Belle Virginia, min tarantell er død… R.I.P

Har en trist nyhet å meddele. Belle forlot oss i går. Hun virket som hun var i noen lunde grei form sist jeg tok henne ut en liten stund, som bare er tre dager siden, altså søndag. Men nå er hun dessverre borte. Årsaken er ikke helt sikkert, men det er helst sult, dehydrering eller forgiftning.

Gjennom et nettforum jeg er medlem på i har jeg funnet ut at 2 måneder mellom hver fôring normalt ikke er et problem for en tarantell, men at det likevel er ambefalt at hun hadde fått det oftere, helst hver 14 dag. Da jeg fikk Belle var det like før dyrebutikken i Oppdal ble nedlagt, bare få måneder etter kjøpet. Da jeg kjøpte henne visste jeg ingen ting om butikkens nedleggingsplaner, hadde jeg gjort det hadde jeg kanskje ikke gått for kjøpet da siden jeg har vært avhengig av at noen har hatt et ærend i Trondheim. Jeg har som kjent ikke noe mange venner i nærheten, så det har alltid vært avhengig av familien da jeg ikke har turt å dra til byen på egen hånd, mest i frykt for å ikke finne frem til buss/ tog på veien hjem igjen…

En annen ting jeg har funnet ut er at svampen som har ligget i drikkeskålen aldri skulle ha ligget der i utgangspunktet da den skaper mye bakterier på uhyre kort tid. Blir skålen for forurenset resulterer det raskt i at taranteller ikke vil drikke fra den, før den er gjort ren. Dessverre har jeg i tillegg ikke vært særlig flink med å rengjøre den, bare fylle på nytt vann. Så har vi altså alternativ tre i forhold til utsultning eller dehydrering, altså; Forgiftning… Grunnen til at jeg har latt svampen ligge der er fordi da jeg kjøpte henne sa de på dyrebutikken at det skulle ligge noe i den for å forhindre at hun ikke falt uti skålen og druknet. Men nå har jeg fått vite at det ikke hadde vært noen fare med tanke på skålens størrelse. Eventuelt hadde det vært bedre med en stein..

Bakenden har vært veldig innskrumpet og liten en god stund, noe som altå tyder på enten sult eller helst dehydrering… I det minste er jeg en ærfaring sterkere nå…

Uansett… Min lille Belle Virginia har spinnet sine siste tråder.. Døde alt for ung. Hun ble cirka 3 år, så alderdom var i alle fall ikke en årsak da taranteller kan bli opp til 8-10-15 år.

R.I.P…

22 kommentarer

Siste innlegg