteforeldrene mine, men tror det. Har EI oldemor som er svensk, men det er det eneste jeg kommer på nå av utenlandske gener.

    Men ja, er flere som har stusset noe over både “navnet” mitt, og dialekten. I den grad man kan si at jeg har noe (fast). Jeg har jo bodd i Oppdal hele livet, men jeg omgås veldig sjeldent folk her. Er jeg først ute går jeg som regel tur alene med musikk på ørene. Mens de jeg har kontakt med kommer gjerne fra Oslo eller Bergen omegn. Men hvis du ser på en av mine aller første vlogger fra typ 12 år tilbake så vil du nok merke at trønder-dialekten var sterkere til stede da. Men det var før jeg ble ung ufør og sluttet å ha et fast sted med andre oppdalinger å gå til. (kan for øvrig angående det du skriver om dialekter legge til at jeg IKKE er noen tilhenger av oppdaling, så jeg er like glad for at dialekten er såpass “vasket vekk” som den er blitt)

    Når det kommer til hvem du er avkreftet du nok at du er en av de to jeg trodde du kanskje kunne være nå da du nevnte hvor lite glad du er i å bli tatt bilder av og sånn. Så du er en annen Lene enn de to jeg tenkte på først, siden de har flere bilder av seg selv ute offentlig.

    Åh du, jeg skulle ønske det var slik at jeg ikke brydde meg så lett, men sannheten er at jeg er noe sensitiv for kritikk. Og jeg kan fort bli deppa om det jeg legger ut ikke får noe særlig oppmerksomhet. På bloggen er jeg blitt vandt med at det nesten aldri kommer kommentarer lengre, så det går ikke like mye innpå meg mer. Men hvis et bilde på Instagram får under ett visst antall likes, eller hvis en video på Youtube knapt blir sett i hele tatt.. DA kan jeg fort kjenne det på selvbildet og selvfølelsen i negativ forstand.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg