BOKAKTUELLE LARS GISNÅS GA MEG EN PERSONLIG GAVE I DAG!

Da var jeg kommet meg hjem fra jobb igjen, etter bare en og halv time på denne fredagen i lokalavisen “Opp” er jeg omsider ferdig med mine småoppgaver som var å ta tak i, denne dagen.
Bokaktuelle Lars Gisnås var i dag på besøk fra Trondheim, og ble intervjuet av en av mine kollegaer på direktesendt radiosending. Jeg er glad jeg er ferdig med radio, har ikke gjort store tingene som å intervjuet folk, men jeg har jo jobbet som programleder for radiobingoen på Radio E6 to timer hver kveld noen måneder for snart to år siden. Og jeg syns det var mer enn nok å styre musikken på, presentere sangene, for ikke å snakke om lese tall riktig, og verst av alt; ta i mot telefonen fra innringere under bingoen; DIREKTE!

Vel, det var litt av min jobb før. I dag jobber jeg så vidt noen timer mandager og fredager. Radio E6 og Opp er i samme bygg og samme firma, bare så det er klart.
Det jeg gjør perr dags dato er å skrive om de filmene som sendes på Oppdal kulturhus sin kino i uken fremover, IKKE anmelde de, men går inn på filmweb sin nettside, og henter informasjon der som jeg korter ned til et parr linjer i avisa Opp! Ellers skriver jeg en noen linjer i lokalavisens forside, en spalte på 3-4 linjer som er korte stikkord om hva som sto i Opp-utgaven som ble gitt ut for 5 år siden. Og utenom det oppdaterer jeg aktivitetskalenderen på opp.no der og da, med aktiviteter som foregår i bygda.

Enyways, bokaktuelle Lars Gisnås er i dag i bygda for å signere sin nye bok som handler om hva som skjedde i Oppdal i krigen. En bok som muligens enkeltmennesker gruer seg til å lese med tanke på at man kan være etterkommere og i slekt, eller visste eller vet av noen personer som nevnes, enten med navn eller mer anonymisert.
Jeg skal ikke skrive lange linjene om denne boken, rett og slett fordi jeg har ikke snøre peiling på noe mer enn det jeg så vidt klarte å høre mens radioen sto på fra radiostudio rett bak ryggen min, mens jeg egentlig satt oppdatt på en av avisas Mac, og drev på med “mitt”.

Etter at Gisnås var ferdig intervjuet forsvant han nesten like fort som han kom, og hadde visst et ærend på sykehjemmet, hvor han også tok med seg en av fotografene våre. Hehe, veldig spessiell og hyggelig kjendis Gisnås altså! De andre i bygget ante ikke hvor de hadde blitt av, før de kom tilbake igjen. Lars Gisnås er litt som meg å Fantomet, kommer og går!

Litt senere skulle sjefen min (redaktøren for Opp) og Gisnås ut og spise middag på Skifer Hotel før Gisnås senere i dag blir sittende på bokhandelen og signere bøker for lengre køer folk. Men før de forsvant fikk jeg en liten overaskelse, Lars kom bort til meg og ba meg om å ta i mot den kanskje mest kjente boken han ga ut i 2004.

“Hundre år i Oppdal” er en bok om ting generelt som har skjedd fra 1904-2004 i Oppdal. Oppdals historie om ditten og datten kort sagt, mest datten? Hmm.
Ikke bare ga han meg boken som en vennegave, men han signerte den også før han gikk bort og overaska meg:

“Mine gode hilsner til Andreas (meg). Fra Lars Gisnås, 2011. Hold hodet kaldt, hjertet varmt!”

Det er rimelig sjelden at jeg blogger noe som helst som har med Oppdal å gjøre generelt, men akkurat nå bare måtte jeg det syns jeg! Skal sies at jeg har hatt litt kontakt med denne fantastiske mannen før, så han visste fra før av meg, og jeg av han. Alle i Oppdal, og Rennebu for den saks skyld, vet mer enn godt hvem Lars Gisnås er. Enyway, dette var en hyggelig overaskelse, og selv om jeg ikke er storleser av fakta og historie, så var det i hvertfall veldig hyggelig.

Ønsker alle sammen en god fredag videre!
Vi blogges!

5 kommentarer

Siste innlegg