DOLLARTEGNETS FORFØRENDE SPILL – LOSE OR WIN IT?

Kort eller kontant? – Det er fremdeles penger!
Uvitene kan lett si at har du penger så har du alt. Jeg klorer meg i hodet, og undrer fortvilet hvem som er foreldrene til vedkommende.
Så flytter jeg fokuset bort fra han, og dirrigerer det mot meg selv. Med penger har jeg i løpet av årene kjøpt mat, drikke, godterier og andre usunnheter, filmer, musikk, et sted å bo, klær, renslighetsprodukter, sminke, bøker, møbler, pynt… Ja, listen er uvesentlig i det store bildet.
Poenget mitt er at etterhvert ser jeg tilbake på den gangen jeg ikke tjente noe. Den gangen jeg ønsket meg veldig mye, nå har jeg så og si alt det jeg ønsket meg før; egen pc, eget sted å bo uten foreldre, en musikkdings med jæææævlig mye musikk, min egen klesstil, ja også igjen er eksempler uvesentlig. By the way, jeg savner litt den tiden jeg kunne drømme om alt dette før jeg fikk tak i det!

Jeg har kommet til det punktet at når jeg har fått tak i noe så ville jeg om ikke da, så i alle fall senere bare ha noe nytt igjen, eller bare enda mer.
Pc`en jeg har nå var en av de beste jeg kunne skaffe meg i sin tid.. Nå vil jeg bare ha en ny.
Desto dyrere mine ønsker har blitt, desto vanskeligere har det blitt for meg å motivere meg til å fått kjøpt de, desto lengre tid det har tatt, desto mer deprimert og frustrert blir man.

Jojo, men dette hadde jo ikke vært noen sak dersom du hadde vært enda rikere, tenker du?
Forskjellen hadde ikke vært så stor, jeg hadde da hatt en annen og bedre pc ved meg nå, men jeg hadde fortsatt senere bare ønsket meg noe nytt og enda flottere…

Jojo, men det hadde jo ikke vært noe problem dersom du hadde hatt enda mer penger til at du kunne få tak i det igjen?

La oss si at jeg hadde sum uendelig på kontoen min… Da ville jeg risikert å fått tak i alt jeg hadde ønsket meg som kan kjøpes, resultatet da hadde vært at jeg hadde ikke hatt noe mer å spare til lenger, og dermed mistet den gleden som for meg er tross alt noe betydelig for å leve.

Jojo, men ingen får sum uendelig?
Nei, men det var bare et eksempel på at jeg ikke tror store eller små summer på bok har noe vesentlig betydning.

Har du for mye og oppnådd “alt”, så savner du den tiden du hadde noe å drømme om igjen, har du for lite så kan det fort også bli en klage som skaper frustrasjon.

Med penger kan man kjøpe et hus, en hytte, en villa, et slott – Men det betyr ikke at man alltid kjøper et hjem? (Hva er egentlig et hjem?)
Ja, så kan man også kjøpe mennesker hvis man er diskrè nok – Men en venn?
For all del, ikke glem at man kan skaffe seg ei hore for sex, for penger – Kjøper du nødvendigvis tilfredstillelse på kjøpet?

Man SKAL ALDRI bli fornøyd, man skal ALLTID ha noe å strekke seg til. Har man alt kan man fort føle at man sitter med ingenting, fordi gleden til å gå fremover er brukt opp, da du har nådd toppen, og da er det alt gjort!
La meg oppservere noen ting jeg ikke har kjøpt for penger, men som har kommet likevel, og faktisk gitt meg en betydelig større glede en foreksempel tven, pcen og filmene mine.

Mine beste venner Sara, Camilla og Renate, de har jeg aldri betalt en eneste krone for å “eie” eller “leie”.
Likevel har de alle sagt ja til å være “mine”. Uten dem så hadde mange dager vært anderledes. Helst til det forværre.
Jeg har funnet flere mennesker oppover åra, som jeg rett og slett elsker, prissetter og er utrolig glad i – Mer enn noe av det jeg har funnet for salg.

Bloggen min, den kostet heller ikke noe å opprette, den har gitt meg veldig mye lærdom, liv og glede den også.
Jeg kjøpte aldri foreldrene mine, hadde det ikke vært for dem hadde jeg ikke fått leve som meg selv. Hadde jeg ikke fått leve hadde jeg ikke fått gleden av å dele disse ordene med deg og de andre rundt deg på denne planeten som måtte lese.

Hadde jeg ikke levet så hadde jeg ikke fått opplevelsen av å kjenne gleden av å ha grått, ha fått en klem, å ha blitt godtkjent, elsket og prissatt av andre. De beste tingene i livet jeg har snublet over, betalte jeg ikke for. Ikke de aller, aller beste!
Familie og venner når rangstigens topp av glede, forståelse, aksept, kjærlighet og varme – Det er mye mer enn pcen, Ipoden min, hybelen min, og alle verdens uendelige pengesummer noen gang kan gi!

Det man derimot kan handle med penger er ulykkelighet, terror og sår. Med penger kan vi kjøpe oss mennesker, vi kan handle våpen og krig, vi kan handle urettferdighet og desto mer grådighet hos oss selv og andre. Penger er et skummelt våpen.

Punktum, og dermed basta!
Vi reblogges!

12 kommentarer
    1. Du er så uendelig klok og dyp- det er faktisk helt sant det du sier! Vi er faktisk like kloke på dette punktet. Ikke for det, jeg kunne virkelig ønske at jeg hadde såpass mye penger at jeg enten kunne cashe ut, eller også få stort nok lån i banken til å kunne kjøpe drømmehjemmet mitt som er til salgs i skrivende stund!! Men dessverre, jeg har ingen av delene så da får jeg bare vente på drømmehus nr. 2, 3, 4 eller 10 om det er så om å gjøre, til jeg faktisk har råd- spare, spare, spare, spare 😀

    2. Elin Slåen: Regninger og gjeld kan man kvitte seg med, med penger, det er en positiv ting. Men samtidlig kan det også være en fin ting å slite og streve litt for å få råd til å betale de bort, så lenge man ikke er i den situasjonen at gjelden er alt for stor og tung.

      Når man endelig får betalt bort noe negativt, så gir deg en positiv lettelse følelse man ikke ville fått dersom man var styrtrik og hadde “sum uendelig”! 🙂

    3. Ja, regninger må man jo betale uansett, og de får man uansett hvordan man lever, så penger må vi ha uansett for å faktisk føle at livet henger på greip- hvis du skjønner hva jeg mener 🙂
      Ja, jeg ville nok ikke hatt så mye penger at jeg hadde følt at jeg ikke lenger hadde noe å oppnå. På den andre siden er det så mye jeg har lyst til å gjøre, men som jeg ikke har helt tid til, av den grunn at jeg må jobbe som en gal for faktisk å ha råd til å leve. Jeg kunne for eksempel ønske at jeg hadde til til å jobbe med frivillighetsarbeid- vansleigstilte barn, fattige barn både her i Norge og ellers i verden, ja, denne type arbeid. Og jeg skulle så gjerne hatt mulighet til å gi så mye mer til slike formål også.
      Jeg er Planfadder, og støtter Amnesty, men jeg kunne ønske jeg kunne gjøre så mye mer for disse også- men pengene strekker dessverre ikke til. Hadde jeg vunnet i Lotto, så hadde jeg brukt en god del penger på akkurat slike ting, fordi det er penger jeg uansett egentlig ikke hadde hatt, og kan derfor avse mye av det til folk som faktisk trenger det- så jo, jeg hadde ikke takket nei til masse penger 😉 Men det hadde vært for å hjelpe andre, og ikke bare til egen egoisme 😉

    4. Elin Slåen: Altså, det er jo mange ting man kan oppnå uansett hvor mye penger man skulle ha også. Vennskap og personlighetstrekk ved seg selv foreksempel, men. Ja, vi er enige! 🙂

      Amnesty er en fin ting å støtte, ikke det dummeste og ondeste det akkurat! Du er et godt menneske som bryr deg om andre ved å være Planfadder! 🙂 Mange lottomillionerer bruker gjerne alt på gjeld, øl, ny tv og ny bil, fremfor å i hele tatt tenke på å redde et eller flere liv nede i Afghanistan, feks.

    5. Vel, jeg har ikke såååå mye gjeld- kun bilen og studielånet. Jeg hadde med andre ord ikke trengt sååå mye selv, men tenk så deilig å faktisk kunne hjelpe andre, uten å måtte sulte selv, eller å selge dyrene sine bare for å få råd- det hadde absolutt ikke gjort noe 😉

    6. tomas: Igjen..: Det kommer ann på hva folk deffinerer som stort. Det er ikke sikkert det jeg deffinerer som lite er det samme som du deffinerer som lite, og omvendt. Jeg synes at familie og venner teller mer enn penger. Hva som er stort og lite av de to kommer ann på folk flest, men for meg er penger lite, og venner stort. Har jo egentlig skrevet noe av det nederst i innlegget også.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg