hits

14.12.2012, 12:27

Musikksmaken er IKKE som baken. Baken, er hos de fleste kun delt i to.
Når det gjelder folks forhold til musikk så er den delt i langt flere meninger.

Men hva er det JEG setter mest pris på, og leter etter i musikk?
For det første er det viktig at det bandet eller artisten jeg skal høre på har variasjon i låtene sine. At ikke alle melodiene, eller tekstene er alt for identiske. Blir det for ensformig blir jeg fortere lei, og da er det naturlig større sjanser for at jeg ikke gidder å høre mer på det i fremtiden.

Som dere vet er en av mine favoritter Marilyn Manson, som etter min mening har ganske god variasjon i låtene han har sunget og skrevet. Både med tanke på lyric, innhold, rytme, melodi og bruk av instrumenter. I tillegg til en del sanger med fokus på rus, så finner vi også de mer seksuelle låtene, vi finner de som er religionkritiske, vi finner de som er depressive og suicidale, og vi finner også faktisk en barnesang da jeg tenker på coverversionen av "This is halloween", som originalt er fra Tim Burton-filmen "Nightmare before christmas".

Det er også en fordel at det er mulig å høre hva som blir sunget, eller eventuelt skreket. Såkalte growlere har jeg heller ikke noe problem med, men jeg er veldig bestemt på hva jeg gidder å høre på da mange growling/skriking-band er nesten umulig å tolke. Men det finnes growlere som er mulig, og også lett å forstå. Mitt absolutte favorittband er faktisk et growlerband, Arch Enemy.

Til slutt er det også viktig at det er noe helt spesielt, en x-factor. Jeg liker folk som sjokkerer, eller noe som har noe som skiller seg veldig ut. Noe som gjør Arch Enemy såpass spesielt er at vokalisten som growler er en kvinne, i tillegg til at hun er jævlig flink i det hun gjør. Hva som gjør Manson til spesiell trenger jeg vel neppe forklare.Så skal det også være sagt at det meste jeg hører i lengden er noe mørkt og innen en litt tung sjanger rock. Jeg kan også høre på annet enn rock, Lady Gaga fungerer der og da, men hun er ikke blant favorittene lengre. En av tingene som gjør at jeg liker Gaga er at hun har en tydelig x-factor, hun har variasjon, og hun har baller (nei, tenker ikke nå på at hun er mann). Attpåtil har hun et tydelig budskap om å være seg selv slik også Arch Enemy og Manson har i sterk grad.

La meg gjøre en kort oppsummering:
Jeg liker at det finnes en tydelig x-factor, at det er variasjon i tekst og melodi, at man hører hva som blir sunget/growlet, at det helst er noe brutalt, usensurert, direkte og rocka, og så er det et pluss om budskapet er noe som jeg brenner for på en eller annen måte.

Hva er det du ser etter når du skal finne noe å høre på?
Hva er dine kriterier?

Vi reblogges!


zena zuza

14.12.2012 kl.12:57

Enkelt: Det jeg liker irriterer meg ikke.

bortsett fra det så fungerer i grunn alt. Bare ikke danseband.

Aylar Von Kuklinski

14.12.2012 kl.13:19

zenazuza: Danseband ja, nei det hører jeg ikke på heller lenger. Skal ikke skrive noe stygt om folk som hører på slikt, men jeg vil helst ikke være venn med de ^^

zena zuza

14.12.2012 kl.13:24

Kjenner noen som liker det, men de er over 70 år. Så da er det liksom ok :)

Aylar Von Kuklinski

14.12.2012 kl.15:42

zenazuza: Jeg vet av de som er langt under 70 år også jeg.

randomcaps

15.12.2012 kl.13:19

hvis bandet ser bra ut, er mye gjort. jeg tror nesten ikke jeg hører på noen band som ikke ser bra ut/så bra ut da de var unge xD

vampyrisis

15.12.2012 kl.15:52

Musikken må fenge meg! Det er det viktigste.

Ellers liker jeg musikere/band som skiller seg ut. Men det er veldig få som gjør det nå.

Liker veldig godt Kerli, som skiller seg ganske bra ut fra andre. Uansett alle tror hun etterligner Lady Gaga, men Kerli var faktisk ute i rampelyset før Lady Gaga!

Ellers hører jeg mye på japansk, koreansk, russisk, tysk og finsk musikk. Noen ganger fransk. Det skiller seg ut fra hva alle andre hører på. :)

Aylar Von Kuklinski

15.12.2012 kl.16:01

vampyrisis: Alle tror ikke at Kerli etterligner Gaga da jeg ikke vet helt sikkert hvem Kerli er. Hehe.

Aylar Von Kuklinski

15.12.2012 kl.16:01

randomcaps: Jo, enig, men det hjelper vel ikke om bandet ser bra ut om musikken er elendig dårlig? ^^

vampyrisis

15.12.2012 kl.19:50

Du får sjekke ut Kerli på youtube. Utrolig pen dame, fin sangstemme og rå klesstil :D

Sigrid

05.01.2013 kl.20:59

Den kan ikke være noe "donk-donk" musikk, instrumentalen må ha en historie i seg selv og teksten + vokalen skal utdype ENDA mer! Budskapet må bety noe for meg, det må være rock, gotisk eller sympth.

Doner en dråpe blod

Aylar Von Kuklinski
I know that I`m not so beautiful, sweet and pretty... BUT, I still belivie in myselv, and I know who I am. Do you?FORSIDE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...