TØRK OPP HUNDEBÆSJEN ETTER DYRET DITT!

Kjære alle hundeeiere, og dere som lufter andres bikjer.
Hunder er noen fasinerende dyr, sies å være menneskets beste venn. Det kan godt hende, og jeg skal ikke krangle på akkurat det. Men kan ikke enkelte av dere være en bedre venn av selve samfunnet også, ikke “bare” hunden(e) deres?


Yeah, its smells like children! Men du har likevel plikten til å fjerne det, dersom det kommer fra dine!

Selvfølgelig kan jeg se for meg at hunder akkurat som mennesker har en ekstra bløt og hissig dag når det kommer til produksjonen av bæsj, men likevel. Det skader ikke å plukke opp bæsjene, for sånn seriøst, det er ikke fryktelig delikat for andre mennesker som kommer senere og eventuelt moser hundebæsjen med skoene sine.

Akkurat, og du har helt rett. Sko kan renses og vaskes akkurat som ørene dine, men det er ikke poenget! Poenget er at du er en jævla lat og uvitende person dersom du faktisk ikke gidder å tørke opp etter dyrene dine når de gjør fra seg på fortauet!

Hvis du har satt deg ordentlig inn i hundeting generelt når du har hund, noe jeg håper du har gjort, så vet du at det finnes noen poser til å nettopp ta opp doggypooen! I følge en god venninne av meg som selv har hunder koster det rundt 10-12 kroner med en rull på cirka 50 poser! Har du ikke råd til det så har du heller ikke råd til å ha hunden(e) din(e)!

Hvis du som nå leser tilfeldig er ett av de småkrypene som dette gjelder; Hva er det som gjør at du lar være? Er du lat? Det må være fryktelig å være så lat at du ikke gidder å gjøre den lille, enkle kroppsbevegelsen å faktisk bøye deg noen få grader forså å strekke den ene arma di og ta opp en enkel bæsj med? Eller er du rett og slett bare alt for redd til å ta i møkk? Liten avskyelig soss i tillegg til at du er lat kanskje? Fysjamei!

Vi reblogges!

27 kommentarer
    1. Eg plukke ikkje opp når me e ute og går tur og hu går å drite i busker og kratt – elle i skogen. Men hvis hu gjørr det langs fortauet elle andre plassar kor folk ferdes ofta så plukke eg alltid opp.
      Men akkurat denna debatten bjunne å bli gammale.. Eg syns det e verre med alle sigarettsneipane og søppelet som ligge rundt omkring. Det brytes ikkje ner eingong.. Åsså glass/flasker som ligge knust på fortau. Då e det ikkje noe særlig å værr hundaeiar!

    2. Jeg er så enig med at folk kan plukke opp. Særlig når det ligger på gata!! Når snøen kommer tror folk at de slipper å plukke opp dritten etter hunden sin.. Når den smelter ligger det masse dritt på gata. Ikke akkurat små kladojser heller! Blir møkkirritert! Lukter dritt overalt om man har tråkket å en også! USJ
      Hilsen hundeeier som PLUKKER OPP dritten! 🙂

    3. Jeg plukker så og si alltid opp – ihvertfall om det er et sted mennesker ofte går. Men er vi midt inni skogen, utenfor stien og bikkja klatrer opp i en skråning bak en busk så lar jeg den ligge. Jeg skjønner fustrasjonen til dere “ikke hundeeiere” – men jeg tror at fler hadde plukket opp dritten etter bikkja om det hadde hvert fler søplekaser. Selvfølgelig er det vårt ansvar å plukke opp dritten, men å bære på en bæsjepose i fler km er ikke alltid like morsomt, og jeg tror dette er grunnen til at mange lar den ligge, men latskap spiller nok også en stor rolle 😉
      Men somsagt – det er STOR mangel på søplekasser, og kaster man en bæsjepose i en privat søplekase kan man risikere å bi halssugd (ikke langt unna ihvertfall) – og de få offentlige søplekassene man møter på er somregel stappfulle.

    4. Katrine: Tror det er noe i det du sier om snø og vinter, men så lett er det ikke, det ser jeg foreksempel daglig i en bygd som Oppdal hvor det faktisk har snødd en god del denne vinteren, uten at det hjelper mot avføringen!

      Møkkirritert er ordet, hehe. Godt å høre at du ikke er en av de ynkelige sjelene som ikke gidder! 🙂

    5. mylife: Enkelte steder er det nok mangel på søppelbøtter og kasser og lignende ja. Men alikevel, duger ikke det som noen solid unnskyldning. Men du har absolutt et poeng, selv om det ikke argumenterer mot å ta opp dritten! 🙂

      Godt å lese at du plukker opp avføringen på offentlige steder i alle fall, slik som fortau og sånn.

    6. Kjempe bra skrevet…tror nok det ligger latskap bak de som ikke tar opp etter sine hunder, det er flaut å være hundeeier å gå rundt å se hvor mye driiiiiit som ligger overalt..de skulle skamme seg…det som er så synd er at vi som faktisk tar opp etter våres beste venn, det er vi som får kjeft for de som ikke tar opp.. dette problemet blir vi nok aldri kvitt desverre, men at vi kan bli bedre helt klart 🙂

    7. Jannike: Det kan jeg tenke meg er flaut ja for dere som faktisk gidder, men det burde være trippel så flaut for de som lar være.. Men enkelte eier tydeligvis ikke evnen til å tenke så langt.

      Ja, det er ille når dere som faktisk gjør det blir beskyldt for å være en av de hundeeierne som lar vær! Det er ille, og ikke rett i hele tatt!
      Klem fra meg! 🙂

    8. Jeg er nok verdens mest late person- likevel plukker jeg alltid opp etter hundene mine, med mindre jeg må kave gjennom busker og kratt, løpe langt inn i skoen for å finne den, eller den er så bløt at det ikke går å plukke den opp 😉
      Jeg hater når folk ikke plukker opp bæsj som ligger der folk går! Man får faktisk bøter for å ikke plukke opp, men dessverre er det ingen som følger etter deg når du er ute med hundene, så det skal ganske mye til å faktisk få bot.
      Og bæsjen forsvinner ikke av at man sparker snø over den, den blir nemlig bare fryst og ligger der til snøen smelter! Irriterende altså.
      Ok, så har det skjedd at jeg har glemt å fylle lommene med pose, men da fikser man det på en annen måte. Siden mine går løse på tur her hjemme så er det ikke alltid jeg får med meg hvor, eller at de bæsjer i det hele tatt, så jeg har alltid med meg ekstra poser slik at jeg tar med meg de jeg finner ved en annen tur 😉

    9. Elin Slåen: Hehe, akkurat nå tenkte jeg på verdens kjipeste episode, tenk å faktisk få bot for andre sine hunders bæsj, ved en gigantisk missforståelse. Du har kastet posen med dritt og har ikke noe bevis på at den du nettopp har passert er andres! TENK PÅ DET!

      NEI, vil ikke du skal deppe. Deppe kan du gjøre til uka vennen <3 🙂

    10. He he.. De må se med egne øyne at hunden bæsjer for at de skal kunne gi bot- og at du ikke plukker den opp da 😛 Men ja, det hadde vært en smule kjipt å få bot for en annen sinn bæsj 😛

    11. froskeprinsessen: Takk for kommentaren først og fremst! 🙂 Håper også at en del som dette angår verst, faktisk leser dette. Ikke at jeg tror det gjør noe, for slike mennesker som har gjort dette til en uvane så lenge, de er nok ikke i stand til å gjøre noe med å forandre seg! Dessverre.

    12. Kunne ikke vært mer enig. Det er direkte motbydelig! Uavhengig om det midt på motorveien, eller langt inni den fjerneste skog bør man plukke opp etter hunden. Uansett om det er hundretalls eller et dusin antall mennesker som går der daglig eller ikke, er det fremdeles folk der som ikke syns det er så utrolig delikat.

    13. Irene: Uansett skog eller asfalt, mye, middels, lite eller ingen andre mennesker så skulle man helst plukke opp dritten overalt hvor hundene klemmer det ut, er helt enig med deg der! Tusen takk for flott kommentar! Verden trenger slike som deg!

    14. Enig der 😉
      Jeg lærte selv leksen da jeg tråkket i dritten til min egen hund, barbeint. Ikke spesielt morsomt.
      Rennedritt går det desverre ikke an å plukke opp, men ellers plukker jeg alltid opp dersom den havner der folk går(dvs jeg klatrer ikke langt inn i busker og kratt for å plukke opp driten). Folk som ikke tar opp når det ligger på fortauet begriper jeg ikke. Det ser virkelig ikke spesielt fint ut.
      Jeg gikk fra skolen for en stund siden, det var mørkt… Så så jeg en kongle på bakken, og jeg pleier alltid å sparke borti kongler. Så jeg gjorde selvsagt det denne gangen også. Men da “konglen” hang fast på skoen min, innså jeg at det slett ikke var en kongle, men en hundebæsj. Dette var MIDT på fortauet!! Jeg ble ganske sur, selvom jeg lo av meg selv, at jeg rodde det var en kongle… Men uff, jeg hadde nye sko og greier! Folk er så grisete…

    15. er så enig. og det med søppelkasser må være den teiteste unnskyldningen hundeeiere kommer med, jeg har vokst opp med hund og gått kjempelange turer, kan ikke si det og bære posen flere km har vært noe problem. om det ikke er offentlige søppelbokser man kan kaste i så tar man den med seg hjem til sin egen søppelkasse, så enkelt er det.

    16. Til tross for at jeg er utrolig lat, tar jeg alltid opp hundedriten om jeg er ute med hundene. Eller, i hvert fall nesten alltid. Om de gjør fra seg inni en busk, nedi en skrante-greie så lar jeg det ligge, men om det er plasser mennesker kan finne på å gå fjerner jeg det alltid. Uansett vær, vind, form og farge, hahaha.

    17. enig!! syns folk burde plukket opp driten etter hestene sine også. det er motbydelig å gå ute og plutselig få øye på en svær haug med drit..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg