Tyven, tyven skal du hete..

Vi har alle tatt noe som tilhører andre en gang i livet. Kom igjen, det er bare å innrømme det. Vi har alle vært “tyver” på et eller annet tidspunkt. Da jeg var liten stjal jeg begge husnøklene til farmor og farfar forså å kaste dem langt uti skogen i håp om at de skulle være hjemme hele tiden slik at jeg kunne besøke dem akkurat når jeg ville. Jeg har også lastet musikk og hele pornofilmer ulovlig fra nett… Noen husker kanskje at jeg for noen år siden stjal en tyggis fra Kiwi?.. Og fra tid til annen har jeg vel også tatt en og annens hjerte… Det er bare å tilstå.

I dag derimot har jeg vokst fra meg de verste uvanene. I dag laster jeg ikke ned musikk en gang uten å være sikker på at den som har produsert produktet får noe igjen for det. Men det er likevel et punkt jeg ikke har perfeksjonert meg på riktig enda og det er andres bilder på nett.

Som en hver fast og oppegående leser har merket seg hender det at jeg bruker et og annet bilde som jeg ikke har rettighetene på, og jeg skal også innrømme at det er veldig sjeldent jeg spør om tillatelse… Når det igjen er sagt så tar jeg likevel å oppgir HVOR/ HVEM jeg har tatt de fra, jeg gjør det klart og tydelig at bildene jeg bruker IKKE er mine.

Det er litt mer enn man kan si om en liten drittunge på Instagram som jeg akkurat har oppdaget har tatt et av mine bilder og brukt det som sitt. Helt uten å spørre om lov, helt uten å oppgi hvor han har tatt det fra. Slikt kjenner jeg at jeg blir litt irritert av. Det minste man kan gjøre når man bruker andres bilder er å faktisk oppgi hvor de opprinnelig kommer fra. Men tydeligvis er det ikke alle som deler den oppfatningen.

Kjenner jeg har litt lyst til å banke på døren til vedkommende nå forså å kappe av han hendene.. Men samtidig er det tross alt bare snakk om en liten dum guttunge, og jeg har selv vært en uvitende, naiv, liten tyv en gang.. Så.. Derfor nøyer jeg meg med å skrive dette blogginnlegget denne gangen.

Har du brukt andres bilder uten deres samtykke eller uten å engang oppgi hvor de kommer fra?
Har du opplevd at dine bilder har blitt brukt av andre uten ditt samtykke?

Vi reblogges!

Nei, vent! Nå holdt jeg nesten på å glemme noe… Bildet jeg har brukt i dette innlegget har jeg funnet og tatt fra cw.no. Pjo, der holdt jeg nesten på å falle i dobbeltmoral-gruva..

Da forsøker jeg en gang til.

Vi reblogges!

 

2 kommentarer
    1. Hahaha jeg tok typen fra venninna mi en gang…da jeg var ung :))) Ellers bruker jeg ikke å bare ta ting… Bilder til illustrasjoner på bloggen, bruker jeg som regel av mine egne. Er det ikke noe opphav, blir det bare Foto fra Google eller fra FB… Nå stjæler jeg hverken folk eller ting lenger hehehe 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg